bobby-x pisze: ↑śr maja 20, 2020 5:54 pm
To kiedy przeczytam komunikat, "w związku brakiem redaktorów , Program Trzeci przestaje nadawać".
Dzisiejszy materiał z TVN,
i jak się dobrze przyjrzycie to książkę z autografem od Marka odbiera Bobby
Oczywiście sam początek materiału to wizyta forum w Trójce podczas 1500 notowania Listy https://tvn24.pl/kultura-i-styl/trojka- ... ia-4588774
Jestem ciekawy, kto jutro poprowadzi pasmo po Zd3. Dzisiaj i wczoraj prowadził p. Cieślik, który też już chyba nie pracuje w Trójce. Ktoś ma jakieś pomysły?
Tak mi się wydaje, że sama ta sytuacja - brak kadr, fala odejść - powinna być przesłanką do odwołania prezes PR i dyrektora PRIII.
Oraz faktycznie do jakiś negocjacji z zespołem, bo nawet w latach 80, gdy Program III był skierowany do młodzieży i dominowała młoda ekipa, byli również doświadczeni dziennikarze, którzy im pomagali.
kacper94 pisze: ↑śr maja 20, 2020 6:04 pm
Jestem ciekawy, kto jutro poprowadzi pasmo po Zd3. Dzisiaj i wczoraj prowadził p. Cieślik, który też już chyba nie pracuje w Trójce. Ktoś ma jakieś pomysły?
mikrobi pisze: ↑śr maja 20, 2020 6:09 pm
Tak mi się wydaje, że sama ta sytuacja - brak kadr, fala odejść - powinna być przesłanką do odwołania prezes PR i dyrektora PRIII.
Witam
Odwołanie prezes i dyrektora byłoby przyznaniem się do błędu. Tak się nie stanie.
Przeczekają. A TVP i Niezależna.pl swoje już zrobiły, niestety między innymi przy udziale Łodeja. Obnażyli oszusta w LP3 i teraz zajmą się innymi sprawami. G**no zostało rzucone.
TVP trafia do milionów a udział PR3 wynosi niestety poniżej 5%, a elektorat jest gdzie indziej a nie wśród słuchaczy PR3
Pozdrawiam
Darek
Na Twitterze przeczytałem, że Kuba Strzyczkowski powiedział, że odchodzi z Trójki. Nie słuchałem przsz jakąś godzine i nie widzę żebyście tu o tym pisali, więc to chyba fake?
bobby-x pisze: ↑śr maja 20, 2020 3:44 pmJaka tu gra pytam ????
ano mniej więcej taka.
Ernest Zozuń
Koledzy zamieścili na swoich profilach bardzo kulturalny post na temat pana Cieślika. Ja kulturalny nie będę. Panie Cieślik z kim z czym się pan pożegnał? Jakiej presji nie potrafił pan wytrzymać Wszedł pan na Myśliwiecką w brudnych buciorach wyrzygal się pan na środku i jak się panu beknęło to Pan presji nie wytrzymał! Wstydu to pan nie ma.
I jeszcze a propos Pana Płaczka:
Anna Rokicińska
"Skoro już naszło mnie na szczerość, to ja zawsze będę pamiętać żałosność postaci Pana #Cieślik a. To jego zasługą jest zniszczenie redakcji rozrywki w Trójce. Znany seksista. Ubrał się diabeł w ornat i ogonem na mszę dzwoni. Słuchacze Trójki nie są idiotami"
Michał Nogaś
„a co tam, raz jeszcze to napiszę. niestety. zapamiętajmy nazwiska: Świetlik, Cieślik, Kowalczewski. słuchalność Trójki wynosi 4,8 i jest najgorsza od 2003 roku. bawcie się, dyrektorzy”
"przeklejam, by wiedział cały świat. prawda zawsze wyjdzie na jaw. nazywajmy rzeczy po imieniu:
Wszystkim, którzy nieopatrznie się wzruszyli wraz z Mariuszem Cieślikiem, który poprowadził swoją ostatnią audycję w Trójce i bohatersko wyemitował na zakończenie TĘ piosenkę Kazika przypominamy, że ten sam Mariusz Cieślik, chwilę temu dyrektor PR III, niszczył ten program i pracujących w nim dziennikarzy. Żegnając się stwierdził, że nie wytrzymuje presji... Cóż, o wiele łatwiej było mu ją wywierać. Ludzie Trójki
dziękuję Wam za te słowa. jak wygląda wspomniany człowiek wyguglujcie sami, nie będę zaśmiecał"
Oraz faktycznie do jakiś negocjacji z zespołem, bo nawet w latach 80, gdy Program III był skierowany do młodzieży i dominowała młoda ekipa, byli również doświadczeni dziennikarze, którzy im pomagali.
