Myślę, że jednak jest nieco mniej, po prostu słuchaczy Trójki systematycznie ubywa. Bywały ostatnio okresy nieproporcjonalnie dużej liczby utworów polskich w czołówce, przy znikomej liczbie głosów łatwiej pewnie o wywindowanie przy uprzejmości "rodziny i znajomych", a tak naprawdę dzięki prośbom o poparcie na facebooku.
Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
-
JaceK
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Strzyczkowski na koniec audycji: do usłyszenia...
-
szakal35
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 856
Wszyscy nie odejdą. Poza tym, zobaczymy jaki będzie skład personalny w Trójce za tydzień czy za miesiąc.
-
pbd2
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
mateusz15 pisze: pn maja 18, 2020 6:40 pm Tez jestem w lekkim szoku, że tak niewiele głosów wystarczy do zwycięstwa.
W rekordowych notowaniach z lat 80. trzeba było bodajże trzech tysięcy. Ale wtedy było mniej utworów do wyboru, częściej głosowano na piosenki z niższym stażem, a słuchalność (a więc i frekwencja w radiowych plebiscytach) radia publicznego była nieporównywalnie wyższa, bo nie było żadnych stacji komercyjnych, a nieliczne legalne stacje niezależne (kilka akademickich i Rozgłośnia Harcerska) miały bardzo mały zasięg i niewielką słuchalność.
Cóż za pocieszanie się
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
A mnie nie dziwi ta liczba głosów potrzebna do zwycięstwa. Obstawiałem że w ostatnich latach głosuje kilka tysięcy osób, czyli ok. 1000 na zwycięstwo by się mniej więcej pewnie zgadzało.
Jeśli na Topy głosuje kilkanaście tysięcy, a to jest jednak znacznie bardziej znaczące wydarzenie, to na Listę oddaje głosy na pewno mniej osób.
I podsumowując to co do tej pory zostało tu przytoczone, chyba po wpisie Bartka Gila wszystko jest jasne, w sensie co się wydarzyło. A co się wydarzy... mam nadzieję, że jednak dobro zatriumfuje, bo "ludzi dobrej woli jest więcej", a kłamstwo ma krótkie nogi i to po prostu nie może tak sobie przejść dalej, jak gdyby nigdy nic.
Nie mówiąc już o fakcie, że teraz naprawdę coraz trudniej będzie zapełniać ramówkę, stwarzać nowe audycje... Kto teraz będzie chciał przyjść do stacji, w której w tak skandaliczny sposób traktuje się jej pracowników? Myślę, że nawet bardzo mocno zapatrzeni na prawo mogliby mieć opory (też z powodów narażenia się na hejt).
Więc to wszystko nie jest takie proste, że zrobią sobie teraz nowe radio z nowymi ludźmi, to - na szczęście - tak prosto nie działa... (poza tym Kowalczewski nawet nie odniósł się do rezygnacji Niedźwiedzia, z tego co ktoś tu podał, w sensie że jej nie przyjął; pewnie sam jest zaskoczony i być może nawet trochę przerażony tym co się stało, do czego de facto doprowadził...).
A wyrazy wsparcia niewątpliwie panu Markowi są bardzo potrzebne, dlatego wysyłajmy ich jak najwięcej.
I do do "Kłamiesz", to nie sądzę, żeby można było to przypisać Niedźwiedziowi, bo on się nie wypowiada, so...
Ciekawe co będzie w piątek po 19., ale być może dowiemy się tego we wtorek. Ja, mimo wszystko, jakoś wierzę cały czas w to, że niektórzy pójdą po rozum do głowy i przestaną niszczyć tę stację (lub zostaną wymienieni na jakichś w miarę "normalnych" ludzi), chociaż to pewnie musiałby pójść jakiś prikaz mocno z góry, bo na Czabańskiego i Lichocką bym nie liczył
Jeśli na Topy głosuje kilkanaście tysięcy, a to jest jednak znacznie bardziej znaczące wydarzenie, to na Listę oddaje głosy na pewno mniej osób.
I podsumowując to co do tej pory zostało tu przytoczone, chyba po wpisie Bartka Gila wszystko jest jasne, w sensie co się wydarzyło. A co się wydarzy... mam nadzieję, że jednak dobro zatriumfuje, bo "ludzi dobrej woli jest więcej", a kłamstwo ma krótkie nogi i to po prostu nie może tak sobie przejść dalej, jak gdyby nigdy nic.
