santosz pisze: ↑pt sty 04, 2019 9:00 pm
ten New Horizon to rzczywiżcie muzycznie nie za bardzo ten tego, ale tu nie o muzykę chodzi a o sondę, poza tym o ile się nie mylę May jest z wykształcenia astrofizykiem, więc się poczuwa
No to wie już każdy kto widział już Bohemian Rhapsody.
LLucky pisze: ↑pt sty 04, 2019 8:58 pmDziś rano w radio usłyszałem ją w całości i muszę przyznać, że ta piosenka powoli rozkręca się, więc na Liście trudno usłyszeć jej najlepszą część.
No cóż, mi najbardsziej podchodzi początek.
santosz pisze: ↑pt sty 04, 2019 8:58 pm
kajman pewnie był osobiście i sprawdził
Prawdopodobieństwo, że zaistniała jedna cywilizacja techniczna jest tak absurdalnie mała, że cudem jest, że powstała w jednym miejscu.
obserw99 pisze: ↑pt sty 04, 2019 9:00 pm
Ciekawe czy jakiś zagraniczny utwór w końcu dotrze do miejsca 1? Niech już będzie Lady Gaga ( dobrze że nie z Poker Face). Zobaczcie ile tygodni z rzędu rządzą polskie utwory na LP3
Sprawdzałem. Ostatni zagraniczny nr 1 na LP3 to Greta Van Fleet w notowaniu 1877 czyli 50 tygodni temu. Na 2 był wtedy Immigrant Song LZ - czyli zagraniczny przebój ubiegłego roku na LP3.
Hm... Nie nazwałbym tego "bitem", bo raczej zmierza powoli w kierunku pulsacyjnego szumu w stylu "Again" (nie docierając do niego, oczywiście, tylko urywa się nagle).
Ale znając Twoją klasyfikację dźwięków mogę śmiało odpowiedzieć: tak, właśnie o ten bit!
santosz pisze: ↑pt sty 04, 2019 9:00 pm
ten New Horizon to rzczywiżcie muzycznie nie za bardzo ten tego, ale tu nie o muzykę chodzi a o sondę, poza tym o ile się nie mylę May jest z wykształcenia astrofizykiem, więc się poczuwa
No to wie już każdy kto widział już Bohemian Rhapsody.
Ja jeszcze filmu nie ogladałem, a wiem od wielu lat, że jest z wykształcenia astronomem, i że ma takie zainteresowania pozamuzyczne
FOXD pisze: ↑pt sty 04, 2019 9:09 pm
Ja jeszcze filmu nie ogladałem, a wiem od wielu lat, że jest z wykształcenia astronomem, i że ma takie zainteresowania pozamuzyczne
Też nie oglądałam i wiem, chyba kiedyś coś o tym było w Teraz Rocku.
I'm blue da ba di da ba da.
Czy tylko ja to sobie podśpiewuję przy tym Jarze?
A czwarta napastniczyni (?) w roku 2018 w Polsce wg tygodnika "Piłka Nożna" nazywa się Dżesika Jaszek.
To językowo zdecydowanie nie jest najlepszy moment tego wieczoru.
kajman pisze: ↑pt sty 04, 2019 9:04 pm
Prawdopodobieństwo, że zaistniała jedna cywilizacja techniczna jest tak absurdalnie mała, że cudem jest, że powstała w jednym miejscu.
Wszystko zalezy od tego jak postrzegamy postęp technologiczny owej cywilizacji i jej zainteresowanie innymi. Bo z jednej strony równie dobrze może być tak, że jest wiele cywilizacji na naszym (ziemskim) poziomie technologiczny, czyli niewiele jeszcze wiedzą o Wszechświecie. Z drugiej strony mogą być cywilizację, dla których My jesteśmy na tyle prymitywni, że nie warto się nami interesować, stąd nawet nie zaglądają np. do naszej Galaktywki, bo wiedzą jaki jest potencjał cywilizacyjny. Tak naprawdę My jeszcze nie wiemy nic o Wszechświecie, dopiero zaczynamy go zgłębiać
FOXD pisze: ↑pt sty 04, 2019 9:09 pm
Też nie oglądałam i wiem, chyba kiedyś coś o tym było w Teraz Rocku.
Film BR w sumie warto zobaczyć. Ja np Kleru nie widziałem. Nie było w bardzo popularnym Klerze jakiegoś hitu na miarę LP3?