Trójka PO wyborach :-(

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Brakuje mi dobrego i starego PROGRAMU TRZECIEGO. Nawet mi sie zrymowało.. :) A tak na poważnie . Nie lubie rozmawiac o polityce i nie ma znaczenia kto jest z jakiej opcji. Warunek jest jeden: Ci wszyscy co zarządzają PROGRAMEM TRZECIM lub bedą nim zarządzać w przyszłości: MIEJCIE WZGLĄD I SZACUNEK DLA SŁUCHACZY. To dla nich wszystkich tworzycie Radio.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

abd3mz pisze:
dominik_fi pisze: A mi w trójce w tej chwili praktycznie 95% pasuje a te 5% to brak TZO.
Czy mógłbyś wyjaśnić co to jest TZO ? :oops:
TZO - Trwałe zanieczyszczenia organiczne
albo Trwały Zagęszczacz osadu

a tak na prawdę Teatrzyk Zielone Oko, naprawdę nigdy nie słyszałeś?
zobacz tu: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=788
i wejdź na te linki które są na dole każdego mojego postu.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Robinson pisze:
dominik_fi pisze:Dziwne, inni dziennikarze są o wiele bardziej stronniczy niż Skowroński.
Dominiku, polecam ten wpis na blogu Sosnowskiego:
http://www.jsosnowski.nazwa.pl/?p=135
Wiadomo, że każdy dziennikarz ma jakieś swoje sympatie polityczne, ale naciski, które Skowroński wywiera na dziennikarzy są dla mnie nie do zaakceptowania. Wprawdzie cenię pewne zmiany wprowadzone przez Skowrońskiego, ale te naciski ...
Odejście Sosnowskiego kompletnie mnie zaskoczyło. Na początku września zniknął Dariusz Bugalski, co mnie bardzo zaniepokoiło. Mniej więcej w połowie września Bugalski w klubie powiedział coś w stylu: Cieszę się, że możemy się znów spotkać. I kamień spadł mi z serca. Kilka dni później Sosnowski powiedział, że dla niego to będzie wyjątkowy klub Trójki. I był...
Niedawno przeczytałem ten wpis na blogu i muszę przyznać, że jest on niepokojący...
Awatar użytkownika
abd3mz

dominik_fi pisze:
abd3mz pisze:
dominik_fi pisze: A mi w trójce w tej chwili praktycznie 95% pasuje a te 5% to brak TZO.
Czy mógłbyś wyjaśnić co to jest TZO ? :oops:
TZO - Trwałe zanieczyszczenia organiczne
albo Trwały Zagęszczacz osadu

a tak na prawdę Teatrzyk Zielone Oko, naprawdę nigdy nie słyszałeś?
zobacz tu: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=788
i wejdź na te linki które są na dole każdego mojego postu.
Właśnie tą nazwę wyrzucił mi wujek google i dlatego zapytałem. Szczerze mówiąc to znam tylko nazwę, ale o takim skrócie nie słyszałem. Słucham Trójki od ok. roku więc... A podanym tematem i linkami w podpisie na pewno się zainteresuję.
PS. Czy mi się wydaję czy ostatnio w Tu Program 3 Monika Makowska mówiła, że robią wszystko aby wrócił TZO (od teraz znam ten skrót ;)) ? Przesłucham jeszcze raz. Odpowiedź w poniedziałek.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

dominik_fi pisze:RADIO MARYJA, TV TRWAM, rodzina TVP w tym TVP1 TVP2, TVP3(teraz TVP INFO), TVP HISTORIA, RZECZPOSPOLITA, DZIENNIK - częściowo - wspierali PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
:lol: :lol: Nie częściowo tylko całkowicie i dodałbym do tego jeszcze Program 1 Polskiego radia. "Dziennik" tylko spuścił z tonu na koniec, bo chyba się bali, że sprzedaż jeszcze dramatyczniej im spadnie.

