Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
petergerman pisze: ↑pt maja 01, 2020 8:58 pmJutro w pierwszej godzinie będziemy mądrzejsi. Kilka utworów balansuje na granicy 90-110 miejsca. Chociaż jakiś dużych awansów do Top 100 nie przewiduję.
Może "Living in a Moonlight" Collage lub Houk "Transmission into your Heart? Kto wie...
tadzio3 pisze: ↑pt maja 01, 2020 9:04 pm
Dziwne, żeby Houk spadł tak nisko. Też wierzę, że jeszcze będzie. Tak jak i Collage.
pozwólcie, że odpowiem wam najlepszym postem zdziś
słoik pisze: ↑pt maja 01, 2020 7:39 pm
Jakby to powiedzieć...
petergerman pisze: ↑pt maja 01, 2020 8:53 pm
Koniec dzisiejszego odsłuchu. Jak narazie mamy 3 wypadki z Top100 w stosunku do ubiegłorocznego Topu:
1. Coma "Los cebula i krokodyle łzy" z 97 miejsca
2. Dawid Podsiadło "Nieznajomy" z 83 miejsca
3. Republika "Moja krew" z 99 miejsca
no nie zapowiada to jakiejś rewolucji w obrębie top100
I dlatego całe szczęście, że był dzisiejszy dzień i druga setka, bo jutro jako takie emocje pewnie będą do ok. 90. miejsca, a potem już tylko beton i przewidywalność
tadzio3 pisze: ↑pt maja 01, 2020 9:04 pm
Dziwne, żeby Houk spadł tak nisko. Też wierzę, że jeszcze będzie. Tak jak i Collage.
W tej godzinie:
1. Armia - NIEZWYCIĘŻONY
2. Varius Manx - PIOSENKA KSIĘŻYCOWA
3. Czerwone Gitary - BIAŁY KRZYŻ
4. Paktofonika - JESTEM BOGIEM
5. Obywatel G.C. - PARYŻ - MOSKWA 17.15
6. Czesław Niemen - JEDNEGO SERCA
7. Ira - NADZIEJA
8. Dawid Podsiadło - NIEZNAJOMY
9. Artur Rojek - SYRENY
10. Czesław Niemen - POD PAPUGAMI
11. Edyta Geppert - OCH, ŻYCIE KOCHAM CIĘ NAD ŻYCIE
12. Republika - MOJA KREW
Tu popraw na nowość, nie było tego w 12-stu zestawach. Chyba, że było i wywalono ale mnie interesują zestawy w dniu kończenia głosowania czyli te utwory, które są klasyfikowane.
Podczas dzisiejszej części Topu zabrzmiało 15 utworów, na które zagłosowałem, a z pozostałych jutro też pojawi się sporo . Życzę wszystkim dobrej nocy, do nasłuchania i sklikania za 11 godzin.
Aro pisze: ↑pt maja 01, 2020 9:34 am
Co się stało z Magdą K. nigdy mnie nie przekonywało, ale dziś odbieram utwór całkiem pozytywnie.
Piosenka z ciekawą historią - kompozycyjnie młodsza siostra "Year of The Cat" Ala Stewarta, a tekst Mogielnickiego pierwotnie przeznaczony dla 2+1 (przygotowaną do niego muzykę ostatecznie wykorzystano w utworze "California mon amour").
jedrzej2012 pisze: ↑pt maja 01, 2020 10:35 am
Kombi dzisiaj to Łosowscy, a jako wokalista Zbyszek Fil. Tamte ze Skawińskim i Tkaczykiem to Kombii, to chyba największy problem. Akcenty i Horoskopy przed Kombi. Gdańsk jako miasto Kombi. Mój nr 1 Kombi to oczywiście "Nasze rendez-vous", którego Fil już nie śpiewa.
Nieprawda, od jesieni 2018 Kombi regularnie wykonuje "NRV" na koncertach jako jeden z dwóch utworów, które nie są kompozycjami Łosowskiego (ten drugi to "Black and White"). Zespół powstał w Gdańsku, ale później muzycy rozproszyli się po całym 3mieście - Łosowski przeprowadził się na obrzeża Gdańska (dzielnica Osowa), Skawiński długo mieszkał w Sopocie, a Tkaczyk w Gdyni.
Dzień Dobry w dniu drugim muzycznego maratonu. Dzisiaj gramy od 112. miejsca. Chciałbym usłyszeć "Aliena" TSA, bo chyba na SBB to nie ma szans. A Top powinna wygrać "W domach z betonu nie ma wolnej miłości".