XXV Trójkowy Top Wszech Czasów - 01.01.2019
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXV Trójkowy Top Wszech Czasów - 01.01.2019
Zaczynam doceniać Animalsów. Ale daleko do mojego głosu. 7/10
Kolejny spadek (o 6 oczek), którego mi szkoda. 25 raz w TOP100 i także mój głos (20/100)
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 5:50 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Kolejny świetny utwór z dobrym występem w 1 sezonie "Westworld". 

A to u mnie TOP10. Chyba wyssałem ten kawałek z "mlekiem matki" bo moja Mama Animalsów bardzo lubiła.
Tez tak mam - zresztą nie tylko ten kawałek.
Ale ten jest chyba jednak najlepszy.
Tez tak mam - zresztą nie tylko ten kawałek.
Ale ten jest chyba jednak najlepszy.
Ja nie miałbym nic przeciwko temu, żeby była, ale pod warunkiem, że w wersji studyjnej.
Jeżeli chodzi o Dom to sam utwór ma już lat ponad 100, a tylko ta wersja 55. Swoją drogą bardzo lubię wersję kobiety kaktusa.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No, wreszcie worek ze śniegiem się u mnie rozwiązał
Sypie że świata nie widać.

Animals dziewięć, Beatles tyle samo.
Yesterday to nie dla mnie. 6/10
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Minuty dzielą nas od rozstrzygnięcia Re-Topu Pearl Jamu 

"Yesterday" awansuje o 2 oczka (
) i także 25 raz w TOP100.

Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 5:53 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
I kolejny mój głos - nie umiem na ten utwór "nie zagłosować"... 

- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Z biegiem lat zaczynam coraz bardziej doceniać Yesterday.
- speaknoevil666
na house of the rising sun zaczęłam głosować kilka lat temu mając w pamięci jakie wrażenie na mnie wywiera podczas każdorazowego słuchania TWC. pasuje do towarzystwa.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę pewną promowaną postawę, to w sumie można tak o nich powiedzieć. Aczkolwiek zawsze była to dość łagodna rebelia.słoik pisze:U2 jako oznaka muzycznej rebelii.
Tomku, EVENo, jak sądzicie, powinniśmy się obrazić?Nicoletta pisze:Ludzie urodzeni w latach 90 chyba nigdy nie zrozumieją takich piosenek jak Arahja
Hmm, ktoś coś pisał o nierozumieniu jakichś tekstów...Nicoletta pisze:teraz to nuda .... Dżem .... nie wiem dlaczego taka piosenka jest tak wysoko wg mnie zupełnie niezasłużenie

Bo ja wiem... Jakieś przykłady z ostatnich pięciu lat?EVENo pisze:Wielu polskich artystów nabyło taką umiejętność pisania tekstów opowiadających o Polsce i sprawach aktualnych nie wprost, czyli tak jakby nadal obowiązywała cenzura i trzeba było ją jakoś omijać. Do dziś wiele takich utworów powstaje, za co szacun, bo mają dużo więcej wartości w przekazie.
Zawsze można porównywaćNicoletta pisze:nie porównuj czasów z lat 80 tych a dzisiejszych, bo to skandaliczne wręcz FOXD.

W tym niektórzy z tego forum. Brawa dla państwa, bucha szampankrysiron pisze:Ogólnie polskie piosenki spadają, bo coraz wiecej osób głosuje tylko w polskim topie na nie

Ciężko? Przecież to imię jest dziś synonimem sławy.Nicoletta pisze:Tak sobie myślę, że ciężko musi być w dzisiejszych czasach panom, którzy mają na imię Sławomir.Tak, to taki mój wniosek w nowym roku.
U mnie bez przerw działa.EVENo pisze:Cholera, player mi przestał działać. Czyżby tylu słuchaczy, że serwer się poddał?
Słucham stąd: http://radiofm-online.com/polskie-radio-trojka
O tyle dobre, że strona nie zżera za bardzo pamięci + działa na komórkach i tabletach przy opcji wygaszenia ekranu.
To swoją drogą...slamowir pisze:Dlaczego doceniamy ludzi dopiero, gdy odchodzą?
Ale w kontekście listy naprawdę irytujące jest, że po śmierci artysty utwory nagle skaczą, po czym po kilku latach wszystko wraca "do normy"...
Wiadomo chyba, że "niedocenianie" w kontekście topu wszech czasów to trochę inna skala "niedoceniania". Właściwie lepsze byłoby tu określenie "niedoszacowanie".EVENo pisze:I z całą pewnością Kora też była cholernie doceniona, często nazywana również tutaj na forum najwybitniejszą polską wokalistką.
Błagam was...Nicoletta pisze:no no widać. no no.
8azyliszek pisze:No właśnie. Na "Miłość w Zakopanem" też będziemy musieli poczekać kilkadziesiąt lat, aż się pojawi.

Chociaż Boltera też nie ma w zestawie... Heh, no właśnie. Ale nie chce mi się tego po raz kolejny komentować.
O, ja teżAugust pisze:Ja Maanamu zdecydowanie wolę "Cykady na Cykladach" -tyle tam energii.

Natomiast tekstowo raczej "Spleen".
W tym roku pewnie też bym się nie odważył, ale w przyszłym uważam, że śmiało powinno się dać szansę "Początkowi". Tym bardziej, że brakuje takich piosenek w stylu "Polska wstaje z kolan". Dominują wciąż: wieczna polska depresja, martyrologia oraz "Polska A B C i D" i "żyję w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w...". A w ostatnich latach to z kolei piosenki o niczym (ale to jak na całym świecie niemalże).Nicoletta pisze:a ciekawe ile na Dawida Podsiały![]()
To i tak o jeden raz więcej niż większość Polaków...August pisze:Strasznie żałuję, że na koncercie Republiki tylko raz w życiu byłem...
Nawet jej nie oczekiwałem... Niestety.8azyliszek pisze:Tyle dobrego, że Adele się w tym roku nie przebiła.
I tak uczciwie, to nawet by mnie to specjalnie nie bulwersowało... Gdyby tak były utwory w stylu "My Heart Will Go On", "Śpij kochanie śpij" czy "Piosenka księżycowa". Oraz nieobecnego w zestawie "Tornu" Natalii I.
O, właśnie, "Dumki na dwa serca" brakuje w zestawie, przydałoby się coś z tym zrobić.
Podobnie jak z karygodnym brakiem "All I Want For Christmas Is You" Mariah Carey.
Ciekawe, czy gdyby w "Bohemian Rhapsody" nie było fragmentu ze skarabeuszem, fandango i Galileuszem, to czy też byłby to jeden z największych przebojów w historii rocka.EVENo pisze:Nienajlepsza w repertuarze zespołu i popularna głównie przez motyw na samym początku.
A wesoła piosenka tylko na 133. - już tylko tyle jest warta.
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
o! i to jest piosenka zasługująca na top 30! pozytywna, wesoła .... always look on the bright side of life
133. Monty Python - Always look on the bright side of life , świetny numer , kiedyś regularnie w top100 a aktualnie jakoś nie może wrocić do setki