zbyszu pisze:
...i marzy mi się tak jak kiedyś - 5-6 nowości.
Marzenia???
Cudowne marzenia!
W takiej, bardzo zmiennej liscie sie kiedys zakochalem- gdy norma byly 4 nowosci, a najpiekniejsze notowania to byly te z wysypem 6- 7 nowych piosenek w trzydziestce... Przeciez nie w tej, w ktorej mamy prawie zawsze 2 nowosci, jakby to byla nerwica natrectw, a nie lista przebojow
I np. zaskakujące spadki z Listy. Np. B May spadł zupełnie niespodziewanie z...8 lub 9 miejsca...
Teraz właściwie przy 24-25 miejscu orpentujemy się kto wypadł - kiedyś człowiek głowkował i kombinował własciwie do samego Top 10. Było fajniej - bez 2 zdań
30. GOODBYE - Lionel Richie
29. JEDNA TAKA SZANSA NA STO - Strachy Na Lachy
28. RADIO NOWHERE - Bruce Springsteen
27. WHAT I'VE DONE - Linkin Park
26. WORKING CLASS HERO - Green Day
25. CLOSER - Travis
24. I DON'T KNOW HOW TO LOVE HIM - Sinead O'Connor
23. AUTUMNSONG - Manic Street Preachers
22. AVOCADO - Dubska
21. CISZA I WIATR - Artur Rojek
GregF pisze:21 (+1). Po kilku niebezpiecznych spadkach Rojek nareszcie wyhamował i nieco się dźwignął (19 tyg.), co cieszy w kontekście Podsumowania Roku .
GregF - a nasze Forum-Matka żyje? Ja od czasu do czasu tam klikne, zapostuje, ale już ledwo ono zipie To były poczatki
no ja wiem, że tu sporo z Was ma już dość i Myslovitz i samego Rojka ale ja tam osobiście trzymałabym ich na Liście jak najdłużej i normalnie w nerwy mnie wprowadza, że układając swoje typowanie Listy nie uległam swoim intuicjom. i jedna i druga do góry, a w moim typie obydwie w dół;)
[swoją drogą zanim się nie zorientowałam z jakiej to okazji ta 'cisza i wiatr' powstała to byłam bliska załamania, że Rojek w tym kierunku kroczy;)...]
Miesiace leca, a Rojek nadal potrafi chwycic za serce. Byc moze znaczenie ma tu liczba przesluchan wiosna tego roku, ktore odcisnely w mej glowie niezatarte pietno
20 (b/z). "Bossanova" pani Basi i pana Andrzeja cały miesiąc spędziła na jednym miejscu. No to może za tydzień niech awansuje i historia się powtórzy .
neon.ka pisze:ja tam osobiście trzymałabym ich na Liście jak najdłużej i normalnie w nerwy mnie wprowadza, że układając swoje typowanie Listy nie uległam swoim intuicjom. i jedna i druga do góry, a w moim typie obydwie w dół;)
GregF pisze:21 (+1). Po kilku niebezpiecznych spadkach Rojek nareszcie wyhamował i nieco się dźwignął (19 tyg.), co cieszy w kontekście Podsumowania Roku .
GregF - a nasze Forum-Matka żyje? Ja od czasu do czasu tam klikne, zapostuje, ale już ledwo ono zipie To były poczatki
ja Zbyszu zgubilem link a onetowe forum bylo sporo wczesniej niz TO forum
Podejrzewam, że już tylko my czasami tam zaglądamy.
szakal35 pisze:
Tym utowrem zegnal sie tez w ostatniej "Markomanii", dwukrotnie. Mysle wiec, ze sporo osob jednak skojarzylo go jednozancznie z odejsciem P. Marka.
Witamy dzis na forum :)
no Markomanii też nie słuchałam, też mnie nie było...
witam też migając - to będąc to nie będąc tu:)
[swoją drogą zanim się nie zorientowałam z jakiej to okazji ta 'cisza i wiatr' powstała to byłam bliska załamania, że Rojek w tym kierunku kroczy;)...][/quote]
a mozna chocby haslo wyjasnienia? bo ja w tej kwestii zielony jak wiosna
Przyjemna ta Bossanova, ale na promocję poezji spiewanej to wybralbym cos innego na liste. Wiele utworow nigdy nie bedzie uslyszane poza najzagorzalszymi fanami "Gitara i piorem". Swietnych utoworow.
ja Zbyszu zgubilem link a onetowe forum bylo sporo wczesniej niz TO forum
Oczywiście!!! Myśle, ze tam zrodziłą się idea komentowania Listy na bieżąco. Daltego Piszę Forum-Matka
drwycior pisze:[swoją drogą zanim się nie zorientowałam z jakiej to okazji ta 'cisza i wiatr' powstała to byłam bliska załamania, że Rojek w tym kierunku kroczy;)...]
a mozna chocby haslo wyjasnienia? bo ja w tej kwestii zielony jak wiosna ;)[/quote]
to piosenka ze ścieżki dźwiękowej do filmu dla dzieci pt 'rodzinka Robinsonów' [hm,hm. brzmi znajomo?;)...]. Rojek napisał do tego utworu tekst, a melodia została niezmieniona w stosunku do wersji amerykańskiej.