Po trójce na szczęście tego "wspierania" poza Karnowskim nie dało się wyczuć i za to im chwała. Ale o naciskach, o których wspomniał Robinson słyszałem i one są niedopuszczalne i dyskwalifikujące.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Oto przykład jak zwycięstwo PO ucieszyło tego dziennikarza, który z powodu nacisków politycznych nie wytrzymał w Trójce:
http://www.jsosnowski.nazwa.pl/?p=147
Z wielką ulgą przyjąłem wyniki wyborów. Po pierwsze ze względu na frekwencję: nieobecność w wyborach, niezależnie od sposobu racjonalizowania tej decyzji, oznacza (tak mi się wydaje) brak przywiązania do idei społeczeństwa obywatelskiego – choć zdaję sobie oczywiście sprawę, że wielu ludzi poszło na wybory raczej w wyniku rozjuszenia stylem rządzenia braci Kaczyńskich, niż wyniku przejęcia się obywatelską odpowiedzialnością. Drugi powód ulgi: ponieważ mój niechętny (nie mam co ukrywać) i skromny kredyt zaufania do PiS został przez tę partię w ciągu dwóch lat wyczerpany do cna i cieszę się, że udało się w końcu odsunąć od władzy ministra Ziobrę, ministra Fotygę, marszałka Dorna, wicepremiera Gosiewskiego, samego premiera… Lista jest dłuższa.
.................................................
Awatar użytkownika
dominik_fi

Masz rację, i to niby ma być bezstronna osoba. Jak by mu ktoś kazał powołany z ramienia PO zmieniać gości w programie to by nic nie mówił. Tak samo może być teraz op wyborach, że w wyniki nacisków ktoś inny odejdzie.
Awatar użytkownika
abd3mz

Jak w temacie (TZO) napisał Megalomaniac 3-owy Monika Makowska wspominała o TZO w Tanim Graniu. Z podanym tematem zapoznałem się i tutaj kończę OT.
dominik_fi pisze:Masz rację, i to niby ma być bezstronna osoba. Jak by mu ktoś kazał powołany z ramienia PO zmieniać gości w programie to by nic nie mówił. Tak samo może być teraz op wyborach, że w wyniki nacisków ktoś inny odejdzie.
Osobiście nie wierzę w bezstronność, obiektywność itd., więc nie wiem co masz na myśli pisząc "bezstronna osoba". A co do twoich przypuszczeń, to uważam że niesprawiedliwie oceniasz Sosnowskiego.
Awatar użytkownika
dominik_fi

abd3mz pisze:Jak w temacie (TZO) napisał Megalomaniac 3-owy Monika Makowska wspominała o TZO w Tanim Graniu. Z podanym tematem zapoznałem się i tutaj kończę OT.
dominik_fi pisze:Masz rację, i to niby ma być bezstronna osoba. Jak by mu ktoś kazał powołany z ramienia PO zmieniać gości w programie to by nic nie mówił. Tak samo może być teraz op wyborach, że w wyniki nacisków ktoś inny odejdzie.
Osobiście nie wierzę w bezstronność, obiektywność itd., więc nie wiem co masz na myśli pisząc "bezstronna osoba". A co do twoich przypuszczeń, to uważam że niesprawiedliwie oceniasz Sosnowskiego.
Co tzn że niesprawiedliwie go oceniam?
Awatar użytkownika
abd3mz

dominik_fi pisze:
abd3mz pisze:Jak w temacie (TZO) napisał Megalomaniac 3-owy Monika Makowska wspominała o TZO w Tanim Graniu. Z podanym tematem zapoznałem się i tutaj kończę OT.
Podejrzewając, że zaakceptowałby naciski ze strony PO (jednocześnie akceptując je strony PiS) obrażasz go.
Awatar użytkownika
dominik_fi

abd3mz pisze:
dominik_fi pisze:
Podejrzewając, że zaakceptowałby naciski ze strony PO (jednocześnie akceptując je strony PiS) obrażasz go.
Bo co? bo ty masz takie odczucie? Akurat zajmij się może własną osobą?
A czy on gadać że to z pisu kazali zmieniać gości nie obraża innych?
Awatar użytkownika
abd3mz

