Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Lemmy
Listy Przebojów Trójki słucham od: jakiegoś czasu

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: Lemmy »

Carlit pisze: śr maja 20, 2020 1:00 amCiekawe, że wtedy niektórym Wybitnym Redaktorom cenzura w radiu nie przeszkadzała?
Mikołaj Kopernik nie wiedział o istnieniu planety Neptun, dlatego jest głupszy od przeciętnego Polaka. Słyszał ty o kontekście kiedykolwiek? Czy mamy cofnąć się do standardów sprzed lat nieomal czterdziestu?
Doggg
Listy Przebojów Trójki słucham od: 17.04.1982

Post autor: Doggg »

Carlit pisze: śr maja 20, 2020 1:00 am Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie do prowadzenia Listy.

A dla przypomnienia :D
5 kwietnia 1982 rozpoczął pracę w Programie III Polskiego Radia nie kto inny jak Pan Marek Niedźwiecki. Były to ponure czasy Stanu Wojennego.
Ciekawe, że wtedy niektórym Wybitnym Redaktorom cenzura w radiu nie przeszkadzała?
Wtedy mój drogi, jak pamiętasz - ponieważ napisałeś, że słuchasz LP3 od 1983 roku - czasy były takie, że jeśli chciałeś pracować w radio nie mogłeś zaprostestować, że mieszkasz w głębokiej komunie, ponieważ wylądowałbyś w więzieniu... po prostu! Jak wielu! Mogłeś natomiast wyrazić swój pogląd na ten temat, tak jak zrobił to MN, kiedy nakazano mu zdjęcie z anteny Maanamu. Mogłeś także w przeciwieństwie np. do Jerzego Rowińskiego ze Studia Stereo Zaprasza, zagrać Modern Talking i być ulubieńcem władzy ludowej albo grać na ogólnopolskiej antenie kapele typu Siekiera, Sztywny Pal Azji i inne, które w swoich utworach szły władzy pod prąd.
Awatar użytkownika
EVENo
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
Kontakt:

Post autor: EVENo »

Szkoda, że całego PiSu nie da się wyłączyć tak, jak postów Carlita. Pyk-Pyk i nie ma.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Zastanawiam się jak bardzo zepsutym człowiekiem trzeba być, by tak szczekać po internetach... Nie wiem, wysyłają najpierw na praktyki na przeciwko domu Jarka, by tam zniszczyć komuś moralność i dopiero potem wypuszczają w świat, by psy szczekały?

Faktycznie, Kaczkowski to szach mat. Wyciągnięto najgrubsze działa. Mam pewną, choć gorzką satysfakcję, że jest tak jak napisałem: jak oni jadą bo bandzie, to nie ma się co ceregielić, tylko też jechać do oporu...

Bóg Trójki ją opuścił, została spalona ziemia, można zaorać, postawić biuro PiS w miejsce budynku na Myśliwieckiej.
Kurtyna.

PS. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te gnidy z PiSu nawet sobie nie zdają sprawy z rozmiarów swego... "zwycięstwa".
Awatar użytkownika
EVENo
Kontakt:

Miszon pisze: śr maja 20, 2020 1:35 am Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te gnidy z PiSu nawet sobie nie zdają sprawy z rozmiarów swego... "zwycięstwa".
A skąd ten wniosek? Wydaje mi się, że zdają i doskonale się z tym czują.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

