XXV Trójkowy Top Wszech Czasów - 01.01.2019
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXV Trójkowy Top Wszech Czasów - 01.01.2019
1 Dżem - LIST DO M.
2 Maanam - KRAKOWSKI SPLEEN
3 U2 - ONE
4 Republika - BIAŁA FLAGA
5 Simon And Garfunkel - THE SOUND OF SILENCE
6 Kult - ARAHJA
7 Deep Purple - SMOKE ON THE WATER
8 The Animals - HOUSE OF THE RISING SUN
9 R.E.M. - LOSING MY RELIGION
10 The Beatles - YESTERDAY
2 Maanam - KRAKOWSKI SPLEEN
3 U2 - ONE
4 Republika - BIAŁA FLAGA
5 Simon And Garfunkel - THE SOUND OF SILENCE
6 Kult - ARAHJA
7 Deep Purple - SMOKE ON THE WATER
8 The Animals - HOUSE OF THE RISING SUN
9 R.E.M. - LOSING MY RELIGION
10 The Beatles - YESTERDAY
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
No ale cały Top to właśnie pierwsza setka - Top, nie całe zestawienie

A Topy z poprzednich lat dostępne są tu: http://www.alp3.pl/alpt-twc.html
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 6:13 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Bo rzadko kiedy się zdarza aby koncertowe wersje były lepsze, ale Dire Straits wielokrotnie udowadniało, że wcale nie musi tak być

[/quote]Nicoletta pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:03 pma to się obrażaj, chyba się nie popłaczę z tego powodu.
tu nie chodzi o tekst, tu jest wszystko nudne. flaki z olejem.
polemizowałabym, ale to nie to forum, nie ten wątek i nie ten czas.prz_rulez pisze: ↑wt sty 01, 2019 5:55 pmZawsze można porównywaćNicoletta pisze:nie porównuj czasów z lat 80 tych a dzisiejszych, bo to skandaliczne wręcz FOXD.Dzisiejszy mur jest inny, ale być może pod pewnymi względami nawet gorszy - wtedy przynajmniej wiadomo, która ze stron była moralnie zła...
tandety chyba.( nie obrażając Sławomira z forum czy kogokolwiek innego. Chodzi o wykreowaną postać tego pana występującego pod tym pseudonimem)
![]()
Nie mam nic wspólnego z tym "kimś", kto się lansuje na eterach TVPis!
Bardzo słuszna koncepcja - należy pochwalać i popierać tego typu inicjatywy.
Dla mnie to chyba numer jeden jeśli chodzi o Dire Straits - oczywiście przy szacunku dla "Braci".
O i teraz Marek solo - genialne.
A czy ktoś zarzuca temu aby iść za trendami w przypadku bieżących notowań listowych? TWC to inna bajka i nie należy mieszać płaszczyzn.
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 6:16 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
No to sąsiedzi posłuchają ze mną 

- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
domyślam się chodzi o imię czy raczej pseudonim
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 6:16 pm przez Nicoletta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Neo01
Mam mały apel, a być może dla kogoś to będzie nowość: cytaty można i należy przycinać. Dziękuję.
PF z Wall, także po raz 25 w TOP100, a dzisiaj spadek o 1 pozycję.
Sułtani osiem, Cegła siedem (chociaż pierwsza lub trzecia część dostałyby jeszcze wyżej, ta to trochę zmarnowany potencjał). No czwarta dziesiątka załapuje się u mnie na najwyższą średnią czyli 8,2.
Z tego co pamiętam to nie przepadasz za ABITW part II. To skąd ta ocena?

A na koniec wszyscy będziemy śpiewali lalalalalala

Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 6:18 pm przez Ajtek, łącznie zmieniany 1 raz.
To kawałek Floydów z którym mam problem - bo nijak się do niego przekona nie potrafię tak na 100%.
Wolałbym tu np. "Gunners dream" - ale to chyba głównie dlatego, że to był chyba pierwszy świadomie słuchany kawałek Floydów.
Dopiero potem odkrywałem resztę.
Chyba największą robotę zrobił w tym zakresie film "Pink Floyd at Pompei" - Wojciech Man go pamiętam zapowiadał. Po tym filmie zacząłem szukać wcześniejszych płyt Floydów.
Wolałbym tu np. "Gunners dream" - ale to chyba głównie dlatego, że to był chyba pierwszy świadomie słuchany kawałek Floydów.
Dopiero potem odkrywałem resztę.
Chyba największą robotę zrobił w tym zakresie film "Pink Floyd at Pompei" - Wojciech Man go pamiętam zapowiadał. Po tym filmie zacząłem szukać wcześniejszych płyt Floydów.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
O, to się nazywa noworoczna tradycja! 

Już się bałem, że seria Floydów.. Comfortably Numb ma rekord zaliczyć 

- Neo01
Top to top, nie mylmy pojęć. Zresztą w zestawie i tak nie ma zbyt wielu utworów z tego wieku. Inna koncepcja jest taka, że głosują na to co słyszą podczas Topu i tak w kółko, więc wiesz...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
no to ja wiem, na lp3 przeglądam, ale większość ludzkości głosującej na top nie zna tych stron i nie w ciągu roku nie podejrzy co tam np. na 745 miejscu, przeszkadza mi że z tej setki robi się jakąś świętł krowę, rzekomo lepszą od całej reszty piosenek na dlaszych pozycjachNeo01 pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:12 pmNo ale cały Top to właśnie pierwsza setka - Top, nie całe zestawienie
A Topy z poprzednich lat dostępne są tu: http://www.alp3.pl/alpt-twc.html
Nadszedł i ten moment w roku kiedy za nic w świecie nie potrafię zrozumieć o czym śpiewa zespół Omega, ale wiem, że ta piosenka mi się podoba 

- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
Dziewczyna o perłowych włosach to jest chyba jeden z najwybitniejszych utworów wszech wszech czasów.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Nigdy na tę piosenkę zespołu Omega nie głosowałem, jednak ostatnio tak bardzo polubiłem ten utwór, że ma pewny głos w następnym głosowaniu.
Omega także już 25 raz w TOP100, dzisiaj o 6 oczek w dół.
Hej,
wszystkiego dobrego w nowym roku!
Przede wszystkim, żeby LP3 odzyskała prestiż, a redakcyjna polityka dodawania piosenek do zestawu się zmieniła! 
Prawie w ogóle nie śledziłem poprzednich miejsc, więc proszę uświadomcie mnie krótko, czy jeszcze jakaś niespodzianka (typu nowość albo powrót) przed nami?
I co wypadło z Top 100?
wszystkiego dobrego w nowym roku!

Prawie w ogóle nie śledziłem poprzednich miejsc, więc proszę uświadomcie mnie krótko, czy jeszcze jakaś niespodzianka (typu nowość albo powrót) przed nami?
I co wypadło z Top 100?