Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
gżegoż pisze: ↑pn sty 01, 2018 6:14 pm
Ale powiem szczerze, że czuję się dobity tym, że były tylko 3 powroty i ani jednej nowości
cóż taki urok tego topu
Moim zdaniem wręcz przeciwnie - taka stagnacja zabija całkowicie urok tego topu To żadna przyjemność mieć świadomość, iż co roku grane jest to samo, tylko w nieznacznie innej kolejności
Ciekawe - nie musiałem tuż po mamie wyłączyć radia, bo akurat trafiło się coś znośnego
August pisze: ↑pn sty 01, 2018 6:21 pm
Genesis - piękny awans, a;le wciąż powtarzam, że z tej świetnej skądinąd [płyty wolę "Home by the sea and Second Home by the sea" - grane jako całość.
A Omega to kolejny fantastyczny standard.
Może to powinienem dać synowi do tłumaczenia
To jest taka piosenka, że można by stworzyć ciekawe misheard lyrics w co najmniej kilku językach.
Co do puzzli - niestety, 1000 to był mój rekord. Szkoda. Dzisiaj, nawet gdybym miał takie puzzle, byłoby ciężko się zmotywować. Kultura migających obrazków niestety zrobiła swoje...
santosz pisze: ↑pn sty 01, 2018 6:16 pmjeszcze na And Then oraz na Duke było kilka fajnych kawałków, al rzeczywiście jakość ich muzyki dramatycznie spadła
Tych nie kojarzę, ale faktycznie zdarzały im się też później dobre rzeczy. Dla mnie najlepsze to na studyjnej stronie 3 Sides Live.
To taka ciekawostka, że z wielkiej fali węgierskiego roka bardzo popularnego w Polsce 40 lat temu ostał się jeden utwór.
santosz pisze: ↑pn sty 01, 2018 6:16 pmjeszcze na And Then oraz na Duke było kilka fajnych kawałków, al rzeczywiście jakość ich muzyki dramatycznie spadła
Tych nie kojarzę, ale faktycznie zdarzały im się też później dobre rzeczy. Dla mnie najlepsze to na studyjnej stronie 3 Sides Live.
To taka ciekawostka, że z wielkiej fali węgierskiego roka bardzo popularnego w Polsce 40 lat temu ostał się jeden utwór.
... And Then There Were Three i Duke to pierwsze płyty bez Hacketta
DEEP PURPLE - Smoke on the Water
2. DIRE STRAITS - Sultans of Swing
3. REPUBLIKA - Biała flaga
4. R.E.M. - Losing My Religion
5. DŹEM - List do M
6. U2 - One
7. THE ANIMALS - House of the Rising Sun
8. SIMON & GARFUNKEL - Sound Of Silence
9. THE BEATLES - Yesterday
10. PINK FLOYD - Another Brick in the Wall (Part II)
11. DEPECHE MODE - Enjoy the Silence
FOXD pisze: ↑pn sty 01, 2018 6:20 pm
Omega to też zjawisko znane chyba tylko na gruncie polskim z racji rzekomeych bliskich relacji z Węgrami
Też niestety uważam, że te relacje są bardziej promowane niż realnie przekładające się na warstwę ekonomiczno-kulturalną. Co do muzyki - taki Ákos powinien być u nas popularny prawie jak Nohavica. No, ale jednak tak nie jest...