8azyliszek pisze:I obraża nas głosujących na Top Wszechczasów.
Wiesz, z całą sympatią do niektórych numerów Kazika po 2000 roku, to ja trochę nie widzę już żadnych (nomen omen) KULTowych utworów. Nawet, jeśli niektóre z nich lubię.
8azyliszek pisze: Czasami w TOK FM coś puszcza, ale to z reguły w weekendy. Owszem inna formuła i nie na taka skalę.
Jeśli dobrze pamiętam, to zdarza się w programie "Twój problem, nasza sprawa".
Ale oni raczej są od wywiadów niż od reportaży.
piotreklp3 pisze:Audycję poprowadziła Agnieszka Szydłowska (chyba z pomocą Agnieszki Obszańskiej) i jeżeli pamięć mnie nie zawodzi reklamowali ją jako listę najgorszych piosenek kiedykolwiek zagranych w Trójce. Odebrałem to jako żart z okazji 29 lutego, czyli dodatkowego dnia w roku przestępnym (2008)
Chętnie bym tego posłuchał, ale to tak na całkowitym marginesie.
szakal35 pisze:Właśnie rozglądam się po rynku stacji radiowych. Jest kilka z ciekawą muzyką czy publicystyką - Rock Radio, Antyradio, Tok FM, ChiliZet, Eska Rock...
Ale wszystkie mają 2 mankamenty w porównaniu z Programem Trzecim:
- nie mają różnorodnej, bogatej oferty słowno-muzycznej; mało audycji autorskich
- nadają tylko w aglomeracjach lub przez internet
No niestety. Trójka była radiem uniwersalnym, a już zwłaszcza do pierwszej dekady lat dwutysięcznych. Ale i potem twierdziłem, że takiego radia jak Trójka chyba na świecie nie ma (a próbkę miałem sporą). A teraz? No cóż... Dziwne to uczucie...
zbyszu pisze:Zagranie Maanamu po tym, gdy się rzekło na antenie że "teraz nie mam odpowiedzi na pewne pytania" to jak wymierzenie policzka.
Ale mogło bardziej chodzić o to, że nie wie co teraz robić.
8azyliszek pisze:Mnie się i poranki i popołudniówki i na Jedynce i na Trójce do tej pory podobały.
Mnie do czasu COVID-u...
szakal35 pisze: Pozostaje też mi się przyzwyczaić. Trzeba iść z duchem czasu. Tylko to skakanie pomiędzy stacjami będzie najtrudniejsze, przez lata wszystko miałem w jednym miejscu :)
No właśnie... Swego rodzaju klęska urodzaju.
szakal35 pisze: Ciekawą mają piosenkę dnia w Trójce... Protest-song "Mój kraj znika" Fisza Emade Tworzywa. Też ją anulują? ;)
Bardzo to podejrzane. Tym bardziej, że Kazika na antenie wciąż brak.
Mario78 pisze: Olszański też odchodzi
Tak, ale on już jakiś czas temu się wypowiadał, że ma łatwiej, gdyż wkrótce odchodzi na emeryturę.
PeterClub pisze:Czyli przytakujesz, że prowadzący i współpracownicy od lat fałszowali wyniki listy? Czy czegoś nie rozumiem? Sądzę, że radio w którym się pracuje ma prawo promować (czyli częściej emitować) utwory w nim puszczane.
Ale jest to jakiś argument, że zestaw był niestety od x lat dość hermetyczny.
Przy czym nie jest to argument w omawianej aferze.
dominik_fi pisze:Czyli w piątki w środku dnia zwolniła się godzina na coś ciekawego.
Taaa, chyba na audycję patriotyczną. Już po 23 w piątki w Jedynce są reportaże, tylko nikt nie raczył tam wspomnieć, że to są reportaże chrześcijańsko-patriotyczne...
obserw99 pisze: Po co dyskutować. Radio ma być wolne i ma być w nim każdy utwór czy to atakujący SLD, PO, PZPR czy PIS. W radiu powinno być wszystko bez ograniczeń. Słuchacze przecież sami zadecydują czy oddawać głos na taki utwór czy nie. Jedyna selekcja w Trójce może być tylko w kwestii jakości muzyki tak by czasem CC Catch, Zenek czy Modern Talking nie byli w propozycjach do LP3.
A ja się spytam: dlaczego nie?
Sami jednak też chcecie jakiejś formy cenzury...
Ja jestem bliski słowom Wandy Kwietniewskiej, która powiedziała kiedyś, że radio powinno po prostu grać wszystko - i tyle.
dannar pisze:Czyli mamy już dwa żywe podziały na forum (fałszowanie listy, postawa Barona).
Myślę, że zarząd PR może sobie pogratulować. Nawet tutaj udało się im wprowadzić podziały swoją retoryką.
Ale przecież tu od lat była masa podziałów. Ja i tak się cieszę, że w tej sytuacji jesteśmy nad wyraz zjednoczeni.
dannar pisze:Ci co mnie jeszcze nie zablokowali
A czemu miałbym Cię np. blokować?
