TStudent pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:40 pm17. NN. 01. Coma feat. Ralph Kaminski - POŻEGNANIE Z BAJKĄ
Po tak długiej strefie spadku wreszcie doczekaliśmy się konkretów.
TStudent pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:36 pm
Nie powiedziałem nic o 10 tysiącach. Mnie - powiedzmy w wieku około 40 lat satysfakcjonowałoby przy obecnych poziomach cen około 5-6 tysięcy netto.
barb42 pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:42 pm
Zdzisławo Sośnicko, Twoja wersja jest cudowna, tu mam od razu numer jeden na innej liście.
Ralph, chyba na niej zostanie moim ulubieńcem.
kajman pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:44 pm
Minęła już połowa top 30, a nie było ani awansu ani nawet utrzymania pozycji. Czy coś takiego kiedyś się już zdarzyło?
Sorry, prawie połowa, bo teraz pierwszy dziś (skromny) awans.
o to Sośnicka, nawet ładne to, pamiętam że kiedy byłem mały w radiu często leciała Aleja Gwiazd, to była jedyna w życiu piosenka, której się autentycznie bałem, kiedy ją słyszałem leciałem do drugiego pokoju się schować, kompletnie chora sytuacja... w ogóle nie wiem czemu tak na nią reagowałem
TStudent pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:36 pm
Nie powiedziałem nic o 10 tysiącach. Mnie - powiedzmy w wieku około 40 lat satysfakcjonowałoby przy obecnych poziomach cen około 5-6 tysięcy netto.
TStudent pisze:a na dzień dobry to, powiedzmy, wymagam około 2,5 tysiąca po studiach magisterskich.
Spokojnie będzie więcej (brutto, w sensie). Skoro moja pierwsza poważna praca u tumanisty (fakt, że z językiem obcym) była za więcej (podkreślam brutto), no to...
Nie zmienia to faktu, że znam ludzi pracujących od lat z dziećmi i mają... najniższą krajową :/ To jest absurd jakiś.
santosz pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:46 pm
o to Sośnicka, nawet ładne to, pamiętam że kiedy byłem mały w radiu często leciała Aleja Gwiazd, to była jedyna w życiu piosenka, której się autentycznie bałem, kiedy ją słyszałem leciałem do drugiego pokoju się schować, kompletnie chora sytuacja... w ogóle nie wiem czemu tak na nią reagowałem
Mi opowiadano, że przy "Autobiografii" przy wejściu "Było nas trzech, w każdym z nas inna krew." podskakiwałem na nocniku z przestraszenia.
FOXD pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:43 pm
A jakimże "konkretem" jest ten kawałek ?
W postaci ruchu w górę (nowość to też ruch w górę, z nicości)
Tylko że to koszmarek (by nie powiedzieć gniot), potwierdzający tylko, że Roguc (jak i Coma) nie mają już żadnego twórczego pomysłu na rozwój. Bo przecież powielanie kawałków (coverowanie), zwłaszcza w wymiarze niemal całej płyty, nie można jakąś wartościową dodaną. Stąd ten "awans", nawet jeśli to nawet nowość, poczytuję jako kolejny przejaw zapaści lp3
Ostatnio zmieniony pt wrz 06, 2019 8:50 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
santosz pisze: ↑pt wrz 06, 2019 8:46 pm
Mi opowiadano, że przy "Autobiografii" przy wejściu "Było nas trzech, w każdym z nas inna krew." podskakiwałem na nocniku z przestraszenia.