Okolo listy - przed i po - czyli: nowe trojkowe jingle.
-
- Kontakt:
Okolo listy - przed i po - czyli: nowe trojkowe jingle.
Witam,
Czy mogę Was prosić o opinie na temat nowych trójkowych jingli?
pozdrawiam
Gandalf
Czy mogę Was prosić o opinie na temat nowych trójkowych jingli?
pozdrawiam
Gandalf
-
- Kontakt:
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Jasne że treść ale jingle mają powodować skojarzenia z audycją, stacją ... Sygnał lp3 będzie zawsze mi się kojarzył z ... lp3. Nie podrabialne są sygnały np. Minimaxu, zd3 (I don't like monday) i kilka innych. A obecne sygnały kojarzą się - jak to ktoś napisał na forum na stronach Trójki - z Windowsem 
Jaikś czas temu - chyba na początku roku - Piotr Kaczkowski puszczał kilka sekund "utworu" i mówił że od wiosny będzie on słyszalny tysiące razy. Wtedy stanęło na tym że to nowy dźwięk Windowsa - takie były najczęstsze komentarze. Sam nie wiem czy kiedyś to wyjaśnił, ale czy ta zmiana jingli nie miała nastąpić wcześniej i czy właśnie nie te dźwięki prezentował Pan Piotr?

Jaikś czas temu - chyba na początku roku - Piotr Kaczkowski puszczał kilka sekund "utworu" i mówił że od wiosny będzie on słyszalny tysiące razy. Wtedy stanęło na tym że to nowy dźwięk Windowsa - takie były najczęstsze komentarze. Sam nie wiem czy kiedyś to wyjaśnił, ale czy ta zmiana jingli nie miała nastąpić wcześniej i czy właśnie nie te dźwięki prezentował Pan Piotr?
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
znalazłem temat z gazety.pl:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=52491693
nie wiem czy ten odnosnik,który ktoś tam zamieścił działa bo w pracy sprawdzić nie mogę...
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=52491693
nie wiem czy ten odnosnik,który ktoś tam zamieścił działa bo w pracy sprawdzić nie mogę...
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Słabe!!!
* Szum z Anna Marią a ona jedynie rzecze: Trojka-Program Trzeci
* hasło Trójka-Program III - to tak jak by reklamowac np. "Cola-Coca Cola - zupełny niewypał
* Słuchajac wstępniaka do Serwisu nie mogę sie oprzeć wrazeniu, jakbym włączał komputer i słyszał sygnal windowskowki
* Są nowe jingle a i pozostały stare. Stąd niespojny mix w ZD3
Słabe!!!
* Szum z Anna Marią a ona jedynie rzecze: Trojka-Program Trzeci
* hasło Trójka-Program III - to tak jak by reklamowac np. "Cola-Coca Cola - zupełny niewypał
* Słuchajac wstępniaka do Serwisu nie mogę sie oprzeć wrazeniu, jakbym włączał komputer i słyszał sygnal windowskowki
* Są nowe jingle a i pozostały stare. Stąd niespojny mix w ZD3
Słabe!!!
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Zupełny brak konsekwencji:ku3a pisze:ja to odbieram jako etap przejsciowy - najpierw Trojka, potem Trojka-Program Trzeci, a na koncu juz tylko Program Trzeci.zbyszu pisze:* hasło Trójka-Program III - to tak jak by reklamowac np. "Cola-Coca Cola - zupełny niewypał
* na stronach www nazwa przodujaca to Trojka" ew. Trójka-Polskie Radio
* na płytach CD, ksiażkach, plakatach itp pojawia się znaczek "Trójka-Polskie Radio
* Trójka-Program III nie pasuje tak ani siak. Już lepsze było Trójka-Polskie Radio. ja bym proponował "Polskie Radio-Program Trzeci" oficjalnie a potocznie Trojka, bo i tak sie przed tym nie obronimy...
PS. jaka jest oficjalna nazwa Listy???
a) Lista Przebojów
b) Lista Przebojów Trojki
c) Lista Przebojow Programu III
Do zdecydowania się -Panowie od promocji :-/
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Nie wiem, jaki dźwięk ma nowy Windows, ale na pewno dżingla PR3 nie komponował by Robert Fripp (bo tak było z tamtym dźwiękiem, który przedstawiał Kaczkowski).Yacy pisze:Jaikś czas temu - chyba na początku roku - Piotr Kaczkowski puszczał kilka sekund "utworu" i mówił że od wiosny będzie on słyszalny tysiące razy. Wtedy stanęło na tym że to nowy dźwięk Windowsa - takie były najczęstsze komentarze. Sam nie wiem czy kiedyś to wyjaśnił, ale czy ta zmiana jingli nie miała nastąpić wcześniej i czy właśnie nie te dźwięki prezentował Pan Piotr?
- drwycior
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
- Kontakt:
nie nie nie nieeeee!!...
jakos na poczatku jeszcze tak dziwnie mi sie sluchalo tych jingli ale juz teraz po kilku dniach mnie zaczynaja denerwowac...a to jest najgorsze.Bo nawet te poprzednie mnie tak nie denerwowaly jak te teraz.MIja pelna godzina i az przestraszyc sie mozna,jakby sie nie wiem co dzialo jezusmaria jakies ufo laduje albo co...
AnnaMaria jeszcze ujdzie i napisalem na poczatku ze jest OK;ale to fakt- Trojka Program Trzeci to pomieszanie z poplataniem.
Caly rok mysleli nad tym i wymyslili...nie wiem jacy to fachowcy biora kase za takie cos,tak samo jak widze nowa grafike TVP INFO...napisy jak w Atarii w latach 80ych...!
Przy okazji uklony dla Gandalfa ktory zawital z progow IRCA w progi forum
jakos na poczatku jeszcze tak dziwnie mi sie sluchalo tych jingli ale juz teraz po kilku dniach mnie zaczynaja denerwowac...a to jest najgorsze.Bo nawet te poprzednie mnie tak nie denerwowaly jak te teraz.MIja pelna godzina i az przestraszyc sie mozna,jakby sie nie wiem co dzialo jezusmaria jakies ufo laduje albo co...
AnnaMaria jeszcze ujdzie i napisalem na poczatku ze jest OK;ale to fakt- Trojka Program Trzeci to pomieszanie z poplataniem.
Caly rok mysleli nad tym i wymyslili...nie wiem jacy to fachowcy biora kase za takie cos,tak samo jak widze nowa grafike TVP INFO...napisy jak w Atarii w latach 80ych...!
Przy okazji uklony dla Gandalfa ktory zawital z progow IRCA w progi forum

