Yacy pisze:(...)A tak przy okazji powiem nieskromnie, że mam satysfakcję że z OFFENSYWY 2 postawilem na ten utwór, który spodobał się potem kilku osobom na forum.
no ja z tej płyty stawiam na:
1. MARCINERA AWARIA
2. NEW YORK CRASNALS (tylko co to za nazwa...

)
3. CALIFORNIA STORIES UNCOVERED
4. HATIFNATS.
Marcinera Awaria natychmiast wrzuciłabym do zestawu do głosowania

. lubię sobie popływać, zwłaszcza myślami. a ten utwór mi to umozliwia jak najbardziej

.
New York Crasnals gdyby tylko trochę zmienili początek tego utworu (bo może być ciężkostrawny dla niektórych) mogliby mieć naprawdę niezły przebój.
California Stories Uncovered od początku mi się kojarzyli z Mogwai (i jest to chyba niezła rekomendacja

) i podtrzymuję ten osąd po koncercie, choć po utworze 'Red' sądzę, że różnorodność swojej muzyki będą kierować raczej w stronę bardziej melodyjnych kawałków, a nie w stornę 'surowości', jak ma to w swoim repertuarze Mogwai.
[co do wczorajszego koncertu, to jak to ja, wpadłam na salę trzy po 22:00

, a potem to już tylko mogłam głęboko oddychać. głęboko oddychać. bardzo szeroką przestrzeń tworzy ich muzyka. pomimo, że póki co rzeczywiście można troszkę mieć wrażenie jednostajności (ale może to dlatego, że na razie mają na tyle mało utworów, że nawet na bis grali po raz drugi pierwszy utwór z koncertu. więc już trochę przesytu można było poczuć). bardzo chętnie wybrałabym się do Tczewa na ich koncert w listopadzie, zwłaszcza, że będą grać z...
Hatifnats. to wykonanie ze Stelkowej płyty być może aż tak bardzo by mi się nie spodobało, ale po koncercie off-festivalowym z całą pewnością mnie kupili

.