prz_rulez pisze: ↑pt maja 10, 2019 7:34 pm
Jaka dluga... Blues jest krolem muzyki. Co tam jakis jazz, jakas klasyka... Pff. Tani amatorzy. Tylko blues!
No widzisz, ja pisałam o wyższości bluesa nad metalem. Jazz lubię, klasykę też, no i na pewno nie uważam się za znawcę muzyki, choć podejrzewam że jazz jednak wziął się od bluesa. A klasyka na pewno była wcześniej - tyle wiem
prz_rulez pisze: ↑pt maja 10, 2019 7:36 pm
Dlaczego nie na liste? Naprawde na niej musza byc tylko same smety i depresje?
Nie mówię, że smęty, że depresje (widzę, że Baron wspiera Sorry Boys).
Ja bym chętnie widział afirmujących życie Wampirów (szczególnie tych już usuniętych z zestawu). Ale czuję ogromny pociąg do rocka i mieszaniny rocka z popem i troszkę metalu i troszkę alternatywy. Jak chcesz, to wyślę Ci w PW listę utworów, na które głosowałem w tym oraz w zeszłym roku.
prz_rulez pisze: ↑pt maja 10, 2019 7:34 pm
Jaka dluga... Blues jest krolem muzyki. Co tam jakis jazz, jakas klasyka... Pff. Tani amatorzy. Tylko blues!
No widzisz, ja pisałam o wyższości bluesa nad metalem. Jazz lubię, klasykę też, no i na pewno nie uważam się za znawcę muzyki, choć podejrzewam że jazz jednak wziął się od bluesa. A klasyka na pewno była wcześniej - tyle wiem
Ja pisalem o wyzszosci bluesa nad WSZYSTKIM. Metal przy bluesie to juz w ogole jakies popluczyny, nie ma o czym gadac.
prz_rulez pisze: ↑pt maja 10, 2019 7:36 pm
Dlaczego nie na liste? Naprawde na niej musza byc tylko same smety i depresje?
Nie mówię, że smęty, że depresje (widzę, że Baron wspiera Sorry Boys).
Ja bym chętnie widział afirmujących życie Wampirów (szczególnie tych już usuniętych z zestawu). Ale czuję ogromny pociąg do rocka i mieszaniny rocka z popem i troszkę metalu i troszkę alternatywy. Jak chcesz, to wyślę Ci w PW listę utworów, na które głosowałem w tym oraz w zeszłym roku.
A chetnie.
Swoja droga - ktos wrzuci potem pozycje 31-50? Bo chwilowo slucham w towarzystwie glosno warczacej pralki
50. JOHN MAYER — I Guess I Just Feel Like
49. MARIANNE FAITHFULL — No Moon in Paris
48. WHITESNAKE — Trouble Is Your Middle Name
47. BARBRA STREISAND — The Rain Will Fall
46. VARIUS MANX & KASIA STANKIEWICZ — Śliwkowy deszcz NOWOŚĆ
45. SIDNEY POLAK — Byłem tam
44. DIDO — Take You Home
43. TOTO — Devil's Tower (Newly Recorded)
42. LESKI — Wszystko co kocham NOWOŚĆ
41. STANISŁAW SOYKA — Zależy mi
40. RPWL — What I Really Need
39. SORRY BOYS — Absolutnie, absolutnie NOWOŚĆ
38. LEBOWSKI — Midnight Syndrome
37. KWIAT JABŁONI — Nic więcej
36. JUSTYNA ŚWIĘS — Dwie krople (live Herbert 3.0)
Lady - tak, ale nie kazdy ma obsesje jak Ty.
Anyway - moze ktos mi poleci jakis przebojowy metal w stylu Amaranthe albo a la czasy swietnosci Nightwisha czy Within Temptation? Albo cos à la stare Guano Apes. Albo tez dobre rockabilly w stylu The Baseballs?
W Teleexpresie byli dzisiaj Sorry Boys - i jednak myliłam się co do nich. Pisałam że grają alternatywny rock, a oni powiedzieli, że jednak alternatywny pop. Ktoś mi wytłumaczy różnicę ?