Druga Lista Mateusza Tomaszuka???dominik_fi pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:12 pm Pewnie kogoś z 4 przeniosą na razie, żeby uzupełnić braki.
https://www.polskieradio.pl/10,Czworka/39,Zespol

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Druga Lista Mateusza Tomaszuka???dominik_fi pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:12 pm Pewnie kogoś z 4 przeniosą na razie, żeby uzupełnić braki.
https://www.polskieradio.pl/10,Czworka/39,Zespol
Chyba raczej stawiam na to pierwsze rozwiązanieFOXD pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:09 pm Analizuję sobie czas wysłania tego sms-a przez Kowalczewskiego i są dwie opcje, albo facet od godz. 22 w piątek bił się z myślami "co zrobi" (zagryzając paznokcie), być może konsultując to z kimś wyżej, albo też jednak ktoś do niego zadzwonił, a on nieświadomy jakie są wyniki w panice PYK .. sms-a do Metza![]()
No w sumie pomysł niegłupi... Tylko jak się tak 3 wyczyści do cna...dominik_fi pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:12 pm Pewnie kogoś z 4 przeniosą na razie, żeby uzupełnić braki.
Baron dzisiaj podawała na antenie, że przychodzące do niego e-maile przekierowuje do MN, bo z nim stały kontaktkrzychu78 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:14 pmo właśnie, dołączam się do pytaniaszakal35 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:11 pm Słuchajcie, a na jaki adres piszecie do Niedźwiedzia, myślicie, że ma dostęp do marek.niedzwiecki@polskieradio.pl?
Przecież tak naprawdę LP pr. III od samego początku jest audycją AUTORSKĄ Marka, pomijając fakt, iż Marek jako człowiek szlachetny, wyjątkowo pedantyczny, któremu ostatnią rzeczą jaką można mu zarzucić jest hochsztaplerstwo i nieuczciwość, mógłby on równie dobrze ustawiać utwory tak tylko sobie zażyczy! Tylko ludzie niscy mogą wymyślić posądzenie MN o kombinowanie wynikami! Przy okazji polecam: https://www.youtube.com/watch?v=-mIEFCd_EqYmrsap pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:02 pm Od wielu lat nie wypowiadałem się na tym forum. Widząc niektóre komentarze w tym wątku, uznałem że muszę przedstawić swój punkt widzenia.
W mojej opinii manipulacje przy wynikach głosowania przed ogłoszeniem wyników notowania były w pełni uzasadnione. Każdy ma prawo do oddania jednego głosu. Nie ma skuteczniejszej metody zapobiegiwania zdublowanych głosów niż wyszukiwanie pewnych prawidłowości w procesie głosowania. Trójka, jako radio, które dba o własną markę i uczciwość, miała wręcz obowiązek stosować takie procedury, w celu zapobiegnięciu nieucziwemu promowaniu pewnych wykonawców.
Po kilku niefortunnych decyzjach pracowników tego radia, które kiedyś było Trójką, niestety widać kto zyskiwał na takich praktykach.
W piątek ostatni raz słuchałem Trójki. Po oświadczeniu dyrektora to radio w moich oczach przestało istnieć. Redaktorzy, którzy odejdą w najbliższym czasie na pewno mocno zyskają w moich oczach. Większość osób, po których tego oczekiwałem, już się z tym radiem pożegnało.
Szkoda, bo w tym roku ominęło mnie tylko jedno notowanie Listy Przebojów. W zeszłym tygodniu po raz w pierwszy w tym roku zapomniałem zagłosować. Spodziewałem się od dłuższego czasu, że 2000 notowanie będzie ostatnim prowadzonym przez Marka Niedźwieckiego, ale takiego obrotu spraw nikt nie był w stanie przewidzieć.
Mam nadzieję, że w Archiwum Listy Przebojów nie pojawią się kolejne notowania reżimowej listy, która zajęła miejsce LP3. Oczekuję jednak, że pojawi się lista, która będzie spadkobierczynią listy trójkowej (liczę na Radio Nowy Świat, którego jestem subskrybentem). Taką listę mogliby prowadzić młodzi redaktorzy na zmianę z Markiem Niedźwieckim. Teraz trochę poniosła mnie fantazja![]()
marek@marekniedzwiecki.plszakal35 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:11 pm Słuchajcie, a na jaki adres piszecie do Niedźwiedzia, myślicie, że ma dostęp do marek.niedzwiecki@polskieradio.pl?
Myślę, że warto spróbować na fejsbuku:krzychu78 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:14 pmo właśnie, dołączam się do pytaniaszakal35 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:11 pm Słuchajcie, a na jaki adres piszecie do Niedźwiedzia, myślicie, że ma dostęp do marek.niedzwiecki@polskieradio.pl?
