Serwus, jeśli ktoś pamięta Komputerową Listę Przebojów Radia Zet, to być może przypomni sobie dokładny tytuł i wykonawcę piosenki, która świeciła tam kiedyś triumfy. Piosenka ta nosiła tytuł, który wymawiano mniej więcej tak "jokomata"? i brzmiała jak wołanie kogoś zagubionego w górach. Wiem, ze to trudne, ale jeśli ktoś coś skojarzy, to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2007 5:06 pm przez Yacques, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja pamiętam Komputerową, i pamiętam też "Yokomatę" - to chyba było w 1997 roku. Nawet głosowałem na to dzwoniąc pod znajomy numer zero-siedem-zero-zero-siedem-trzy-trzy-zera
"Yokomata" była fajna, taka piosenka z dżungli
Wow, dzięki. Ale w internecie ani śladu tej piosenki ;-( Komuterowa Lista Przebojów była pierwszą listą jakiej słuchałem, jeszcze przed LP3. Pamiętam jak triumfy świecił tam zespół Sixteen, który na LP3 chyba nie wylansował żadnego większego przeboju?
W 1997 roku zapisywałem w kalendarzu wszystkie "hity dnia", czyli piosenki wygrywające Komputerową, gdzieś w domu pałęta się ten kalendarz... Wtedy to była fajna lista i fajne radio.
1981 pisze:W 1997 roku zapisywałem w kalendarzu wszystkie "hity dnia", czyli piosenki wygrywające Komputerową, gdzieś w domu pałęta się ten kalendarz... Wtedy to była fajna lista i fajne radio.
Moim zdaniem komputerowa posypała się kiedy wprowadzono do niej stare piosenki, które rywalizowały z nowościami.