dominik_fi pisze:
abd3mz pisze:
dominik_fi pisze: Co tzn że niesprawiedliwie go oceniam?
Bo co? bo ty masz takie odczucie? Akurat zajmij się może własną osobą?
A czy on gadać że to z pisu kazali zmieniać gości nie obraża innych?
Muszę przyznać, że wykonałeś mocny atak na moją osobę...
No, ale zajmijmy się tym co napisałeś. Nie chodzi tu przecież o moje odczucia, ale o "domniemanie niewinności". Jeżeli ktoś pisze, że powodem jego odejścia były naciski to ja to czytam, że nie ważne z której strony.
Załóżmy, że Sosnowski myli się winiąc PiS o naciski. Ja nie odnosiłem się do tych słów. Ale twoje zdanie:
Jak by mu ktoś kazał powołany z ramienia PO zmieniać gości w programie to by nic nie mówił.
jest twoim odczuciem. Chyba, że potrafisz przedstawić dowody. Wtedy oczywiście przeproszę i przyznam Ci rację.

No i w moim poprzednim poście wkradł się błąd. Powinno być "nieakceptując ich ze strony PiS".
(Post pisany dość szybko, mam nadzieję że teraz bezbłędnie)
Awatar użytkownika
dominik_fi

abd3mz pisze:Muszę przyznać, że wykonałeś mocny atak na moją osobę...
A ja muszę przyznać, że nie masz racji.
abd3mz pisze: No, ale zajmijmy się tym co napisałeś. Nie chodzi tu przecież o moje odczucia, ale o "domniemanie niewinności". Jeżeli ktoś pisze, że powodem jego odejścia były naciski to ja to czytam, że nie ważne z której strony.
"domniemanie niewinności" buhahaha zabawne naprawdę. Tak samo jak niema bezstronnych dziennikarzy tak samo nie ma w dzisiejszym świecie jak "domniemanie niewinności". Środki masowego przekazu jeszcze przed rozpoczęciem rozpraw sądowych już skazują ludzi, ba nawet osądzają i obwiniają ludzi za rzeczy których nie zrobili, ale nikogo to nie obchodzi.
A ja nie zamierzam być jedynym sprawiedliwym w tym wypadku. I będę jak sam dobrze zauważyłeś
jest twoim odczuciem
Jest moim odczuciem, więc nie rób problemów i zamieszania tam gdzie ich nie ma.
(Post pisany po przemyśleniach, więc wszystko co napisałem znaczy dokładnie to co napisałem)
Awatar użytkownika
freelink

Post autor: freelink »

No to ja jeszcze wrzucę coś od siebie. Tym razem nie będzie o polityce i układach. Pamiętam starą ramówkę trójki. Tą sprzed "wielkiej reformy". Uważam, że nie przetrwałaby próby czasu. Ale ostatnio dokonałem pewnego odkrycia - możecie to sami łatwo sprawdzić: wiele lat temu na rynku pojawiły się prywatne rozgłośnie - RMF i Z. Pozamiatały Trójką kompletnie. Wiadomo - nie było internetu i ściągania MP3. Jak ktoś chciał posłuchać muzy odpalał stacje muzyczne. Dziś - po latach, taki np. RMF wywalił większość tego popowego łomotu do RMFMAXX i ... spoważniał. Są tam jeszcze różne kwiatki, nie ma tej takiej mentalnej bliskości, audycje są inne, ale odnoszę wrażenie, że obecnie Z i RMF bardzo upodobniły się do ideału Trójki - oprócz samej muzyki mają ciekawsze dżingle i jakąś taką lekkość której Trójce w ostatnim czasie zabrakło. Nie znaczy to, że stacje komercyjne są lepsze. Odnoszę tylko wrażenie, że ich właścicielom udało się trochę nauczyć na błędach i nie popełnić błędów Trójki.
Wiecie co mnie zastanawia - posłuchajcie konkurencji - nigdzie nie ma takiej ilości reklam jak w 3 ...
Awatar użytkownika
dominik_fi