dannar pisze:A pan Baron - to w ogóle cud, że możemy jeszcze słuchać jego głosu. Może w jego stanie zdrowotnym w głowie człowieka są inne rzeczy niż polityczne gry i manifesty, może unika się zmian za wszelką cenę i modli się o stabilizację. Mało kto z nas może to wiedzieć.
Może i tak... Aczkolwiek to dołujące. Człowiek staje się wtedy taką marionetką w rękach innych.
jotem3 pisze:Oświadczenie KAZIKA na SP RECORDS sprzed 6 minut:
"W związku z zaistniałą sytuacją żądamy wycofania piosenki Kazika "Twój ból jest większy niż mój" z notowania Listy Przebojów Programu Trzeciego.
Kazimierz Staszewski"
Umm... Po całej tej aferze? No nie podoba mi się to.
Neo01 pisze: Widzę w ogóle, że niektórym chyba trochę szkodzi przebywanie dłuższy czas przed kompem. Jest ładny dzień, może lepiej iść się przejść, przewietrzyć głowę...
Ciężko trochę... Pomijając, że niektórzy siedzą godzinami przed kompem w pracy.
Miszon pisze:A ja znam przypadki że na żądanie wykonawcy piosenka była usuwana z listy przebojów. Nie wiem czy z Trójkowej, ale w Polsce i za granicą owszem.
Chyba Voo Voo było usunięte z zestawu na ich prośbę...
Na świecie kojarzę m.in. przypadek Aleshy Dixon. Ale to raczej dlatego, że bała się, by nie wyszło, iż się słabo sprzeda(ł) :P
Tak, ale głównie polskich redaktorów...
pbd2 pisze:Zadzwonił słuchacz i się popłakał...
kacper94 pisze: Swoją drogą to nie spodziewałem się, że doczekam czasów kiedy słuchacze będą płakać na antenie i że zrobi to na mnie wrażenie.
EVENo pisze: Akurat na to trafiłem, to było bardzo intensywne.
Miszon pisze:WOW!
Ależ historia!
Weźcie pod uwagę, jaka jest obecna sytuacja.
Gdyby chodziło tylko o usunięcie niewygodnej dla polityków piosenki, to nie byłoby aż takiej reakcje.
Ale żyjemy w czasach jednoczesnego, w różnych przypadkach, w zależności od osoby, lęku, strachu, niedowierzania, oczekiwania, wściekłości i szukania drugiego dna dotyczącego sytuacji z COVID-em. Tak więc nic dziwnego, że to może być sytuacja, przez którą coś w końcu pęka.
kajman pisze:(raz coś w tym rodzaju było i sporo namieszało w niektórych zestawieniach).
Czy myślisz o tym samym zespole, co ja? :P
Robert pisze:Mateuszu, chciałbym wierzyć, ale obawiam się, że to może tylko przeciąć jedno wydarzenie. Pewnie za około 20 lat...
Wspomniany przeze mnie wcześniej jasnowidz na J. twierzi, że PiS nie utrzyma się dłużej niż przez połowę kadencji.
obserw99 pisze:Przegięcia premiera w Czechach, niedawno temu wyciągnęło z domów aż 2,5 mln Czechów na manifestację.
Można prosić o szczegóły?
Iiii w Czechach to co najwyżej 11 i ciut, nie więcej ;)
SSupras pisze: Pracuję jako Data Warehouse ETL Developer, czyli potocznie „informatyk”. Obecnie moim głównym zadaniem jest pilnowanie spójności baz danych, czyli tego, by były tam przechowywane prawdziwe i rzetelne dane. Dlatego wiem, jak często wiele śmiecia tam spływa – w normalnym, codziennym ruchu ok. 1/3 materiału (a w pojedynczych przypadkach ponad 95%) to próby wpisów ludzi (lub stworzonych przez nich botów), którym się wydaje, że jak w ankiecie oddadzą pierdyliard takich samych głosów, to ich opcja będzie na wierzchu. Dlatego wiem, jak trudną pracą jest oddzielanie ziarna od plew przy ustalaniu wyników każdego rodzaju plebiscytów. Jeśli miałem kiedykolwiek pretensje do Marka i całego zespołu Listy, to raczej o to, że być może zbyt mało skrupulatnie tną próby zewnętrznych manipulacji przy liczeniu głosów – jako profesjonalista nigdy bym nie pomyślał, by oskarżać kogokolwiek z dawnego zespołu o to, że obcinaniem głosów nieprawidłowo podliczonych przez system winduje jakieś piosenki do góry lub zwala w dół, jak próbuje to przekazać władza. Zresztą moim zdaniem nie tylko specjalista, ale każdy logicznie myślący człowiek powinien to przyznać, że w pośpiechu klecone, kilkukrotnie zmieniane i nieudolnie uprawdopodobniane argumenty „derekcji” są po prostu śmieszne i na pierwszy rzut oka widać ich absurdalność – zaskakuje mnie to, że część ludzi na to się nabiera.
