SZOK, SZOK SZOK !!!
Anulowanie wyników Listy Przebojów???
W czwartek tradycyjnie zamierzam zagłosować na naszą Forumową. Uwzględnię wypadnięcie Morrisseya z panią Thelmą - choć był to mój nr 1 - nawet jeśli będzie w zestawie.
Ostatnio Kazik był u mnie na 5. Jeśli przywrócą utwór do zestawu - będzie na 1 (bez tej afery też by był). Jeśli nie będzie Kazika, miejsce 1 zamierzam symbolicznie zostawić puste - przez najbliższe 3 notowania (chyba, że któryś utwór będzie dla mnie ważniejszy, to puste będzie miejsce 2 lub nawet 3-cie).
Na Listę 3 - do czasu powrotu pana Marka nie zamierzam głosować, bo nie chcę udawać, że nic się nie stało. W innym wypadku....po prostu nie będę na nią głosował (piszę to z żalem).
A na końcu się okaże, że np. w notowaniu 800 na 1 miejscu powinny być Spice Girls a w 850 Sixteen. A w notowaniu 20 Stanisław Wenglorz (bo to on mówił, że lista była ustawiana, bo głosy na niego szły na Martynę Jakubowicz).
A może nawet okaże się, że wbrew regulaminowi nie uwzględniano głosów na Modern Talking, bo podobno raz - trochę dla zgrywy - puścił ich w audycji sylwestrowej Jerzy Janiszewski. A więc nie można było zdyskwalifikować głosów z powodu niegrania przez Trójkę.
W efekcie poznamy ...zupełnie inną historię Trójki. A M. N. przejdzie do historii jako największy w historii oszust, który samowolnie kreował rynek muzyczny. Może nawet okaże się, że cała kareira Lady Pank i Republiki (Maanamu i Perfectu nie liczę, bo one zaistniały przed LP3) to ściema.
Tylko kto w to uwierzy?
Czyli rozumiem, że w piątek notowanie będzie normalnie? No to nie zazdroszczę tej osobie, która będzie oddelegowana "odgórnie" do tego zadania - prowadzenia Listy. Bo nie wierzę, że np. p. Baron (lub ktoś inny) zgodzi się dobrowolnie na odkręcanie i tłumaczenie się z tego co zaszło na antenie...
Ostatnio zmieniony pn maja 18, 2020 9:11 pm przez kacper94, łącznie zmieniany 1 raz.
kacper94 pisze: ↑pn maja 18, 2020 9:10 pm
Bo nie wierzę, że np. p. Baron (lub ktoś inny) zgodzi się dobrowolnie na odkręcanie i tłumaczenie się z tego co zaszło na antenie...
A ja wierzę, jeśli nie odejdzie do tego momentu z Trójki.
Mam nadzieję, że tu w archiwum zmian nie będzie.
Pytanie co dalej. Czy dyrektor powie tak - koniec z manipulacjami, od tej pory ma być tak jak pokazuje komputer i w efekcie na 1 miejscu wyląduje Igor Herbut? A na przykład za tydzień będzie na 28.
Teraz to już chyba niech robią, co chcą. Z upadkiem Listy trzeba się pogodzić. Tylko Marka i reszty listowej ekipy żal, zrobią z nich ustawiaczy i oszustów stulecia. Panu Markowi zostanie chyba tylko wylot do Australii na stałe
mikrobi pisze: ↑pn maja 18, 2020 9:13 pm
Mam nadzieję, że tu w archiwum zmian nie będzie.
Pytanie co dalej. Czy dyrektor powie tak - koniec z manipulacjami, od tej pory ma być tak jak pokazuje komputer i w efekcie na 1 miejscu wyląduje Igor Herbut? A na przykład za tydzień będzie na 28.
Nie wierzę w prawdziwość tych "wyników".
Zauważyliście, że w trzydziestce poza nowościami oraz pomijając Bartasa i Mgły, większość polskich utworów spada i są to zjazdy o kilka oczek...
Zaglądajcie szybko na stronę Trójki, zanim znowu się zorientują, że zrobili głupotę. Tak właśnie wyglądałoby każde notowanie, gdyby uwzględniano wszystkie podejrzane głosy, które ekipa listy dzielnie usuwała przez tyle lat.
Ostatnio zmieniony pn maja 18, 2020 9:41 pm przez dannar, łącznie zmieniany 1 raz.
* z miejsca 22. ---> DARIA ZAWIAŁOW - "Punk fu!".
* z miejsca 25. ---> MORRISSEY & THELMA HOUSTON - "Bobby, Don't You Think They Know?".
* z miejsca 27. ---> FLORENCE & THE MACHINE - "Light Of Love".
* z miejsca 28. ---> BARANOVSKI - "Czułe miejsce".
* z miejsca 30. ---> MGŁY - "Smutna piosenka".
* z miejsca 44. ---> NATALIA PRZYBYSZ - "Kochamy się źle".
* z miejsca 45. ---> MARIUSZ DUDA - "The Song Of A Dying Memory".