Był pomysł, żeby pisać na marek@marekniedzwiecki.pl. Ale pytanie mam - czy ktoś wie, czy MN odbiera listy pod tym adresem? Bo na jego blogu jest adres radiowy...szakal35 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:11 pm Słuchajcie, a na jaki adres piszecie do Niedźwiedzia, myślicie, że ma dostęp do marek.niedzwiecki@polskieradio.pl?
ADDY, ja mam umysł ścisły i Twój wywód też wydaje mi się nieco ekwilibrystyczny. Tę sprawę można opisać dużo prościej, więc po co niepotrzebnie mnożyć byty? Brzytwa Ockhama się kłania.ADDY pisze: ↑wt maja 19, 2020 8:24 pmSłoiku, dla umysłu ścisłego, pewne rzeczy wydające się umysłowi humanistycznemu jako ekwilibrystyka, są prostym działaniem matematycznym. Argumentacja ad absurdum nie przystoi jednak ani umysłowi ścisłemu, ani humanistycznemu, niezależnie od zaistniałej sytuacji, czy przekonań politycznychsłoik pisze: ↑wt maja 19, 2020 8:05 pmJak wielki musi być dysonans poznawczy pomiędzy przekonaniami politycznymi a twardą rzeczywistością, żeby zmusić własne sumienie do takiej ekwilibrystyki.ADDY pisze: ↑wt maja 19, 2020 7:37 pm Według mnie sytuacja wyglądała tak:
1. lekka manipulacja wynikami od lat, o czym wiedziała cała trójka i wychodziło to „z góry”
2. Dodanie Kazika na listę
3. Nakaz z góry o zatrzymanie Kazika
4. Protest Niedziwedzia i Dopuszczenie Kazika, w ramach protestu przeniesienie go z 4 na pierwsze miejsce
5. PiS wkurzony, uczynienie Niedźwiedzia winnym wszystkich sytuacji, niesłuszne przedstawienie go jako oszusta winnego wszystkich manipulacji.
Co do nazwiska prowadzącego najbliższe wydanie LP3, dziwię się, że jeszcze ani razu tu nie padło. Obstawiasz podobnie? Człowiek z nieprzesadnie twardym kręgosłupem, Tomasz Żąda?kacper94 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:09 pm
Do najbliższego notowania zostało 70 godzin, nadal nie wiadomo, czy ono się odbędzie, kto je poprowadzi (chociaż tutaj mam swojego cichego faworyta, chociaż nie będę na razie się z tym ujawniał, poczekam aż to notowanie się pojawi) oraz jak dalej będzie wyglądała Lista. Gdzieś dzisiaj przeczytałem (nie pamiętam już na jakiej stronie), że ma być wymyślony regulamin głosowania na Listę Przebojów (regulamin audycji rozrywkowej - przecież to dziwnie brzmi), że głosujący ma otrzymywać informację, czy jego głos dotarł i został policzony (10 informacji zwrotnych, przecież to wpadnie w SPAM). Na razie więc w kwestii piątkowego notowania rozjaśnia się wiele, jednak dalej nie wiadomo jak to wszystko się potoczy w przyszłości.
Piotr Łodej? Mariusz Rokos?
Może macie racje i niepotrzebnie wprowadzam zamęt. Tak naprawdę nie jest tu ważne czy te manipulacje miały miejsce czy nie, w końcu to w pewnym stopniu odwracanie się od głównego tematu, czyli cenzury w PR.
Nie nie, to nazwisko nie przyszło mi na myśl, ale podpowiem, że się ono przewinęło, parę wpisów wyżej...DeadParrot pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:24 pmCo do nazwiska prowadzącego najbliższe wydanie LP3, dziwię się, że jeszcze ani razu tu nie padło. Obstawiasz podobnie? Człowiek z nieprzesadnie twardym kręgosłupem, Tomasz Żąda?kacper94 pisze: ↑wt maja 19, 2020 9:09 pm
Do najbliższego notowania zostało 70 godzin, nadal nie wiadomo, czy ono się odbędzie, kto je poprowadzi (chociaż tutaj mam swojego cichego faworyta, chociaż nie będę na razie się z tym ujawniał, poczekam aż to notowanie się pojawi) oraz jak dalej będzie wyglądała Lista. Gdzieś dzisiaj przeczytałem (nie pamiętam już na jakiej stronie), że ma być wymyślony regulamin głosowania na Listę Przebojów (regulamin audycji rozrywkowej - przecież to dziwnie brzmi), że głosujący ma otrzymywać informację, czy jego głos dotarł i został policzony (10 informacji zwrotnych, przecież to wpadnie w SPAM). Na razie więc w kwestii piątkowego notowania rozjaśnia się wiele, jednak dalej nie wiadomo jak to wszystko się potoczy w przyszłości.