I takie głosy powinny się pojawiać w debacie publicznej!
Obawiam się, że to znów jakiś Polak napisał...
Szymon Ratajczak pisze:Marty, Doktorze – wysyłam ten list w świat, żebyście mnie odnaleźli i wysłali ponownie w XXI wiek. W jakiś rok bez pandemii, Kazika, pał i gazu łzawiącego, z kibicami na trybunach
Też tego pragnę :(
adrianec pisze:chyba kiedys wywalony zostal Witek Muzyk Ulicy, ale ja sam bym go wywalił, bo choc muzycznie przyzwoicie, to światopoglądowe dno - antyszczepionkowiec, paranoik, nawiedzony po prosty (patrzcie lub nie jego hot16challenge2, porażka)
Ale on po prostu był nisko, więc nic dziwnego, że wyleciał.
adrianec pisze:kodeks etyki jest obcy panu T (TK) - nie odbierał telefonów od Marka, nie dał mu się wypowiedzieć... to jest grubo!
Umówmy się, to jest bardzo częsta praktyka i w skali makro, i w skali mikro. W końcu najłatwiej komuś zakneblować usta... Wiele for, które odwiedzamy/odwiedzaliśmy nie było lepszych. Więc czegóż oczekiwać po świecie polityki?
kacper94 pisze:Ja (jeżeli nie ma żadnej gali MMA, czy meczu tenisowego), to śpię, pewnie jak i większość osób, które nie są wtedy np. w pracy...
No wiesz... Jeśli ktoś ma coś na sumieniu... :lol:
Paweł Sito pisze:Kiedy ja prowadziłem listę zdarzało mi się jakiś „badziew” zrzucić - tak przyznaję - dla dobra sztuki bywałem szachrajem.
No ma się czym chwalić :/
Paweł Sito pisze:* Wyróżnia się też pewna dziennikarka, która była bardzo partyjna, a i w innych sprawach raczej liberalna, a teraz jest wojującą działaczką katolicko–pisowską.
- Rozumiem, że tu pomijamy nazwisko.
* Tu pomińmy, ale skądinąd zabawne, jak to się ludziom zmienia.
Ciekawe o kim mowa...
Paweł Sito pisze:Doda jest jedną z najbardziej znanych osób w Polsce. Ja powiedzmy, że jestem w miarę znanym dziennikarzem muzycznym, ale proszę mi wierzyć że nie podam panu tytułu ani jednego jej przeboju, choć Kory potrafiłbym i z 50. Taki to ciekawy paradoks...
Taaa, i taki jest właśnie problem z tymi "alternatywnymi dziennikarzami" - totalny brak szacunku wobec komercji.
Paweł Sito pisze:W większości przypadków słuchacze nie mają nic do powiedzenia, ale jeśli pyta mnie pan o to, jaka jest rola dziennikarza muzycznego to ja uważam, że ona nie sprowadza się do siedzenia w studio i puszczania wyłącznie tego, co się ludziom najbardziej podoba. Dziennikarz muzyczny nie może oczywiście narzucać swojego gustu, ale powinien jednak wyszukiwać i próbować promować bardziej ambitne utwory.
Trochę pan sobie przeczy, panie Sito...
lady pisze:Być może zabiorą nam główny powód do spotkań tutaj, czyli Listę - choć mam nadzieję że do tego nie dojdzie - ale nie mogą zabrać nam tego co sami tutaj zbudowaliśmy, naszych relacji, znajomości, niekiedy przyjaźni.
Awww <3
Neo01 pisze: No no no... rzeczywiście ogólnoświatowa afera się zrobiła! Nieźle...
Powtarzam po raz kolejny: niekoniecznie. Już wiele azy niby był "światowy zasięg" spraw, a po prostu pisali dziennikarze o polskich korzeniach...
TStudent pisze: Myślę, że słoikowi zdarza się mieć iście grobową minę, przejdzie i Jemu z czasem.
Taaa, każdemu przejdzie... Gdy sami znajdziemy się w grobach.
August pisze: Zapamiętajmy tę sytuację. Zapamiętajmy, kiedy będziemy podejmować decyzję kto będzie nami rządził.
Znów się powołam na jasnowidza na J. - podobno władza będzie chciała nas przez x miesięcy trzymać w takim szachu, jak obecnie (bądź tylko odrobinę lepszym).
August pisze: Rodzina, przyjaciele, znajomi - wszyscy wiedzą, że "Trójka" to mój drugi dom.
W sumie zazdroszczę zrozumienia, u mnie fascynacja listami przebojó była w najlepszym razie traktowana jak nieszkodliwe dziwactwo... Na tyle, że zaczęło mi być wstyd się tym chwalić, że mam własną...
August pisze:a w dodatku pokrzyczą, pokrzyczą ai tak z tego nic nie będzie.
Mam nadzieję, że się mylą - kiedyś będzie. I być może już wkrótce.
Też uważam, że czas już na uliczne protesty.
jotem3 pisze:"DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE. POZDR. MN"
Mało, ale dobre i to.

