To w półfinale jest Hawkins, za niedługo pewnie będzie Wilson. I jeszcze zostały dwa Higgins-Trump i Williams-Carter, czy coś pomyliłem?
XI Polski, Trójkowy Top Wszech Czasów (2 maja 2018)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XI Polski, Trójkowy Top Wszech Czasów (2 maja 2018)
I jest Perfect - też z moim głosem. Ale Perfekci w tym roku co najmniej 4 głosy dostali. Niestety głosowałem w ostatniej chwili i "na żywo" na stronie i na 100% nie pamiętam. Ale Niepokonanym głos daję zawsze.
A to ciekawy bonus i 264. miejsce 

Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2018 4:20 pm przez kacper94, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
to może tym razem ja zacznę 
1. TSA - Trzy zapałki
2. MAREK GRECHUTA - Korowód
3. LADY PANK - Mniej niż zero
4. BREAKOUT - Kiedy byłem małym chłopcem
5. TILT - Jeszcze będzie przepięknie
6. RAZ, DWA, TRZY - Trudno nie wierzyć w nic
7. KAZIK NA ŻYWO - Celina
8. WILKI - Eli lama sabachtani
9. LADY PANK - Zawsze tam gdzie ty
10. STAN BORYS - Jaskółka uwięziona

1. TSA - Trzy zapałki
2. MAREK GRECHUTA - Korowód
3. LADY PANK - Mniej niż zero
4. BREAKOUT - Kiedy byłem małym chłopcem
5. TILT - Jeszcze będzie przepięknie
6. RAZ, DWA, TRZY - Trudno nie wierzyć w nic
7. KAZIK NA ŻYWO - Celina
8. WILKI - Eli lama sabachtani
9. LADY PANK - Zawsze tam gdzie ty
10. STAN BORYS - Jaskółka uwięziona
-
O kurde, mój głos. Breakout zawsze na propsie.
"Niepokonani" podskoczyli o +35 - nie miałbym nic przeciwko temu, aby kiedyś uplasowali się wyżej niż "Autobiografia"
.

Nahorny już dziś pojawił się pośrednio jako kompozytor "Jej portretu", a teraz muzycznie w towarzystwie Breakoutu. Ciekawe, czy będzie to dziś jedyny bonus spoza czołówki.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Spodobało mi się, jak wszyscy zamilkli słuchając "Do kołyski", aż musiałem się zalogować i nas(?) pochwalić
.

- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
I to jest dobra Budka. I "znowu w życiu mi nie wyszło" - boleśnie prawdziwe. 

W eterze Bill Withers po polsku czyli "Sen o dolinie".
Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2018 4:29 pm przez Mickey3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
"Nie wierz" to akurat jest mega-nudny kawałek i w sumie nie wiadomo o czym. Do "Jolki" nie ma startu. "Wieża Babel" jest b. dobra, ale też może się znudzić i chyba jednak wolę "Martwe morze" z tych klimatów. "Tanga" to chyba nigdy na Topie nie było, na szczęście i na zdrowie.8azyliszek pisze: ↑śr maja 02, 2018 4:13 pmBudka jest spoko, ale wolę Nie wierz nigdy kobiecie, czy Wieżę Babel.
Jeden z tych Dżemów, który lubię najbardziej.
No i teraz przepiękny Sen o Dolinie. Znowu mój głos. Poźno, późno, późno jeeest.... Śliczności
No i teraz przepiękny Sen o Dolinie. Znowu mój głos. Poźno, późno, późno jeeest.... Śliczności
Tak się zdziwiłem, że nikt niczego nie pisał, myślałem że się coś popsułofalcoeagle pisze: ↑śr maja 02, 2018 4:28 pm Spodobało mi się, jak wszyscy zamilkli słuchając "Do kołyski", aż musiałem się zalogować i nas(?) pochwalić.

Arka - Legia 0:2
Pierwszy przebój Budki w wersji nieco późniejszej, ale w sumie solidniejszej brzmieniowo. Niestety spadek o -12, a więc i w tym roku żaden z pozostałych utworów lubelskiej ekipy nie przebije "Jolki".
Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2018 4:32 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
Była Rosja, była Francja, są Stany. A Niemcy na wszelki wypadek z zestawu wyrzucili.
Nota bene w l. 70-tych odcięci od zachodu niewiele wiedzieliśmy i potem zdziwienie, że amerykański muzyk coveruje Budkę.
Kyren Wilson wygrywa 13:6

Nota bene w l. 70-tych odcięci od zachodu niewiele wiedzieliśmy i potem zdziwienie, że amerykański muzyk coveruje Budkę.
Kyren Wilson wygrywa 13:6

- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Maanam jeeeee. Szkoda że Zimny maj się nie załapał. :/
@Neo01
Może masz za małe doświadczenie z kobietami i dlatego ci ta Budka nie podchodzi?
Nie wierz jest dla mnie naprawdę spoko. A Wieża Babel wraz z postępem globalizacji coraz bardziej i bardziej aktualna. Mi nie nudzi się i nie brzydnie, w przeciwieństwie do Jolki.
@Neo01
Może masz za małe doświadczenie z kobietami i dlatego ci ta Budka nie podchodzi?

A tego kawałka nie lubię - i nie rozumiem dlaczego właśnie ten Maanam jest w Topie. Kiedy są takie kawałki jak To tylko Tango, Krakowski Spleen czy Cykady na Cykladach.
Ale to to samo co z Aja RL - ich Czerwona płyta to jedna z najlepszych w historii polskiego rocka (mój Top3 płyt) ale w zestawie i tak będzie tandetna Skóra...
Ale to to samo co z Aja RL - ich Czerwona płyta to jedna z najlepszych w historii polskiego rocka (mój Top3 płyt) ale w zestawie i tak będzie tandetna Skóra...
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Stawiam śmiało na Lao Che (czy to była nowość?) i nieśmiało na "KSU" (chociaż wolałbym "Za mgłą"). Jak nie, to może SBB jednak.CharlesBukowski pisze: ↑śr maja 02, 2018 3:54 pm Zliczyłem tak na szybko z zeszłorocznego topu wszystkie dotychczasowe "stałe bywalce" i wyszło mi 44. Czyli prawdopodobnie z poprzednich wielkich powrotów i awansów zostaną 2 utwory. Co obstawiacie?
Maanam ma w dorobku sporo ciekawszych utworów, ale awans "Kocham cię..." aż o +40 to w sumie dobra wiadomość, a niebawem (oby jak najwyżej) powinien zabrzmieć jeszcze "Krakowski spleen".
- petergerman
'Ewka' piosenka troche banalna i chyba za wysoko
Może i kultowy, ale marniutki.Neo01 pisze: ↑śr maja 02, 2018 4:10 pmProszę nie obrażać "Jolki", to utwór kultowy.CharlesBukowski pisze: ↑śr maja 02, 2018 4:09 pm Kolejne arcydzieło spada. A wyżej taka "Jolka", która jest tandetną przyśpiewką do śpiewania po pijaku. Yhm.
Zdecydowanie za wysoko... Chociaż miło posłuchać. Ale wolałbym tu słyszeć Lokomotywę z ogłoszenia. To Perfectu chyba już chyba tylko Autobiografia została?