W ogóle ciekawe opinie mają moi znajomi i nieznajomi na temat muzyki. Ale o tym kiedy indziej....
A co wy myslicie? Tez uwazacie, ze to radio dla starych dziadków?
Hip hopu teraz to i w żadnych innych mediach nie uświadczysz. (O, właśnie, kiedyś muszę przytoczyć opinię niektórych ludzi o hiphopie vs. innych stylach, baaaaaardzo inteligentne wypowiedzi...)Yacy pisze:Nie ma hip-hopu
No ja niestety nie miałem żadnych wzorców muzycznych (jeśli za takowe można uznać Annę Jantar i Krzysztofa Krawczyka, no to miałem. Ale Floydzi, Beatlesi... czarna magia niestety)dominik_fi pisze:Trójki (i rocka) nauczył mnie słuchać ojciec w podstawówce
O to to! Od końca podstawówki lubiłem takich rzeczy słuchaćdominik_fi pisze:publicystyka (wstyd może się przyznawać ale w gimnazjum i liceum słuchałem nałogowo serwisów informacyjnych, zawsze chciałem wiedzieć co się dzieję)
Coś ty. Przcież to radio dla starych dziadków. RMF-ka jest lepsza. A tak w ogóle to najlepszy jest hip-hop, a szczególnie Hemp Gru. W utworze "Zjedz skręta" jest zawarty bardzo dydaktyczny przekaz.dominik_fi pisze:Po prostu 3 to radio z klasą i na poziomie.
Wedle wszelkich oznak dziadkiem jeszcze nie jestem w potocznym słowa tego rozumieniu. Ale dziękuję -- mnie to osobiście nie ubliża. Choć nadal tęsknię do starej, przyzwoitej Trójki!prz_rulez pisze:Gdy powiedziałem mojej koleżance, że od RMF-u wolę Trójkę, powiedziała "To radio dla starych dziadków?!" (...) A co wy myslicie? Tez uwazacie, ze to radio dla starych dziadków?
Faktycznie pobrałem ten kawałek. I zastanawiam się jak to możliwe że ktoś takie coś wydaję. No chyba, że Liroy i podobni mu wydawcy promują takich "artystów"prz_rulez pisze:Coś ty. Przcież to radio dla starych dziadków. RMF-ka jest lepsza. A tak w ogóle to najlepszy jest hip-hop, a szczególnie Hemp Gru. W utworze "Zjedz skręta" jest zawarty bardzo dydaktyczny przekaz.dominik_fi pisze:Po prostu 3 to radio z klasą i na poziomie.
A Twoja koleżanka to jakaś wyrocznia? To ja powiem, że RMF FM to radio dla głupich nastolatków, co tez pewnie nie jest prawdą.prz_rulez pisze:Gdy powiedziałem mojej koleżance, że od RMF-u wolę Trójkę, powiedziała "To radio dla starych dziadków?!" Zabrakło mi słów w tym momencie![]()
100& zgodnośćBodeczek pisze:Słucham Trójki już 25 lat!!! Dziadkiem nie jestem, zle jeśli to określenie ma pozytywny przekaz, to fajnie ... A dlaczego jest mi z tym dobrze? Bo gdy słucham innej stacji (np. w samochodzie kolegi, czy u znajomych) po pół godziny zaczyna boleć mnie głowa, od hałasu, bełkotu, szumu, kretyńskiego podlizywania się słuchaczowi luzem, itp.
TRÓJKA PO PROSTU USPOKAJA!!!!!
A najważniejsze, że jestem dumny jaki jestem, a jaki jestem to w dużej mierze zasługa tej stacji.
Są oczywiście "redaktorzy", których dokonania nie są dla mnie strawne, ale wtedy zawsze można pójść na spacer, albo posłuchać nagrań z płyt - prawda, że proste?
Tak... ale nawet osoby, które znam, a mają więcej oleju w głowie, twierdzą tak samonastoletni_duch pisze:Ci co nie mają zbytniego pojęcia o muzyce zawsze będą mówić, że Trójka to radio dla dziadków i inne tego typu dyrdymały
Ja też. No, ale wszystkim naczelnym ćpunom się podoba...dominik_fi pisze:zastanawiam się jak to możliwe że ktoś takie coś wydaję
Mi nie przeszkadza akurat luz, tylko to, że cały czas leci to samo... Żałosne.Bodeczek pisze:A dlaczego jest mi z tym dobrze? Bo gdy słucham innej stacji (np. w samochodzie kolegi, czy u znajomych) po pół godziny zaczyna boleć mnie głowa, od hałasu, bełkotu, szumu, kretyńskiego podlizywania się słuchaczowi luzem, itp.
Takie jest zdanie większości, a przecież WIĘKSZOŚĆ MA ZAWSZE RACJĘtadzio3 pisze:A Twoja koleżanka to jakaś wyrocznia?
Dokładnie. I mam nadzieję, że wciąż dla ludzi otwartych na eksperymenty muzyczne (troche ostatnie tygodnie na LP3 temu przeczyły, no ale...).Yacy pisze:Myślę jednak, że Trójka jest radiem dla ludzi o pewnej dozie wrażliwości, którą buduje się przez całe życie.
Bodeczek, 100% racji, podpisuję się obiema łapkamiBodeczek pisze:Słucham Trójki już 25 lat!!! Dziadkiem nie jestem, zle jeśli to określenie ma pozytywny przekaz, to fajnie ... A dlaczego jest mi z tym dobrze? Bo gdy słucham innej stacji (np. w samochodzie kolegi, czy u znajomych) po pół godziny zaczyna boleć mnie głowa, od hałasu, bełkotu, szumu, kretyńskiego podlizywania się słuchaczowi luzem, itp.
A najważniejsze, że jestem dumny jaki jestem, a jaki jestem to w dużej mierze zasługa tej stacji.
Są oczywiście "redaktorzy", których dokonania nie są dla mnie strawne, ale wtedy zawsze można pójść na spacer, albo posłuchać nagrań z płyt - prawda, że proste?
Ciężko mi powiedzieć, bo Trójki słucham dopiero od początku '99 i nie mam tych wszystkich wspomnień z lat 80-tych i poczatku lat 90-tych. Według mnie dobra Trójka powinna być radiem prezentującym i promującym bardzo różne gatunki muzyczne, z większa odwagą i konsekwencją niż to się dzieje teraz. Co do "sfery mówionej" w Trójce nie mam większych zastrzeżeń.Co kryje się za pojęciem: "stara, dobra Trójka"?