Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Nie lubię tej przeróbki Billego Withersa, co najmniej 100 pozycji za wysoko.
W ogóle w tym roku obrodziło Budką. Dobrze że będą jeszcze dwa najlepsze kawałki od nich z zestawu
1. Klaus Mitffoch - JEZU, JAK SIĘ CIESZĘ
2. Lady Pank - MNIEJ NIŻ ZERO
3. Stan Borys - JASKÓŁKA UWIĘZIONA
4. Marek Grechuta - KOROWÓD
5. Hey - TEKSAŃSKI
6. Krystyna Prońko - JESTEŚ LEKIEM NA CAŁE ZŁO
7. Grażyna Łobaszewska - CZAS NAS UCZY POGODY
8. Dżem - DO KOŁYSKI
9. Jacek Kaczmarski & Przemysław Gintrowski & Zbigniew Łapiński - MURY
10. Wilki - ELI LAMA SABACHTANI
HPW u mnie z jedynką (czemu te najgorsze Lao się łapią, swoją drogą szkoda, że w zestawie nie ma ich najbardziej wszechczasowego Idzie wiatr). Budka to nieco mniejszy pechowiec niż Mamona, bo u mnie z dziesiątką na 68. 444/68=6,51.
Perfecty tak się ułożyły, że każdy kolejno nadawany jest gorszy od poprzedniego. Sześć ich jest i ułożyły się dokładnie odwrotnie niż by mi pasowało.
Neo01 pisze: ↑sob maja 02, 2020 4:15 pm
W ogóle w tym roku obrodziło Budką. Dobrze że będą jeszcze dwa najlepsze kawałki od nich z zestawu
W rozszerzonej wersji Topu słyszymy kilka utworów więcej, ale w zaistniałych okolicznościach żaden nowy nie przebił się do Top 100, nawet "Czas ołowiu".
GregF pisze: ↑sob maja 02, 2020 4:15 pm
"Ain't No Sunshine" z polskim tekstem jak zwykle w wersji nagranej tuż po powrocie Cugowskiego do Budki w 1983 - oryginał z tej okazji nie pojawił się chyba jeszcze ani razu .
obserw99 pisze: ↑sob maja 02, 2020 3:52 pm
To dobry pomysł. Z tym, że na grillu uruchamiam głośnik bezprzewodowy i puszczam Led Zeppelin zwykle głośniej. To może grill bez muzyki by się "nie rzucać w oczy i uszy"?
Nie, zapuść po prostu starego bluesa - wszyscy w "zasięgu słuchu" od razu pouciekają
OK próbuję ale grill w poprzednim sezonie skończył się ok. 03:00 w nocy. Sąsiedzi pewnie wcześniej zareagują chyba, że wszystkich zaproszę na grilla.
KSU na 8, podbijam o 1 ocenę do góry za spokój bo zwykle pustych i pięknych Bieszczad. Na marginesie. Po 3 lampkach wina i batatach lepiej mi się teraz pisze.
obserw99 pisze: ↑sob maja 02, 2020 4:22 pm
OK próbuję ale grill w poprzednim sezonie skończył się ok. 03:00 w nocy. Sąsiedzi pewnie wcześniej zareagują chyba, że wszystkich zaproszę na grilla.
Jak chcesz zaprosić sąsiadów to zostań przy Led Zeppelin. Chyba że nie reagują na bluesa jak np. moja mama.
"Niepokonani" w podsumowaniu wszech czasów LP3 zdecydowanie górują nad "Autobiografią", ale w PTWC taka sytuacja nieprędko nastąpi, tym bardziej że opus magnum składu bez Hołdysa w tym roku nieco się obsunęło (-5).