Nie mówiąc już o fakcie, że teraz naprawdę coraz trudniej będzie zapełniać ramówkę, stwarzać nowe audycje... Kto teraz będzie chciał przyjść do stacji, w której w tak skandaliczny sposób traktuje się jej pracowników? Myślę, że nawet bardzo mocno zapatrzeni na prawo mogliby mieć opory (też z powodów narażenia się na hejt).
Więc to wszystko nie jest takie proste, że zrobią sobie teraz nowe radio z nowymi ludźmi, to - na szczęście - tak prosto nie działa... (poza tym Kowalczewski nawet nie odniósł się do rezygnacji Niedźwiedzia, z tego co ktoś tu podał, w sensie że jej nie przyjął; pewnie sam jest zaskoczony i być może nawet trochę przerażony tym co się stało, do czego de facto doprowadził...).
A wyrazy wsparcia niewątpliwie panu Markowi są bardzo potrzebne, dlatego wysyłajmy ich jak najwięcej.
I do do "Kłamiesz", to nie sądzę, żeby można było to przypisać Niedźwiedziowi, bo on się nie wypowiada, so...
Ciekawe co będzie w piątek po 19., ale być może dowiemy się tego we wtorek. Ja, mimo wszystko, jakoś wierzę cały czas w to, że niektórzy pójdą po rozum do głowy i przestaną niszczyć tę stację (lub zostaną wymienieni na jakichś w miarę "normalnych" ludzi), chociaż to pewnie musiałby pójść jakiś prikaz mocno z góry, bo na Czabańskiego i Lichocką bym nie liczył
Ostatnio zmieniony pn maja 18, 2020 7:10 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
Ooo, a w Antyradiu właśnie leci utwór/dżingiel rozpoczynający lp3 
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
w TVN władza radia i Trójki powiedziała, że przywracają notowanie i przywracają Kazika na 4 miejsce i stąd rozpoczyna wędrówkę na szczyt.
i notowanie na pewno poprowadzi redaktor muzyczny.
i jeszcze kilka rzeczy powiedzieli.
można poszukać w sieci.
edit.
tylko co z tego.
można poszukać w sieci.
edit.
tylko co z tego.
-
szakal35
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 856
No właśnie wczoraj podjąłem decyzję o przestaniu słuchania Trójki po 22 latach. Więc to nie tak, że jestem z tych, co chcą, żeby była jakakolwiek, byle była. Ale jest mi ciężko, jak po śmierci kogoś bliskiego. Teraz o Trójce tylko czytam, chociaż to mi zostało.FOXD pisze: pn maja 18, 2020 7:05 pm
Ale rozumiem oczekiwanie i nostalgię, byle "Trójka nadal plumkała" (nieważne na jakim poziomie)![]()
-
pbd2
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Za to w Trójce ksiądz z tłumem wiernych śpiewa "Barkę"FOXD pisze: pn maja 18, 2020 7:09 pm Ooo, a w Antyradiu właśnie leci utwór/dżingiel rozpoczynający lp3![]()
Poważnie tak było??Yacy pisze: pn maja 18, 2020 7:12 pm w TVN władza radia i Trójki powiedziała, że przywracają notowanie i przywracają Kazika na 4 miejsce i stąd rozpoczyna wędrówkę na szczyt.
można poszukać w sieci.
edit.
tylko co z tego.
-
jacaba
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 ?
To samo przed momentem w "Złotych" - pięknie Piotr Jaworski wyraził swoisty hołd dla dokonań p. Marka i wsparcie dla całej redakcji Trójki. Bez ogródek, prosto z mostu...FOXD pisze: pn maja 18, 2020 7:09 pm Ooo, a w Antyradiu właśnie leci utwór/dżingiel rozpoczynający lp3![]()
Aż miło było posłuchać.
Dzięki Piotrze i szacun, także dla Antyradia!
To jest wspólna akcja radiowaFOXD pisze: pn maja 18, 2020 7:09 pm Ooo, a w Antyradiu właśnie leci utwór/dżingiel rozpoczynający lp3![]()
https://radionewsletter.pl/2020/05/17/m ... dla-marka/
Też to słyszałem. Jeśli tak, to będzie jeszcze większy kabaret i groteska, bo nadal kłamstwo zostaje podtrzymaneYacy pisze: pn maja 18, 2020 7:12 pm w TVN władza radia i Trójki powiedziała, że przywracają notowanie i przywracają Kazika na 4 miejsce i stąd rozpoczyna wędrówkę na szczyt.
zgadza sie:falcoeagle pisze: pn maja 18, 2020 6:39 pmSpróbowałbym na adres z jego bloga, czyli marek (at) marekniedzwiecki.pl.słoik pisze: pn maja 18, 2020 6:27 pm Zadam pytanie, na które odpowiedź jest pewnie oczywista: ale na jaki adres? Czy nie odebrano mu dostępu do adresu radiowego?
marek@marekniedzwiecki.pl
Dzięki falcoeagle
Po tej dzisiejszej akcji telefonicznej spodziewałem się innej decyzji. A może to był taki... wentyl bezpieczeństwa? Takie oczko puszczone przez władze? Że przecież nie ma cenzury...
