Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...
kajman pisze:Pozwolę się nie zgodzić z tym twierdzeniem. Nawet Avocado, które na szczęście zostało zastąpione czym innym było sporo lepsze. Tym razem nie przyłożę ręki do lansowania tego utworu.
Tak, już prawie bym zapomniał, że dzisiaj moja kolej.
Mój wybór jest dosyć oczywisty. Tę samą piosenkę wybrałbym tydzień, miesiąc, a nawet dwa miesiące temu.
W tym tygodniu promować będziemy: DANCE OF THE MANATEE - Fair To Midland
mrsap pisze:Tak, już prawie bym zapomniał, że dzisiaj moja kolej.
Mój wybór jest dosyć oczywisty. Tę samą piosenkę wybrałbym tydzień, miesiąc, a nawet dwa miesiące temu.
Posłuchałem dokładniej... i zastanawiam się, jak to się stało, że nie głosowałem na to wcześniej?
Patrzę na listę zgłaszających z pierwszej strony tematu, no i czarno na białym wynika, że w tym tygodniu moja kolej. Pozwolę sobie jednak na ogłoszenie utworu-kandydata już po zakończeniu dzisiejszej Listy, ponieważ, w moim odczuciu, ma on szanse już dziś trafić do Poczekalni.
Mój kandydat nie wszedł dziś do poczekalni, także już spokojnie mogę ogłosić, że w tym tygodniu głosujemy na piosenkę: 21 dni - Muchy
Zachęcam tym samym wszystkich do oddania głosu na ten młody, poznański ( ) zespół, mam nadzieję, że ich nowy utwór zajdzie jeszcze wyżej niż znane już "Miasto doznań".
Drobna uwaga: piosenka jest dostępna na oficjalnej stronie zespołu www.muchy.net , jednak jest to wersja demo w dość słabej jakości. Jako, że "21 dni" ma ostatnio dość dużą rotację na antenie Trójki, myślę, że wielu z Was kojarzy ten kawałek. Jest on także dostępny na drugiej części płyty "Offensywa".
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2007 10:12 pm przez jackal, łącznie zmieniany 1 raz.
Mr. Dark pisze:Świetny wybór!!! Nareszcie jakiś utwór, który znam i lubię!
Czy ktoś coś wie, kiedy Muchy wydadzą swoją debiutancką płytę? A może już jest w sklepach?
Chłopaki utrzymują, że późna jesień. Myślę, że na Gwiazdkę na pewno znajdzie się pod niejedną choinką.
Pokusiłem się o drobne zestawienie.
Oto jak w 1340 notowaniu radzą sobie promowane już przez nas utwory:
14. RADIO NOWHERE - Bruce Springsteen (SonyBMG)
50. SUBURBAN KNIGHTS - Hard-Fi (Warner)
80. DANCE OF THE MANATEE - Fair To Midland (Universal)
89. MORE - The Black Eyed Peas (Universal)
91. THE FUNERAL - Band Of Horses (Sub Pop)
92. 14 - Paula Cole (Universal)
101. SPADAJ NA DRZEWO - Zemollem (Sonic)
101. END OF THE WORLD - Ash (Warner)
No i właśnie promowany kawałek z ogromnymi szansami na wejście:
51. 21 DNI - Muchy (Polskie Radio)
Mam nadzieję, że o żadnym utworze nie zapomniałem.
Robinson pisze:Pokusiłem się o drobne zestawienie.
Oto jak w 1340 notowaniu radzą sobie promowane już przez nas utwory:
14. RADIO NOWHERE - Bruce Springsteen (SonyBMG)
No i właśnie promowany kawałek z ogromnymi szansami na wejście:
51. 21 DNI - Muchy (Polskie Radio)
.
Właściwie tylko Bruce pojawia się (lub pojawiał) regularnie na antenie Trojki. Więc jego sukces to nie tylko nasza robota. Ale podobnie moze być z Muchami - bo sa piosenką dnia ubiegłego tygodnia.
Po 1: tyle już napisano o tym utworze na forum dobrych i złych rzeczy, więc stwierdziłem, że warto dać szansę innym
Po 2: M.I.A. nawet i bez naszej pomocy jest rozpoznawana na całym świecie, podczas gdy Muchy to debiutujący zespół i sądzę, że wszelkie próby promocji ich piosenek są dla nich wiele warte.