Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: mateusz15 »

Metz powiedzial, że nikt z dyrekcji nie skontaktował się z Markiem Niedźwieckim i nie odbierają od niego telefonów. Co za skurwysyny.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 8:32 pm przez mateusz15, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Miałem pewne zwątpienia w Metza, zachował się przyzwoicie ;)
Wychodzi wiec na to, że sms Kowalczewskiego do Metza przyszedł po fakcie, czyli po notowaniu.
Olejnik na początku wspomniała, że pamięta Kowalczewskiego z dawnych lat i zdumiona jest tym do czego się posunął. Zapytała Metza czy on to zrobił bo były naciski czy raczej ze strachu. Metz odparł, że nie ma dowodów, ale w/g niego b. prawdopodobna wersja jest ta druga, czyli strach.
Metz wspomniał też, że MN jest b. przykro, iz został tak opluwany, ale ma wielkie wsparcie od słuchaczy oraz kolegów.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

szkoda tylko, że sms nie ukazał światła przed konferencją dyrektorstwa.
tak czy inaczej ciekawe czy to coś teraz zmieni.
słoik

Post autor: słoik »

Yacy pisze: wt maja 19, 2020 8:40 pm szkoda tylko, że sms nie ukazał światła przed konferencją dyrektorstwa.
Bardzo dobrze, dobitniej pokazuje szwindle.
Awatar użytkownika
FOXD

Yacy pisze: wt maja 19, 2020 8:40 pm szkoda tylko, że sms nie ukazał światła przed konferencją dyrektorstwa.
Rozwój zdarzeń pewnie był tak dynamiczny (sami to widzimy), że nikomu nie przyszło do głowy, ze Kowalczewski może się zachować jak ostatnia/ni .... (dopiszcie sobie), obrzucając do tego MN błotem.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

A moze dobrze. Pokazał obłudę i kłamstwo.
Awatar użytkownika
EVENo
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
Kontakt:

Post autor: EVENo »

mateusz15 pisze: wt maja 19, 2020 8:48 pm
A moze dobrze. Pokazał obłudę i kłamstwo.
Też uważam, że nawet lepiej, że z tym poczekał.
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

słoik pisze: wt maja 19, 2020 8:29 pm
ADDY pisze: wt maja 19, 2020 8:24 pm Słoiku, dla umysłu ścisłego, pewne rzeczy wydające się umysłowi humanistycznemu jako ekwilibrystyka, są prostym działaniem matematycznym.
Mnożysz teorie spiskowe, dodajesz je czy potęgujesz?
Niektóre rzeczy same się dodają. Co może potęgować pewną bezsilność. Nie odejmując Ci absolutnie możliwości przedstawienia własnych poglądów. Zdania po prostu mogą być podzielone.
słoik

Post autor: słoik »

ADDY pisze: wt maja 19, 2020 8:55 pm Niektóre rzeczy same się dodają. Co może potęgować pewną bezsilność. Nie odejmując Ci absolutnie możliwości przedstawienia własnych poglądów. Zdania po prostu mogą być podzielone.
Tak, a wspólnymi mianownikiem tych niewinnych spekulacji jest mieszanie porządnego człowieka z błotem.
jedrzej2012

Post autor: jedrzej2012 »

adrianec pisze: wt maja 19, 2020 7:58 pm czasem tez nie fajnie ze utwory typu "Nice" LemON nie mogly być poddane głosowaniu. ale i tak lp3 jest dużoooo do przodu jak inne listy
Mój ulubiony ich utwór brzmi "Napraw". Był w nocy nawet w innej byłej stacji Metza, konkretnie RMF FM. Olszańskiemu został już tylko Ekspres Reporterów.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

"LP3 nie da się złożyć bez zgody wykonawców". Nie, wyemitować piosenek się nie da, Listę ułożyć się da nawet bez piosenek. Bodajże w 1987 roku jakiś dyrektor do spraw czegoś w PR zabronił grania utworów wydanych przez wytwórnie polonijne. I zdaje się, że zanim mądrzejsi to odkręcili, to były dwa czy trzy wydania, w których nie poszła połowa piosenek.
Zresztą oni i tak grają tych artystów, sam słyszałem dziś Kult i Zalewskiego.
Doggg
Listy Przebojów Trójki słucham od: 17.04.1982