@Carlit - ostro. No ale widać wyraźnie, że od czasu Duck Sauce'a dużo się w charakterze zestawu zmieniło...
lady pisze:Niech mnie ktoś obudzi z tego koszmaru :cry:
Koszmar trwa od początku "pandemii", teraz to się tylko rozwija...
Teraz to by się TEN utwór przydał do zestawu: https://www.youtube.com/watch?v=rYBkyRX19qU
Sundrajta pisze:Jesteś idiotą czy udajesz, bo sam już nie wiem co mam myśleć??
Ekhm...
dannar pisze:Linii Nocnej też się niezbyt spodobało wyrzucenie z poczekalni. Polecam, bo gry słów są tu po prostu genialne.

https://m.youtube.com/watch?v=Dn3wigEpFGI
Nawiasem mówiąc, bardzo ładny utwór.
Carlit pisze:Ktoś pamięta rok 2016 jak z listy zdjęto piosenkę: Witka Muzyka Ulicy Serce wolności ???
Ale jakie zdjęto? Ona miała chart-run 24-25-OUT, a nie 1-OUT.
Poza tym pytanie - a kto go do zestawu wpuścił? Czy nie właśnie to "kółko wzajemnej adoracji kumoterstwa i kolesiostwa za publiczne pieniędze"?
Miszon pisze:To już naprawdę koniec, teraz audycje będą chyba prowadzić Carlit z kumplami...
:(
Ale to już było trochę chamskie...
Wojciech Reszczyński pisze: Przyjdą inni. Nie ludzie z historią pracy w SB, ani pseudo-Polacy i tzw. demokraci. Ludzie bez kompleksów, które wmawiała Polakom III RP, także Trójka; postępowa, tęczowa, różowa. Młodzi walcie dziś do Trójki. Niech będzie wolna i biało-czerwona”.
Chciałem to skomentować, ale stwierdziłem, że jednak nie potrafię...
EVENo pisze:Szkoda, że całego PiSu nie da się wyłączyć tak, jak postów Carlita. Pyk-Pyk i nie ma.
To zaczyna skręcać w niefajną stronę :/

