no! i przynajmniej przy tym nie zasypiam. ale szkoda, ze teraz Raz, Dwa, Trzy... leci tylko na renomę... stanowczo domagam się powrotu takich utworów jak "Czarna Inez" !
Z okazji mojego 500-nego postu podsumowanie mojej listy osobistej od stycznia 2001 do wrzesnia 2007.
oto pierwsza dziesiatka:
1.Mars Volta - Inertiatic Esp
2.Hey - [Sic!]
3.The Killers - Somebody Told Me
4.The Cooper Temple Clause - Blind Pilots
5.Panic! At Disco - Lying Is The Most Fun A Girl Can …
6.Red Hot Chili Peppers - Road Trippin'
7.Muse - Histeria
8.Hey - Cudzoziemka W Raju Kobiet
9.The Strokes - Juicebox
10.Raconteurs - Steady, As She Goes
kajman pisze:To jeszcze brakuje tylko 73 punkty do Summer wine. Sądzę, że powinien wyprzedzić.
W sumie lepiej usłyszeć na szczycie Podsumowania Raz Dwa Trzy nawet ze średnią wersją piosenki Młynarskiego niż Letnie Wino, a z drugiej strony szkoda, że to nie "Piosenka starych kochanków" trafiła jako pierwsza na LP3.
marsvolta pisze:Z okazji mojego 500-nego postu podsumowanie mojej listy osobistej od stycznia 2001 do wrzesnia 2007.
oto pierwsza dziesiatka:
1.Mars Volta - Inertiatic Esp
2.Hey - [Sic!]
3.The Killers - Somebody Told Me
4.The Cooper Temple Clause - Blind Pilots
5.Panic! At Disco - Lying Is The Most Fun A Girl Can …
6.Red Hot Chili Peppers - Road Trippin'
7.Muse - Histeria
8.Hey - Cudzoziemka W Raju Kobiet
9.The Strokes - Juicebox
10.Raconteurs - Steady, As She Goes
prz_rulez pisze:no! i przynajmniej przy tym nie zasypiam. ale szkoda, ze teraz Raz, Dwa, Trzy... leci tylko na renomę... stanowczo domagam się powrotu takich utworów jak "Czarna Inez" !
No cóż, dla mnie Czarna Inez to zdecydowanie najgorszy utwór Raz Dwa Trzy. A textowo to po prostu koszmar.
7 (+2). "UniSex Blues" to dość równa płyta, z tym że moim faworytem na trzeci singiel było "Makro" lub "Kasitet romans" - ale i tak fajnie, że "Karatetyka" kontynuuje marsz w górę .
Lipali coraz bardziej mi sie podoba! Kto wie czy nie wejdzie na moja liste. W ramach pomocy zrobilem glosniej .
tylko czy ktos moglby mi wyjasnic czemu tytul tego kawalka to "Jezozwierz"?...
6 (b/z). Lipa nie był tak wysoko chyba ani z Illusion, ani tym bardziej ze She, ale po cichu liczyłem, że Jeżozwierz "ukłuje" Linkin Park i zastąpi je w Top 5. To, że tak się nie stało, to chyba... sprawka szatana (cyfry mówią same za siebie) .
A teraz świetny kawałek Lipali. Niestety teledysk bardzo słaby - na siłę starali się pokazać tam, że są rockmanami, jakby rockowe ballady były czymś złym...