XI Polski, Trójkowy Top Wszech Czasów (2 maja 2018)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XI Polski, Trójkowy Top Wszech Czasów (2 maja 2018)
W zestawie obok Skóry były i Unikaj zdjęć i Księżycowy krok. Akurat obydwa z moimi głosami. Ale Ulicy miasta zabrakło.
A co do Róż Europy to głosowałem na Stańcie przed lustrami - i wstyd się przyznać zupełnie zapomniałem o Gertrudzie Burgund. A to jeden z kawałków które uwielbiam...
A co do Róż Europy to głosowałem na Stańcie przed lustrami - i wstyd się przyznać zupełnie zapomniałem o Gertrudzie Burgund. A to jeden z kawałków które uwielbiam...
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Mury muszą być. Też ciągle aktualne. Kaczmarski wybitny był.
w ogóle ciekawe ile z tych niespodziewanych nowości z dziesiątego topu utrzymało się w top100 w tym roku , wygląda na to , że chyba niewiele
-
No i mój głos, tradycyjnie. Niezły awansik, winszuję.
Trzy piosenki Kaczmarskiego w zestawie do głosowania i wszystkie w Topie. Ponownie jak z wieloma innymi utworami różnych wykonawców - szanuję, ale osobiście wolę Obławę.
Teraz z kolei trafiamy do Katalonii.
Metallica w polskim topie ? a nie jednak Dżem 

Najgorszy Dżem dzisiaj.
I pomyśleć co byłoby gdyby głosowanie trwało kilka dni dłużej... Może TOP 20 dla tej piosenki?
Jak w Barcelonie wjeżdżałem windą na Kolumnę Kolumba i windziarz się dowiedział, że jesteśmy z Polski to śpiewaliśmy ten kawałek razem m - ja po polsku on po katalońsku. I to w obie strony - w górę i w dół.
Prawie zostaliśmy przyjaciółmi
Prawie zostaliśmy przyjaciółmi

Racja, dzięki za przypomnienie. Winyl z KP Razem ukazał się w limitowanym nakładzie, więc w sumie chyba więcej osób kojarzy i posiada wersję Wifonu.sygryda pisze: ↑śr maja 02, 2018 5:04 pmBo mówisz o winylu Wifonu, a temczasem oryginalny winyl z Klubu Płytowego Razem miał ten tytuł, co utwór. I tę samą okładkę, co później kompakt.
A Dżemu jednak mam na dzisiaj trochę przesyt - chociaż bluesa posłuchać lubię...
- petergerman
Hey - Teksański. nigdy się nie przekonam chyba już do tej piosenki
Zapomniałem że Hey ze swoim najdurniejszym textem się pojawi. I słabiutki muzycznie.
Kolejny mój stały głos - jakoś tak ma, że bardzo Teksańskiego lubię - chociaż tam tylko słoma czai się...
"Mury" to obok "Snu w dolinie" drugi jak dotąd częściowo "zagraniczny" akcent w Topie (czyli z "importowaną" melodią). A teraz "Teksański" - mój tegoroczny głos nr 7
.

jak dobrze kojarzę "ulubiony" Hey Kajmana 

- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Witam witam, druga płyta.
Ale także winyl wydany równolegle przez Klub Płytowy Razem to też Skarpetka.
A po ulubionym Heyu ulubione TLove.

-
O kurde, przy liczeniu zapomniałem zarówno o Teksańskim jak i Warszawie. Więc jednak chyba nie usłyszymy zeszłorocznych powrotów i awansów
.

no właśnie wszystko chyba powypadało z top100CharlesBukowski pisze: ↑śr maja 02, 2018 5:27 pm O kurde, przy liczeniu zapomniałem zarówno o Teksańskim jak i Warszawie. Więc jednak chyba nie usłyszymy zeszłorocznych powrotów i awansów.