(aż mi miejsca zabrakło w tej wiadomości)
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 2:23 am przez prz_rulez, łącznie zmieniany 2 razy.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Dopiero zacząłem słuchać, ale już słyszę jakie to jest "lekko stronnicze".
A, świetnie. Jest coś o interesie, nawet względem... Kazika. O ja cię...

Heh. Jestem już tym zmęczony, czytałem to wszystko do po trzeciej greckiego czasu i znowu będę jutro zdychać.
Mamy beznadziejne czasy chyba pod każdym względem, a przewidywania są jeszcze gorsze. Brakuje mi już słów.
Awatar użytkownika
jerzyko70

Post autor: jerzyko70 »

Czytam te wszystkie komentarze i aż serce się kraje, co się stało z listą, co się stało z trójką. Wczoraj odeszli Piotrowie Kaczkowski i Metz, a to jeszcze nie koniec. To już pozamiatane. 38 moich lat z trójką echhh... Ja p... Brak słów.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Płaczę 5 dzień...
Awatar użytkownika
Emilia
Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008

Post autor: Emilia »

Znajomy osiemnastoletni chłopak umiera w agonii na raka kręgosłupa. Poza tym obozy pracy w Korei, wojna na Ukrainie, w Syrii. Stręczą dziewczyny i dzieci do prostytucji. Głód i choroby. A wy zaraz sobie żyły będziecie podcinac z powodu redaktorów, którzy zmienią miejsce pracy bo jakiś idiota chciał się podlizac. Czy cholera wie co chciał osiągnąć. A myślałam, że to ja jestem zdrowo po.....olona.
Awatar użytkownika
EVENo
Kontakt:

Pyk-Pyk postów Emilii nie ma.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Nie ma jingla. Nie ma Trójkowego Budzika. Nie ma żadnego głosu. Jest koncertowy Dire Straits. Trójka umiera. Piotrze Ł. trzeba kiedyś spać...albo pójść do spowiedzi...
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Cóż...W bamboszach, z ciepłą herbatką można... Twarzą w twarz już trudniej...
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Nawet teraz jest na forum trzech użytkowników: ja i dwa ...boty. może i Forum...jak Lista... 😓😓😓
Awatar użytkownika
EVENo
Kontakt:

EVENo pisze: śr maja 20, 2020 2:06 am
Miszon pisze: śr maja 20, 2020 1:35 am Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te gnidy z PiSu nawet sobie nie zdają sprawy z rozmiarów swego... "zwycięstwa".
A skąd ten wniosek? Wydaje mi się, że zdają i doskonale się z tym czują.
Tak jeszcze wracając, sam siebie cytuję, ale trudno. Jakby zliczyć do kupy kogo oni się pozbyli w radiu i telewizji, to jest jakaś niepojęta lista. Ludzie uwielbiani przez wszystkich (poza Emilią), tacy jak chociażby Robert Makłowicz. Jak można pokłócić się z Makłowiczem?! Ale oni każdego skłócą, taka ich praca. A po co? Pojęcia bladego nie mam.

Chcemy żyć jak nam się chce...
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

Włączam rano Trójkę i co słyszę? "Radiowa Jedynka zaprasza do wysłuchania dźwiękowej wersji książki Jana Pawła II "Wstańcie, chodźmy"". Pan prowadzący (Łodej znowu???) zachwyca się głosem czytającego fragmenty aktora. Masakra... Kazik "zażądał wycofania", a piosenka dalej jest w zestawie. Przepraszam, panie Staszewski, zagłosowałem na Pana. Za to, co zrobili z Trójką, za osieroconą Listę. Musiałem.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

EVENo pisze: śr maja 20, 2020 4:10 am Pyk-Pyk postów Emilii nie ma.
Dodajesz w ustawieniach do wrogów i nie wyświetlają się?
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

bobby-x pisze: śr maja 20, 2020 6:39 am
Ja tam nigdy nikogo tam nie dodawałem, nawet jeśli ktoś mnie bardzo wkurzał. Cenzurować sobie swoją własną przestrzeń w internecie? Myślę,że tego typu funkcje przyczyniły się do odwrotu od myślenia w kategoriach demokratycznych na świecie. Ludzie zaczęli się przyzwyczajać, że można tak pyk-pyk i zaczęli głosować na tych, którzy im obiecują, że wszystkim inaczej myślącym zrobią pyk-pyk...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Kładziesz się trochę wcześniej spać, wstajesz i Trójka bez Kaczkowskiego...
Właściwie teraz już jest taki moment, że tylko lekko ukulo.
A może to nawet z ulgi?
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Tak ulga, był ogromny ból i agonia, a dziś to koniec Trójki. Kaczkowski gasi światło i zamyka drzwi.
kacper94

Post autor: kacper94 »

Witajcie w kolejnym, już bodaj 6 dniu tego notowania.