Post autor: Doggg »

Obserwuję to forum od kilku lat, dziś po zarejestrowaniu się, postanowiłem zabrać głos. Słucham LP3 od notowania zerowego z propozycjami, mam zeszyty z notowaniami etc. standard, jak pewnie wszyscy tutaj.... W ramach mojego wkur... od soboty rana, mam szatański plan zgłosić się do Trujki, zaproponować im poprowadzenie najbliższej listy i przedstawić notowanie 1999 w kolejności dokładnie takiej samej jak 1998..... Mam jeden problem z utworami, których Artyści nie pozwalają zagrać :-)
TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Post autor: TStudent »

jedrzej2012 pisze: wt maja 19, 2020 9:00 pm Olszańskiemu został już tylko Ekspres Reporterów.
Obawiam się, że długo w nim nie zostanie :( Chociaż przypadek Artura Orzecha na szczęście pozwala myśleć pozytywnie.
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Od wielu lat nie wypowiadałem się na tym forum. Widząc niektóre komentarze w tym wątku, uznałem że muszę przedstawić swój punkt widzenia.

W mojej opinii manipulacje przy wynikach głosowania przed ogłoszeniem wyników notowania były w pełni uzasadnione. Każdy ma prawo do oddania jednego głosu. Nie ma skuteczniejszej metody zapobiegiwania zdublowanych głosów niż wyszukiwanie pewnych prawidłowości w procesie głosowania. Trójka, jako radio, które dba o własną markę i uczciwość, miała wręcz obowiązek stosować takie procedury, w celu zapobiegnięciu nieucziwemu promowaniu pewnych wykonawców.
Po kilku niefortunnych decyzjach pracowników tego radia, które kiedyś było Trójką, niestety widać kto zyskiwał na takich praktykach.

W piątek ostatni raz słuchałem Trójki. Po oświadczeniu dyrektora to radio w moich oczach przestało istnieć. Redaktorzy, którzy odejdą w najbliższym czasie na pewno mocno zyskają w moich oczach. Większość osób, po których tego oczekiwałem, już się z tym radiem pożegnało.

Szkoda, bo w tym roku ominęło mnie tylko jedno notowanie Listy Przebojów. W zeszłym tygodniu po raz w pierwszy w tym roku zapomniałem zagłosować. Spodziewałem się od dłuższego czasu, że 2000 notowanie będzie ostatnim prowadzonym przez Marka Niedźwieckiego, ale takiego obrotu spraw nikt nie był w stanie przewidzieć.

Mam nadzieję, że w Archiwum Listy Przebojów nie pojawią się kolejne notowania reżimowej listy, która zajęła miejsce LP3. Oczekuję jednak, że pojawi się lista, która będzie spadkobierczynią listy trójkowej (liczę na Radio Nowy Świat, którego jestem subskrybentem). Taką listę mogliby prowadzić młodzi redaktorzy na zmianę z Markiem Niedźwieckim. Teraz trochę poniosła mnie fantazja :wink:
jedrzej2012

Post autor: jedrzej2012 »

