Jedna taka szansa na 100 (sto) - Strachy na lachy
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Jedna taka szansa na 100 (sto) - Strachy na lachy
Na liście obowiązuje tytuł "Jedna taka szansa na sto" a na singielku mamy 100. 

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Przypomniałeś mi co mam jeszcze do zrobienia... ech! żeby w tej Trójce przykładali się bardziej do poprawnego podawania tytułów, byłoby łatwiej.
Ale, nie mogę nic mówić -- tydzień temu sam, osobiście przekręciłem tytuł, i tak poszło w eter. Na szczęście Balonik powtórzył go poprawnie ,,po kawałku''.
Ale, nie mogę nic mówić -- tydzień temu sam, osobiście przekręciłem tytuł, i tak poszło w eter. Na szczęście Balonik powtórzył go poprawnie ,,po kawałku''.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Kubo, muszę zrobić pewien komentarz do powyższego -- temat, który wraca jak bumerang w mniej lub bardziej łagodnej dyskusji: co uznać za zapis oficjalny a co za lokalny, obowiązujący w rejonach Myśliwieckiej 3/5/7.
Zobacz na notowania 1338 i 1339:
1338, poz. 44 YOU DON'T KNOW WHAT LOVE IS (YOU JUST DO WHAT YOU'RE TOLD) - The White Stripes
1339, poz. 42 YOU DON'T KNOW WHAT LOVE IS (YOU JUST DO AS YOU'RE TOLD) - The White Stripes
-- Który zatem uznać za off-icjalny? Nadmienię tylko, że w Archiwum (dzięki czujności Piotra), poprawny zapis został wprowadzony od początku. W Archiwum na stronach Trójki będą istniały dwa odmienne zapisy.
Przy takiej niejasności, zapis "100" czy "sto", to dla mnie przysłowiowy pikuś...
Zobacz na notowania 1338 i 1339:
1338, poz. 44 YOU DON'T KNOW WHAT LOVE IS (YOU JUST DO WHAT YOU'RE TOLD) - The White Stripes
1339, poz. 42 YOU DON'T KNOW WHAT LOVE IS (YOU JUST DO AS YOU'RE TOLD) - The White Stripes
-- Który zatem uznać za off-icjalny? Nadmienię tylko, że w Archiwum (dzięki czujności Piotra), poprawny zapis został wprowadzony od początku. W Archiwum na stronach Trójki będą istniały dwa odmienne zapisy.
Przy takiej niejasności, zapis "100" czy "sto", to dla mnie przysłowiowy pikuś...
przy tytule TWS jest ewidentny blad - zostalo zle wpisane do trojkowej bazy. Nie wykluczone, ze podobnie jest ze Strachami, choc nie mozna na 100% tego stwierdzic. Zgadzam sie calkowicie, ze czasem trudno ustalic co jest zapisem trojkowym, a co niefrasobliwym podejsciem osoby wpisujacej piosenke do bazy na Mysliwieckiej. Innym ostatnim przykladem jest "(A gdy) Jest juz ciemno)". Ja, jak byc moze zauwazyliscie, na liscie forumowej prezentuje to w skroconej formie.
Wydaje sie, ze rozbieznosc w tytulach byla tylko w dawniejszych czasach - granie piosenek z tasm podpisanych tytulem roboczym itd. Teraz juz inaczej to wszystko wyglada. Mysle, ze jakies 90% rozbieznosci wynika z bledu czlowieka, ale jest jeszcze ten niewielki odsetek przy ktorych nie wiadomo jaki jest powod.
Wydaje sie, ze rozbieznosc w tytulach byla tylko w dawniejszych czasach - granie piosenek z tasm podpisanych tytulem roboczym itd. Teraz juz inaczej to wszystko wyglada. Mysle, ze jakies 90% rozbieznosci wynika z bledu czlowieka, ale jest jeszcze ten niewielki odsetek przy ktorych nie wiadomo jaki jest powod.