freelink pisze:No to ja jeszcze wrzucę coś od siebie. Tym razem nie będzie o polityce i układach. Pamiętam starą ramówkę trójki. Tą sprzed "wielkiej reformy". Uważam, że nie przetrwałaby próby czasu. Ale ostatnio dokonałem pewnego odkrycia - możecie to sami łatwo sprawdzić: wiele lat temu na rynku pojawiły się prywatne rozgłośnie - RMF i Z. Pozamiatały Trójką kompletnie. Wiadomo - nie było internetu i ściągania MP3. Jak ktoś chciał posłuchać muzy odpalał stacje muzyczne.
Dziś - po latach, taki np. RMF wywalił większość tego popowego łomotu do RMFMAXX i ... spoważniał. Są tam jeszcze różne kwiatki, nie ma tej takiej mentalnej bliskości, audycje są inne, ale odnoszę wrażenie, że obecnie Z i RMF bardzo upodobniły się do ideału Trójki - oprócz samej muzyki mają ciekawsze dżingle i jakąś taką lekkość której Trójce w ostatnim czasie zabrakło. Nie znaczy to, że stacje komercyjne są lepsze. Odnoszę tylko wrażenie, że ich właścicielom udało się trochę nauczyć na błędach i nie popełnić błędów Trójki.
A ja odnoszę inne wrażenie to 3 upodabnia się do stacji komercyjnych. Któregoś dnia byłem na 11:30 na uczelnię i miałem możliwość słuchania 3 cały czas od 8 rano i przez te 3,5 h jedne utwór był zagrany aż 3 razy. Ale w ciągu dnia jak siedzę w domu też dość często grają np. taką piosenkę w klimacie audycji podzwrotnikowej nie pamiętam jak się nazywa.
3 jest teraz jednym wielkim folwarkiem, gdzie każdy gra co mu się podoba, bez kontroli. Rozumiem audycje tematyczne, ale poranna audycja i popołudniowa. Zresztą tak naprawdę od rana to typowo tematyczny jest dopiero program alternatywny. Bo nawet Orzech jest delikatnym przejściem pomiędzy porankiem a popołudniem. Po drodze jest "za a nawet..." i "powtórka..." ale to zupełnie co innego, nie są to typowe audycje tematycznie - muzyczne.
Zauważ również, że w stacjach komercyjnych nie usłyszysz takich wykonawców i utworów jak: Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabath i Hotelu California, Domu wschodzącego słońca.
A moi koledzy o takich utworach nawet nie słyszeli.
komercja im tylko wmawia, że chcą tego słuchać co puszczają. A niby czego innego mają słuchać jak nic innego nie są w stanie poznać.
W komercji utwór musi trwać określona ilość czasu żeby być zagranym. A takich kawałków ponad 5 czy 6 min to jestem pewny, że nigdy nie usyszysz ani w RMF ani w Zet.
freelink pisze:Wiecie co mnie zastanawia - posłuchajcie konkurencji - nigdzie nie ma takiej ilości reklam jak w 3 ...
A wiesz dlaczego tak jest? Otóż RMF i Z. mają według badań słuchalność ponad 20% każda z nich i za jedną reklamę np. samochodu te rozgłośnie liczą sobie o wiele więcej niż 3, bo po pierwsze ta reklama w r.komerc. trafi do większej ilości osób, a po drugie oni też żyją z reklam i konkursów.
3 żyje głównie z abonamentu później z reklam, reklamodawcy nie chcą płacić tak dużo jak RMF-owi czy Z. bo wiedzą, że ich reklama będzie skierowana do mniejszej grupy.
Mr. Dark

Post autor: Mr. Dark »

Nie ma co porównywać RMFu i Zetki z Trójką. Podstawowa różnica - obecnie - tkwi w inteligencji redaktorów oraz ich szacunku dla słuchacza. Poza tym, jeśli uznać dwie pierwsze stacje za mainstreamowe(takie są zresztą), to można śmiało stwierdzić, że Trójka jest radiem w 20-30% mainstreamowym.
Awatar użytkownika
dominik_fi

Mr. Dark pisze:mainstreamowym.
A co to znaczy, bo pierwszy raz taką nazwę widzę. A nigdzie nie mogę znaleźć wyjaśnienia tego słowa-nawet google nie pomaga.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

oto co znalazłem w google:

Mainstream to, w wielu dziedzinach życia, nurt myślowy bądź stylistyczny reprezentowany przez większość artystów, twórców lub innych ludzi zaangażowanych w daną dziedzinę. Mainstream może odnosić się do:
-czegoś, co jest aktualnie typowe i często spotykane
-czegoś, co jest dostępne dla szerokiego grona ludzi, promowane w środkach masowego przekazu
-czegoś, co zrozumiałe i akceptowane masowo

Na płaszczyźnie kulturowej mainstream jest utożsamiany z popkulturą. W opozycji do mainstreamu stoją subkultury, kontrkultury, underground i wszelkiego rodzaju myślenie i twórczość niszowa, która nie ma takiej popularności i tylu zwolenników co mainstream.
Awatar użytkownika
freelink

Post autor: freelink »

Generalnie macie rację panowie. Ja tylko chciałem przez to powiedzieć, że Trójka z radia z charakterem, radia można powiedzieć alternatywnego, stała sie rozgłośnią, która próbuje wprowadzić elementy dawno temu użyte i już porzucone przez stacje komercyjne. Mało tego - robi to w sposób nieudolny, a nie ma nic gorszego niż naśladować złe przykłady i to jeszcze w zły sposób. Trójka teraz - jest chaotycznym zlepkiem stylów i coraz mniej potrafi przyciągać tym z czego zawsze słynęła - była radiem odkrywczym, radiem nie bojącym się eksperymentować i poszukiwać. Piszecie, że komercyjne stacje puszczają utwory, które mieszczą się w odpowiednim czasie. A co robi teraz Trójka? To samo! Moim zdaniem z tą stacją stała się bardzo zła rzecz - ktoś podejmuje decyzje typu nie będziemy tu grać popu (bo nie) ale za to zagramy po raz 30 w tym tygodniu marny utworek Gawlińskiego (bo to przecież Gawliński!). Wywalimy chillout (bo to Marek wymyślił) a wstawimy 10 audycję muzyki alternatywnej, którą generalnie zawsze grał Kaczkowski i to wystarczało. Muzyka elektroniczna? Po co. Za to w godzinach w których słuchalność radia jest bardzo wysoka, czyli w sobotnie przedpołudnie, stacja muzyczna nagle zamienia się w Zetkę i goni od siebie wszystko co nie ma min. 30 lat na karku. To żałosne. Stacja która kiedyś odkrywała nowe talenty, teraz lansuje swoich ulubionych wykonawców, bardzo często słabych po prostu. Stacja, która kiedyś grała muzykę dobrą, teraz na siłę gra po prostu inną. Dlaczego ktoś odgórnie skreślił całą plejadę gwiazd muzyki POP skoro jak leci utwór Pink Floyd to też nie jest to Money tylko High Hopes! Dlaczego Trójka chwali się, że jest taka odkrywcza, skoro w codziennej ramówce potrafi puszczać Nosowską, ale już nie Cerekwicką! Mam wrażenie, że od pewnego czasu ręczne sterowanie muzyką doprowadziło do absurdu, bo może w audycjach autorskich coś ciekawego można usłyszeć, ale tylko raz i koniec. Dlatego uważam, że odcinanie się od nowszych trendów muzycznych jest katastrofą. Trójka powinna prezentować maksymalnie szerokie spektrum muzyki, ale szacunek do słuchacza o którym wspomnieliście to nie wciskanie mu na siłę, że zespół Hey albo Wilki jest zajebisty, tylko wyłuskanie z całej plejady twórców utworów wartościowych. W tej kwestii m.in Trójka popełnia błędy stacji komercyjnych, które kiedyś puszczały wyłącznie POP a teraz potrafią zaprezentować sporo po prostu dobrej muzyki.
Nigdy nie byłem fanem stacji komercyjnych. Nie lubię tego stylu. Ale cenię ich otwartość, czego niestety bardzo brakuje Trójce, która otwarła się muzycznie na jakieś 25 stopni i twierdzi, że jest taka odkrywcza.
Awatar użytkownika
abd3mz

