A mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedźdominik_fi coś podobnego pisze:NIE

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Popieram. Przyznaję, że jestem sceptycznie nastawiony do listy świątecznej, jednak powody dotyczą głównie moich gustów - nie przepadam po prostu za "okolicznościowymi" nagraniami. Ale miniedycja, dlaczego nie?Grycek pisze:Moja opinia jest taka:
- IV edycja normalna na dotychczasowych zasadach. Mogą być drobne kosmetyczne zmiany. Dobrym terminem rozpoczęcia byłby chyba 4 listopad.
- edycja świąteczna. Jestem trochę sceptycznie do tego nastawiony. Jeśli już to nienumerowana minedycja. Każdy wrzuca po jednym utworze i od razu bez eliminacji są rozlosowane pary. Ja mam swój jeden typ tylko jest jeden problem. Szukam tego utworu od pół roku i nigdzie go nie ma. Może przez najbliższe miesiące uda mi się go zdobyć.
Dobry pomysł, ciekawe kto by wygrał (Funeral???)tadzio3 pisze:A może tak (pobocznie) zrobić małe podsumowanko tych 3 edycji i każdy stworzyłby top 10 najlepszych własnym zdaniem utworów, które pojawiły się w "naszej liście"?
Ale to nie miała by byc kolejna edycja, tylko poboczna, niezależna od naszej listy zabawa.Yacy pisze:ja przychylam się do propozycji Ku3y aby jeszcze poczekać z podsumowywaniem edycji NL. Już kiedyś pisałem o lidze mistrzówale ja bym poczekał nawet do 10 edycji. Przecież to jest tylko podsumowanie, nikt tu już nic nowego nie pozna.
Nie wiem, czy przypadkiem nie zgłaszał też ktoś takich edycji:adr pisze:Co do Naszej Listy 4 wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłaby edycja z coverami. O ile pamiętam przed trzecią edycją ktoś zgłaszał taką propozycję i parę osób było zainteresowanych.
I czasami niektóre takty dostawałyby żółte i czerwone kartki.Miszon pisze:Heh, z podziałem na grupy i mecze u siebie i na wyjeździe?stavanger pisze:A po 8 edycjach 8 najlepszych utworów z każdej (w sumie 64) i możemy zrobić Naszolistową Lige Mistrzów
A 3 miejsce z każdej grupy przechodziłoby do Naszolistowego Pucharu UEFA?
Wyraziłem się niezbyt jasno. Moja wina. Najlepiej opisał to co miałem na myśli Grycek.dominik_fi pisze:Ale niewiem czy jest sens tworzyć coś nowego, lepiej nazwać to po prostu nasza lista - ...abd3mz pisze:@dominik_fi Twoje propozycje są ciekawe, ale -jakby to ująć- wolałbym aby nie były pod szyldem "Nasza Lista", ale jakimś innym.
W innym miejscu też zgadzam się z Gryckiem (to się robi niebezpieczneGrycek pisze: - edycja świąteczna. Jestem trochę sceptycznie do tego nastawiony. Jeśli już to nienumerowana minedycja.
Na koniec jeszcze zaznaczę, że jeśli byłaby edycja świąteczna to raczej nie brałbym w niej udziału. Co innego w przypadku muzyki ciszy czy coverów.Grycek pisze: Moja opinia jest taka:
- IV edycja normalna na dotychczasowych zasadach. Mogą być drobne kosmetyczne zmiany. Dobrym terminem rozpoczęcia byłby chyba 4 listopad.
To na razie tyle.Robinson pisze:Otóż, jeżeli 2 utwory miałyby taką samą ilość punktów, to niżej klasyfikowałbym utwór, którego "autor" nie zagłosował w eliminacjach.
skomplikowałoby mi mocno życie. Jest już chyba z 7 warunków ustalania kolejności utowrów. Wszystkie oprócz chyba jednego ustalane są na podstawie oddanych głosów(a nie tych nieoddanych). Poza tym dość rzadko byłaby wykorzystywana powyżej podana reguła.Robinson pisze:Otóż, jeżeli 2 utwory miałyby taką samą ilość punktów, to niżej klasyfikowałbym utwór, którego "autor" nie zagłosował w eliminacjach.
Popieram w 100%. Albo ktoś bierze udział w całości albo nie (tzn. po wrzuceniu swojej 3 czy 4)Grycek pisze:Jednak uważam, że należałoby wprowadzić zakaz głosowania w fazie pucharowej jeśli ktoś nie głosował w eliminacjach.
Myślę, że chodziło o to żeby był przymus głosowania (wyboru) piosenki z każdej pary.Grycek pisze: Kolejna kwestia Nivo wspomniał o głosowaniu na wszystkie utwory. Chodziło o to, aby po pierwszej fazie pucharowej dalej głosować na 16 par. ?
Popieram w 100%Grycek pisze: Dobrym pomysłem jest nagrodzenie zwycięzcy NL możliwością umieszczenia dodatkowego utworu w kolejnej edycji.
Yacy, będziesz mógł wrzucić 4 utwory na NL4
Myślę, że czas jest dobry.Grycek pisze: Co do terminów 04-11. 11. 2007 zgłaszanie utworów. 11-25. 11. 2007 eliminacje, a potem...
Ja jestem jak najbardziej chętny, tylko że pewnie jest sam jedynyGrycek pisze: Ile jest chętnych na NL świąteczną? Przydałoby się co najmniej 8 osób.
Pomysł świetny tylko wszystko zależy od tego ile zapłacisz za to Gryckowi? Bo jeśli dostanie takich maili np. 5 to myślę że pochłonie Go to bez reszty... To ma być zabawa nie tylko dla nas ale też dla Grycka, a nie ciężka wręcz, w tym przypadku, juz fizyczna robota. tym bardziej że coś wspomniał o egzaminach... Nie chcę tu występować jako rzecznik Grycka ale ... nie mogłem sie powstrzymać od komentarza.dominik_fi pisze:Ja jeszcze mam jeden pomysł dla tych którzy nie mogli by głosować w fazie pucharowej. .....
I on już wie, że ja nie będę mógł brać udziału w kolejnych etapach fazie pucharowej. Więc Grycek brałby z tej listy pierwszą 10 do eliminacji jak moje typy, ....