Wolne żarty, nawet przywrócenie notowania z Kazikiem na pierwszym nie zmaże tych wszystkich nikczemności. Pasują tutaj słowa ostatniej Pidżamy "Gdzie byłeś, co zrobiłeś, na więcej nie pozwolęYacy pisze: pn maja 18, 2020 7:12 pm w TVN władza radia i Trójki powiedziała, że przywracają notowanie i przywracają Kazika na 4 miejsce i stąd rozpoczyna wędrówkę na szczyt.
Weź mnie teraz nie przepraszaj, teraz to ja cię pierdolę!"
Przepraszam za wulgaryzm, zdarzyło mi się po raz drugi na forum.
Namawiaja aby wszyscy glosowali na Kłamiesz-Renaty Przemyk.
Taka myśli mnie naszła w sobotę, gdy się okazało, że jest afera, że w zasadzie na pewnej części słuchaczy nic się nie stanie jak lp3 zamieni się w listę stricte patriotyczno-folkoazową
Przecież wedle władz Trójki (Kowalczewski i Kamińska) nie ma cenzury, wykryli jedynie manipulację i idą po tej liniijotem3 pisze: pn maja 18, 2020 7:16 pmPo tej dzisiejszej akcji telefonicznej spodziewałem się innej decyzji. A może to był taki... wentyl bezpieczeństwa? Takie oczko puszczone przez władze? Że przecież nie ma cenzury...
A teraz Kazik w Anty z "Bólem"
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Nie wyświetla się strona Listy... Przywracają "rządową" kolejność???
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Chyba wiem o co chodziło Krystianowi Hanke była konferencja Prezes i Dyrektora, w której na ekranie zaprezentowali wyniki, z których wynikało, że Kazik miał 4 miejsce, a pozostałe utwory więcej punktów. Na 1 był oczywiście Szymoniak.
Niestety, dla osób, które rozumieją listę i są jej słuchaczami informacja o usuwaniu głosów fikcyjnych jest oczywista, ale już się spotkałem z opinią, że "czyli jednak przesuwał"..
Niestety, dla osób, które rozumieją listę i są jej słuchaczami informacja o usuwaniu głosów fikcyjnych jest oczywista, ale już się spotkałem z opinią, że "czyli jednak przesuwał"..
W zasadzie Kazik z "Bólem" w Anty jak na razie propozycją. Jutro kolejne notowanie TT i ciekaw jestem na jakiej pozycji się zamelduje 
Zamiast dywagować czy wspólnie podpisujemy czy nie, czy pseudonimami czy nazwiskami - po prostu napiszcie każdy z Was z osobna mejla - Panie Marku, jesteśmy z Panem! I po sprawie. Proste? I to jak!
Markowi teraz należy się to wsparcie, gdy ataki idą z wielu stron. Kłamliwe.
Pokażmy, że jesteśmy z nim...
Nie wiem czy tu już ktoś wstawiał link do listu Bartka Gila do dyrekcji? Nie śledzę wszystkiego... Najwyżej powtórzę:
https://www.rp.pl/Kultura/200519297-Noc ... 7MBbF6XcgY
Pokażmy, że jesteśmy z nim...
Nie wiem czy tu już ktoś wstawiał link do listu Bartka Gila do dyrekcji? Nie śledzę wszystkiego... Najwyżej powtórzę:
https://www.rp.pl/Kultura/200519297-Noc ... 7MBbF6XcgY
Też jestem bardziej za taką formułąjotem3 pisze: pn maja 18, 2020 7:28 pm Zamiast dywagować czy wspólnie podpisujemy czy nie, czy pseudonimami czy nazwiskami - po prostu napiszcie każdy z Was z osobna mejla - Panie Marku, jesteśmy z Panem! I po sprawie.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Pojedyncze maile rozejdą się , każdy napisze a to dziś a za 5 dni abo wcale przez zapomnienie a wspólny zrobi na Marku większe wrażenie, tak myślę.Martyr pisze: pn maja 18, 2020 6:25 pm myśle, że lepiej byłoby gdyby każdy coś napisał od siebie. Nie jako grupa forum, a każdy sam. Im więcej maili, tym większe wsparcie.