Skoro tak to może będzie Ekspres Kobiecy, bo wrócić mogą Marta Kielczyk i znana z Moskwy Pani Basia Włodarczyk. Zawsze w nocy na czwartek w PiK-u z mojego regionu było od północy do 2:00 granie po polsku. Ostatnio to raczej pod urodziny członków grup to jest, a nawet oddają hołd, gdy któryś z muzyków umarł. Olszański co ciekawe mówił o Grudziądzu w kontekście funduszy szwajcarskich. Skoro wy mówicie o liście, to ja chętnie podjąłbym się Topów Wszech Czasów, ale raczej ze swojego domu - nawet po pandemii. Nowy Rok jest w piątek, a to dla mnie dobra wiadomość. Co jak co, ale w Chomikuj musiałem rok temu część Barona odrobić, tylko on od dłuższego czasu nie kończył żadnego topu. A teraz trochę matematyki: Za czasów Radia Piotrków było 6 sposobów kolejności, czyli 3! (3 silnia), a za czasów tego samego z Markiem było 4! (4 silnia), czyli 24. Proste i fajne. Wracając jeszcze do imienia Ewelina, to także najlepsza polska piłkarka na naszym podwórku, raz pokonała licząc wyłącznie króla strzelców w lidze danego kraju samego Messiego, ale tylko jednym golem. Dziewczyna lepsza od chłopaka. Miała najwięcej bramek w kobiecych ligach i był to wynik lepszych od wszelkich męskich, o których mi wiadomo. Kamczyk się nazywa. To taka ciekawostka na marginesie. Gdyby było normalnie, to 27. TWC jeszcze bym zmieścił, ale od kolejnego polskiego już musiałbym szukać nowego zeszytu. Ten, w którym mam rozpiski Topów ogólnych od 19 do ostatniego dotąd, a w polskim tj. od 5 również do ostatniego (tam jest mnóstwo szczegółów) kiedyś był używany przeze mnie w technikum do przedmiotu technika biurowa. W rozpisce polskiego topu dopisywałem szczegóły o najwyższej pozycji, w top 100 zamieniłem to na słynne angielskie peak. Dziś w "Kole fortuny" u Norbiego był utwór, który chętnie grał Wałkuski w poniedziałki o 6:00 rano znany z ogólnego topu. W moim regionie prawie nie ma wirusa, a jeśli jest to pojedynczo, tak samo z umieraniem, ale niestety Grudziądz ma najwięcej zgonów w kuj.-pom. Do Metza kiedyś było prywatnie, teraz była lista.osobista.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 9:16 pm przez jedrzej2012, łącznie zmieniany 5 razy.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

73 osoby na forum. jakby właśnie Lista leciała...
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

słoik pisze: wt maja 19, 2020 8:57 pm
ADDY pisze: wt maja 19, 2020 8:55 pm Niektóre rzeczy same się dodają. Co może potęgować pewną bezsilność. Nie odejmując Ci absolutnie możliwości przedstawienia własnych poglądów. Zdania po prostu mogą być podzielone.
Tak, a wspólnymi mianownikiem tych niewinnych spekulacji jest mieszanie porządnego człowieka z błotem.
Ale jakbyś przeczytał dokładnie to co napisałem to wiedziałbyś że stoję murem za Panem Markiem, jestem szczerze przekonany że został zmieszany z błotem niesłusznie, jest uczciwym człowiekiem, w pełni oddanym Liście i Trójce. Nie mam wątpliwości że „suwereni” zniszczyli Trójkę przez wprowadzanie tego co wg nich jest słuszne a co niesłuszne, przy kompletnym braku wrażliwości na kulturę i sztukę.
Chciałem tylko zaznaczyć, że przy całej sympatii dla tego radia, dawno podejrzewałem pewną manipulacje przy podawaniu wyników i nie dziwi mnie teraz argumentacja Pisu, która przy ich retoryce whataboutismu każe atakować drugą stronę by zatuszować swoje dużo większe „grzeszki”
adrianec

Post autor: adrianec »

kodeks etyki jest obcy panu T (TK) - nie odbierał telefonów od Marka, nie dał mu się wypowiedzieć... to jest grubo!
TK musi odejść!!!
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

Najbardziej w tym wywiadzie dotknął mnie fakt - nie tego, że najbliższe notowanie może się składać z 30% piosenek, nie ta cała sprawa z SMS-em, ale to, że nikt z dyrekcji Trójki nie skontaktował się z p. Markiem. Rozumiem, że został on uznany za głównego winowajcę i w obecnej sytuacji jest przez władzę Trójki uznawany za "persona non grata". Jak tak można potraktować pracownika który całe życie poświęcił temu radiu, tej stacji, tej audycji... Bardzo ładnie określił to kilka wpisów wyżej Mateusz...

Sprawa z SMS-em też wydaje się wiele wyjaśniać. Najważniejsza rzecz - SMS istnieje, nie był to wymysł, już to samo stawia dyrekcję Trójki w ciężkiej sytuacji. Poza tym wysyłanie SMS-ów o godzinie ok. 3 w nocy, też jest dla mnie dziwne. Ja (jeżeli nie ma żadnej gali MMA, czy meczu tenisowego), to śpię, pewnie jak i większość osób, które nie są wtedy np. w pracy...