dominik_fi pisze:
Czyli według ciebie zdanie:
dominik_fi pisze:(...)Akurat zajmij się może własną osobą? (...)
nie jest atakiem na mnie.
dominik_fi pisze:
abd3mz pisze: No, ale zajmijmy się tym co napisałeś. Nie chodzi tu przecież o moje odczucia, ale o "domniemanie niewinności". Jeżeli ktoś pisze, że powodem jego odejścia były naciski to ja to czytam, że nie ważne z której strony.
"domniemanie niewinności" buhahaha zabawne naprawdę. Tak samo jak niema bezstronnych dziennikarzy tak samo nie ma w dzisiejszym świecie jak "domniemanie niewinności". Środki masowego przekazu jeszcze przed rozpoczęciem rozpraw sądowych już skazują ludzi, ba nawet osądzają i obwiniają ludzi za rzeczy których nie zrobili, ale nikogo to nie obchodzi.
Myślę, że to jest właśnie główny powód sporu między nami. Choć wyśmiałeś moje poglądy to i tak z nich nie zrezygnuję. Ty -jak sam piszesz- zachowujesz się jak środki masowego przekazu. Ja przyznam niespecjalnie darze je sympatią (delikatnie mówiąc), nie kieruję się ich zasadami i tak naprawdę ze środków "masowego" przekazu lubię tylko Trójkę.
dominik_fi pisze:A ja nie zamierzam być jedynym sprawiedliwym w tym wypadku.
Ja zamierzam, choć nie przypuszczam że jestem jedyny.
dominik_fi pisze:Jest moim odczuciem, więc nie rób problemów i zamieszania tam gdzie ich nie ma.
(Post pisany po przemyśleniach, więc wszystko co napisałem znaczy dokładnie to co napisałem)
No cóż... Jeśli twoim zdaniem zabranie głosu to "problem" i "zamieszanie" to dziwię się dlaczego sam zabierasz głos w różnych dyskusjach wprowadzając "zamieszanie".
Ten spór tylko potwierdza tezę, którą stawia wiele osób np. Alina Dragan (http://www.alinadragan.pl/ pod datą 21 X 2007), że nie posiadamy umiejętności spokojnej debaty na tematy polityczne, a gdy pada nazwa jakiejkolwiek partii...
Ja naprawdę nic nie mam do dominika_fi. Zabrałem głos w dyskusji i tyle. Zdziwiła mnie Jego reakcji. Póki będzie miejsce dla wyrażania innych poglądów niż dominik_fi będę to robił. (Nie robię z siebie ofiary.)
Awatar użytkownika
dominik_fi

abd3mz pisze:
dominik_fi pisze:
Czyli według ciebie zdanie:
dominik_fi pisze:(...)Akurat zajmij się może własną osobą? (...)
nie jest atakiem na mnie.
Mało, że tak nie uważam to jestem pewny że tym zdanie nie zamierzałem ciebie atakować. Trochę szkoda, że nie potrafi prowadzić dyskusji tylko doszukujesz się w zdaniach gdzie ktoś ciebie obraża czy atakuje.
Ale dobrze, że z większością ludzi można spokojnie podyskutować używając mocniejszych słów.
abd3mz pisze:
dominik_fi pisze:
Myślę, że to jest właśnie główny powód sporu między nami. Choć wyśmiałeś moje poglądy to i tak z nich nie zrezygnuję. Ty -jak sam piszesz- zachowujesz się jak środki masowego przekazu. Ja przyznam niespecjalnie darze je sympatią (delikatnie mówiąc), nie kieruję się ich zasadami i tak naprawdę ze środków "masowego" przekazu lubię tylko Trójkę.
Wyśmiewałem twoje poglądy :?: :?: :?: Ale skoro tak uważasz nich ci będzie nie zamierzam wyprowadzać cię z błędnego myślenia.
Ale "domniemanie niewinności" to nie sądzę żeby był twój pogląd.