Ja też tak uważam. Zagłosowałem na opcję „Takie sobie”.ku3a pisze:na pewno trzeba sie bedzie do nich przyzwyczaic i ten proces bedzie dlugotrwaly, ale na razie te jingle sa dla mnie jakies takie surowe i archaiczne.
A czy są puszczane jeszcze takie „jingle”, podczas których redaktorzy (np. Artur Orzech, Wojciech Mann, Piotr Kaczkowski) mówią "Trójka" lub "Trójka budzi ludzi"(to akurat czasem było zabawne np. tak około 14). Ja ich dawno nie słyszałem. Dobrze by było wrócić do tego (oczywiście z nowym hasłem).
A tak wogóle to mi się wydaje, że te jingle cały czas się zmieniają. No, przynajmniej ten od serwisu czasem jest bardziej agresywny (z werblem). A może tylko mi się tak wydaje... Dzisiaj dokładnie się przysłucham.
Trochę późno wypadło to "dzisiaj", no ale teraz jestem pewny że jingiel wiadomości został ulepszony. Wersja z werblem jest po prostu lepsza. A co do tych jingli podczas których redaktorzy wypowiadali "Trójka" to niestety już ich nie ma
Zamiast tego Anna Maria Jopek mówi "Trójka - Program Trzeci (ewentualnie dodaje Polskiego Radia)". Dobrze by było aby wypowiadali to redaktorzy Trójki.
To takie małe uwagi. W Trójce jingle nie są najważniejsza.

To takie małe uwagi. W Trójce jingle nie są najważniejsza.