Jeszcze jedna sprawa - jutro zamierzam wysłać dwa maile: jeden do p. Marka ze słowami wsparcia (wstyd mi, że miałem czas na dzielenie się swoimi teoriami, spostrzeżeniami tutaj na forum, a nie znalazłem 5-10 minut żeby taką wiadomość wysłać), drugi do p. Piotra Barona z pytaniem ewentualnie prośbą, żeby nie godził się na prowadzenie najbliższego notowania. No bo umówmy się, będzie to jedno z najbardziej kuriozalnych notowań (o ile oczywiście się ono odbędzie). Chociaż te moje maile i tak pewnie niewiele dadzą...

Do najbliższego notowania zostało 70 godzin, nadal nie wiadomo, czy ono się odbędzie, kto je poprowadzi (chociaż tutaj mam swojego cichego faworyta, chociaż nie będę na razie się z tym ujawniał, poczekam aż to notowanie się pojawi) oraz jak dalej będzie wyglądała Lista. Gdzieś dzisiaj przeczytałem (nie pamiętam już na jakiej stronie), że ma być wymyślony regulamin głosowania na Listę Przebojów (regulamin audycji rozrywkowej - przecież to dziwnie brzmi), że głosujący ma otrzymywać informację, czy jego głos dotarł i został policzony (10 informacji zwrotnych, przecież to wpadnie w SPAM). Na razie więc w kwestii piątkowego notowania rozjaśnia się wiele, jednak dalej nie wiadomo jak to wszystko się potoczy w przyszłości.

I jeszcze jedno zdanie - ogromny szacunek dla p. Piotra Metza, za to co zrobił. Myślałem sobie rano, że będzie jednak dość ostrożny w swoich stanowiskach, a tutaj taka decyzja. Może to dziwnie zabrzmi ale brawo!! Zarówno dla Pana jak i dla p. Patrycjusza Wyżgi.
Awatar użytkownika
FOXD

Analizuję sobie czas wysłania tego sms-a przez Kowalczewskiego i są dwie opcje, albo facet od godz. 22 w piątek bił się z myślami "co zrobi" (zagryzając paznokcie), być może konsultując to z kimś wyżej, albo też jednak ktoś do niego zadzwonił, a on nieświadomy jakie są wyniki w panice PYK .. sms-a do Metza ;)
Jakby nie było facet się zwyczajnie ze strachu ob.... zaczął wykonywać nerwowe (głupie) ruchy, a każdy kolejny powodował i powoduje, że brnął dalej. Przypomina mi się stwierdzenie Manna z soboty o "Zdziśkach siedzących w ciemnej kanciapie i wymyślających politykę" :mrgreen: Sugestie była zapewne nie wprost do Kowalczewskiego ,ale skojarzyła mi się małym człowieczkiem jakim okazał się właśnie Kowalczewski.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

FOXD pisze: wt maja 19, 2020 8:15 pm Marciniak odniósł się do afery w Trojce, głownie, że o cenzurze. Teraz Metz
Marcinkiewicz nie Marciniak.
dominik_fi pisze: wt maja 19, 2020 8:16 pm Aplikacja WP Pilot. Tylko są reklamy.
TVN24 nie obejrzysz tam bez płacenia.
mrsap pisze: wt maja 19, 2020 9:02 pm Od wielu lat nie wypowiadałem się na tym forum
Szkoda, że przyszło w takiej okazji się wypowiedzieć po latach.
szakal35
Listy Przebojów Trójki słucham od: 856

Post autor: szakal35 »

Słuchajcie, a na jaki adres piszecie do Niedźwiedzia, myślicie, że ma dostęp do marek.niedzwiecki@polskieradio.pl?
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Pewnie kogoś z 4 przeniosą na razie, żeby uzupełnić braki.
https://www.polskieradio.pl/10,Czworka/39,Zespol
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Na polskieradio.pl to ja bym tam nie pisał nic. Bo wiadomości zapisują się na ich serwerach. Mogli już zablokować M.N. dostęp do konta.
krzychu78

Post autor: krzychu78 »

szakal35 pisze: wt maja 19, 2020 9:11 pm Słuchajcie, a na jaki adres piszecie do Niedźwiedzia, myślicie, że ma dostęp do marek.niedzwiecki@polskieradio.pl?
o właśnie, dołączam się do pytania
Zablokowany