Dzięki za dzisiaj i do następnego razu

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Od razu widać, że nie uczyła cię Kazikowa nauczycielka angielskiego ze Spalam się.8azyliszek pisze: ↑pt kwie 05, 2019 9:57 pm No właśnie. Byłem w szkole, pamiętam i do dziś uważam, że nauczyciel - twój wróg.![]()
Nie chodzi o współczucie, tylko przykładowo, o zrozumienie i uszanowanie cierpienia takich ludzi, jak na przykład (bo jest takich wiele tysięcy w naszym kraju) mama i tata, którzy są już grubo po 40, a tata po 50, i którzy muszą pracować każdego tygodnia na inną zmianę, którzy po tygodniu pracy na ranną zmianę muszą dosłownie przyzwyczaić się do nocnego trybu życia, i którzy mają wypłaty lekko ponad 2 tysiące na rękę, i którzy spłacają od kilku lat kredyt, i także za mnie cierpią.
Ktoś musi przyjąć tą odpowiedzialność i nim zostać.
Ale jeżeli nie zastrajkują to nie będą. Bo władzom kompletnie na tym nie zależy. Raczej nie są potencjalnymi wyborcami partii rządzącej więc po co dać im jak można dać tym, którzy takimi są.
Dokładnie napisałeś to o czym ja wcześniej, z naciskiem na ta końcówkę. Dlatego szlag mnie trafia jak rozdaje się pieniądze tych co brzydko powiem zapierdalają tym co .... No ale dlatego potem jest 40% i rzadzenie krajem. I dlatego własnie dobrze, że strajkuje silna grupa społeczna, za chwilę będą następni, ale dobra dośc tych wywodów.