Zaraz po odejściu Anny Gacek i Wojciecha Manna powinno być trzęsienie ziemi i dymisja zarządu Trójki ale po tym co się stało w sobotę to już bez dyskusji należało się dyscyplinarne tornado w zarządzie Trójki.
Mam czasem wrażenie, że obecna dyrekcja chciała powtórzyć manewr tej ze stanu wojennego: połowę wyrzucić/skłonić do odejścia, w ich miejsce przyjąć młodych i niech ich niedobitki starej gwardii wdrażają, zanim ostatecznie odejdą. Plus odmłodzenie targetu (ostatnio w pasmach dziennych było dużo więcej "młodszej" muzyki niż dawniej). Tyle że chyba nie przewidzieli, że przesadzą z pokazywaniem, kto tu rządzi, zaatakują rzecz kultową, obrażą ikonę, ikona odejdzie, a razem z nią solidarnie odejdzie niemal cały zespół.
kajman pisze: ↑śr maja 20, 2020 6:40 pm
Będzie puszczał Tubular bells, Again, Gates of delirium itp to da radę. A ile zarobi za nadgodziny.
Nie wiem, czy można to traktować jako oficjalne pożegnanie ale mimo wszystko...
Do tego "Memento z banalnym tryptykiem", "Bema pamięci żałobny rapsod", "Lights", "Junkie Shuffle", "Waste". Sama ta piątka to już nieco ponad godzina. Jak się doda powyższe i kilka razy zapętli, to jakoś te 12 godzin zleci.
kajman pisze: ↑śr maja 20, 2020 6:40 pm
Będzie puszczał Tubular bells, Again, Gates of delirium itp to da radę. A ile zarobi za nadgodziny.
Nie wiem, czy można to traktować jako oficjalne pożegnanie ale mimo wszystko...
Do tego "Memento z banalnym tryptykiem", "Bema pamięci żałobny rapsod", "Lights", "Junkie Shuffle", "Waste". Sama ta piątka to już nieco ponad godzina. Jak się doda powyższe i kilka razy zapętli, to jakoś te 12 godzin zleci.
Na ten czas idealnie nadawać się będzie Devil Doll.
Carlit pisze: ↑wt maja 19, 2020 11:17 pm
Ależ się afera zrobiła
No cóż. Mechanizm głosowania na Listę nie był idealny?
Idealny? Jeśli nie wyłapywał głosów zwielokrotnianych przez głosującego to raczej nie był, ale same zasady były raczej sprawiedliwe, Ja, Ty, i inni mieli prawo do 10 głosów na różne utwory.
Carlit pisze: ↑wt maja 19, 2020 11:17 pmCzy zastanawialiście się ile razy o kolejności na liście decydowały osobiste sympatie redaktorów?
Nie licząc wspomnianego Pawła Sito robiącego sobie żarty to moim skromnym zdaniem żadne osobiste sympatie nie decydowały o pozycjach na liście. Owszem Piotr Baron czy Pan Marek grali swoich ulubionych wykonawców czy utwory, ale z całą pewnością nie wpływali na ich wynik.
Czy Pan Marek Niedźwiecki zamierza wytoczyć Tomaszowi Kowalczewskiemu proces o zniesławienie? A jeśli nie to dlaczego?
Pytanie chyba nie na miejscu.
Carlit pisze: ↑wt maja 19, 2020 11:17 pmJak często w przeszłości osoby pracujące przy liście musiały we własnym zakresie walczyć z tym, że niektóre osoby starały się głosować na te same piosenki?
Oj gdyby nie walczyli to mielibyśmy takie notowania ja to "nowe" 1998. Chwała im za to, że robili to, a nie olali.
Czy w każdym przypadku walka z osobami głosującymi na te same piosenki była prowadzona sprawiedliwie i bezstronnie?
Oj gdyby była niesprawiedliwie prowadzona to Melisa Etheridge czy paru innych wykonawców non stop były by w czołówce.