Nie było mnie tutaj wczoraj od godziny 23.00. Myślałem, że będzie to noc jak większość w ostatnich dniach, bez zbędnego ruchu i z porankiem będzie podobnie (no dobra, w niedzielny poranek jak forum nie działało, to obawiałem się, że ktoś odgórnie przejrzał co tu jest napisane i zdecydował się na paraliż tej strony :D ), jednak bardzo się myliłem.

Na początek przeczytałem wiadomość od p. Marka. I miałem takie przeświadczenie, że jednak p. Marek się trzyma, że jednak dostaje słowa wsparcia, że jednak czyta te wszystkie wiadomości, które do niego przychodzą, że jednak takie pisanie np. tutaj ma w jakimś stopniu sens. Bo pokazuje, że p. Marek nie jest osamotniony, że zawsze będzie miał wsparcie swoich słuchaczy i że na te słowa reaguje. Naprawdę, serce mi urosło.

Niestety to przeświadczenie zeszło na drugi plan, gdy przeczytałem wiadomość o tym, że odchodzi z Trójki p. Piotr Kaczkowski. Niebywałe. Człowiek, który był w tym radiu od zawsze, który edukował muzycznie niejedno pokolenie słuchaczy, który przedstawiał słuchaczom muzykę dla nich niemożliwą do zdobycia, Człowiek, któremu zdecydowanie zawdzięczam swoją miłość do takich zespołów jak Led Zeppelin czy Pink Floyd, odchodzi w związku z dobrze nam znanymi wydarzeniami.

Dwa filary tego radia, dla których - cokolwiek by się nie działo - zawsze odpalałem odbiornik, bez różnicy czy to była np. sobota o godzinie 11.00, czy środa o godzinie 14.00, nieważne co by się działo, jeśli nie mogłem słuchać w relacji bezpośredniej, premierowej to oczywiście nagrywałem te audycje, już w tym radiu nie pracują. Pan Marek Niedźwiecki i Pan Piotr Kaczkowski. Niebywałe, jak w przeciągu kilku dni można doprowadzić do upadku jednego z najbardziej rozpoznawalnych miejsc na radiowej mapie Polski.

Jeszcze jedna rzecz: w tekście, który przeczytałem na grupie Minimax, najbardziej ujęły mnie pierwsze słowa p. Piotra - "Dzień Dobry Domku". Niestety, to miejsce popada w ruinę na naszych oczach, nie wiadomo jak sprawy się potoczą dalej. Wydaje mi się, że za niedługo z tego miejsca nie pozostanie nic. Może kiedyś będzie szansa na odbudowanie tego miejsca, ktoś kiedyś spróbuję przywrócić dawny blask temu miejscu. Ale to wszystko to tylko gdybanie. Na razie wydaje się, że będziemy jeszcze świadkami rzeczy, o których w piątek o godzinie 19:00, gdy zaczynało się notowanie Listy, nawet nie śniliśmy.

I co do tego ostatniego zdania, to mam nadzieję, że się mylę. Nawet bardzo chciałbym się mylić....
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Post autor: djjack »

Czyżby przed chwilą padło ostatnie w Trójce pytanie z kosmosu?...
I w Trójce kolejne
-1
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Ale że co? Że cenzura dosięgnęła też to forum? Bez przesady...

Emilio - masz rację. Są na tym świecie rzeczy...
Ale kultura jest też ważna. Ona kształtuje nas, nasze gusty, nasze charaktery również.
A że dla nas, lekko zafiksowanych na punkcie Trójki i Listy, ważne jest to co się tam dzieje?
To takie złe?
Każdy na swój sposób wszystko przeżywa. Każdy może wypowiedzieć swoje zdanie i dyskutować. Tego nam jeszcze nie zabroniono... Jeszcze
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

bobby-x pisze: śr maja 20, 2020 6:39 am
Wrogów?? Bobby - wyluzuj. Ugryź się niekiedy w język nim coś powiesz.
Nawet jeśli się z kimś nie zgadzam to szanuję jego zdanie.
Szczególnie tutaj, w gronie można by rzec... przyjaciół, dla których wspólnym dobrem było i wciąż jest dobro naszej ulubionej, by nie napisać ukochanej stacji.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Tvn24 : "J. Braun: opowiadam się za wnioskiem o odwołanie prezes Polskiego Radia"
Zablokowany