Jedyne z czego sobie zażartowałem z twojej wypowiedzi było takie moje zdanie:
dominik_fi pisze:(Post pisany po przemyśleniach, więc wszystko co napisałem znaczy dokładnie to co napisałem)
abd3mz pisze:
dominik_fi pisze:Jest moim odczuciem, więc nie rób problemów i zamieszania tam gdzie ich nie ma.
No cóż... Jeśli twoim zdaniem zabranie głosu to "problem" i "zamieszanie" to dziwię się dlaczego sam zabierasz głos w różnych dyskusjach wprowadzając "zamieszanie".
Trochę szkoda, że jak już tak analizujesz każde moje słowo, to nie patrzysz do czego odnosi się moje zdanie.
abd3mz pisze:
dominik_fi pisze:Jak by mu ktoś kazał powołany z ramienia PO zmieniać gości w programie to by nic nie mówił.
jest twoim odczuciem. Chyba, że potrafisz przedstawić dowody. Wtedy oczywiście przeproszę i przyznam Ci rację.
I to było jak doskonale wiesz to tej wypowiedzi a nie do twojego zabierania głosu. Więc proszę nie przeginaj.
abd3mz pisze:Ten spór tylko potwierdza tezę, którą stawia wiele osób np. Alina Dragan (http://www.alinadragan.pl/ pod datą 21 X 2007), że nie posiadamy umiejętności spokojnej debaty na tematy polityczne, a gdy pada nazwa jakiejkolwiek partii...
Przypomnę tylko, że to ty zarzuciłeś mi niesprawiedliwe osądy.
Ale to są moje osądy, a ja mogę powiedzieć, że debata była spokojna do czasu aż nie zarzuciłeś mi niesprawiedliwych osądów.
(...)uważam że niesprawiedliwie oceniasz Sosnowskiego
abd3mz pisze:Zdziwiła mnie Jego reakcji. Póki będzie miejsce dla wyrażania innych poglądów niż dominik_fi będę to robił. (Nie robię z siebie ofiary.)
A nie wiem dlaczego miało by zabraknąć miejsca gdziekolwiek do wyrażania innych poglądów niż moje.
Zabrałeś głos i tylko zarzuciłeś mi niesprawiedliwe osądy, a ja się broniłem i zawsze to robię i będę robił. I nie zamierzam przepraszać ani nigdy od nikogo nie czekałem na to.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Co do wypowiedzi freelinka - nie zauważyłem postępu u stacji komercyjnych, może tylko Eska Rock trzyma jakiś poziom.
Awatar użytkownika
abd3mz

dominik_fi Myślę, że czas już skończyć ten spór i zająć się rzeczami przynoszącymi więcej pożytku. Mam nadzieję, że w innych tematach porozumiemy się lepiej.
Pozdrawiam
abd3mz
IZA

Post autor: IZA »

Wrzucę jeden kamyczek do tej dyskusji, bo znalazło się tu jedno porównanie, którego bardzo nie lubię. Mianowicie, chodzi mi o „Trójka vs. RMF czy ZET”. Uważam, że to są całkowicie inne światy w naszej (z przykrością to powiem) bardzo słabej radiofonii. Trójka to radio legenda, którego słucha i słuchało wiele pokoleń. W chwili obecnej jedyna stacja o większym zasięgu, która zdecydowanie się wyróżnia (w mojej opinii na plus, choć nie jest idealna) pośród tego wszystkiego z czym mamy do czynienia w eterze. RMF to też legenda, tyle że lat 90tych, gdy zmienił się ustrój i znalazło się miejsce dla mediów prywatnych. Do roku 2000 było to rewelacyjne radio i do dziś pamiętam audycje muzyczne (O ZMrocku czy Prokultura chociażby) oraz gadane, na które zawsze zarezerwowany miałam czas. Dlatego nie lubię też za bardzo jak się po nich „jeździ” zarzucając im głupotę i wszelkie zło na falach. Uważam, że obecnie jest to po prostu radio nieatrakcyjne muzycznie oraz programowo. Jednak nie głupie, a poza tym posiadające moim zdaniem najlepsze serwisy informacyjne. Jakbym miała podać przykłady stacji typowo mainstreamowych, to prędzej wymieniłabym Eskę, RMF Maxxx i Radiostację (i pomyśleć że tak skończyła Radiostacja Harcerska, bo taka była ich pierwotna nazwa, jeszcze przed „Rozgłośnią”).
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

IZA pisze: Jednak nie głupie, a poza tym posiadające moim zdaniem najlepsze serwisy informacyjne.
tak "bardzo" obiektywne
a i głupie to radio nie jest wie jak zachęcić do słuchania :D
ODPOWIEDZ