Ja tak trochę z innej beczki napiszę, że... z dużym prawdopodobieństwem mogę przewidzieć, jaka płyta okaże się najlepsza w 2018 roku
Jakiś czas temu natknąłem się na taką zapowiedź:
9 marca (w piątek), o godz. 20:00, na scenie muzycznej Rialta wystąpi... LAO CHE!
Będzie to koncert promujący nową płytę zespołu - "Wiedza o Społeczeństwie|!
Na nowym albumie Lao Che sięga do brzmień mogących kojarzyć się z muzyką rozrywkową lat 80., jednak podanych w charakterystyczny dla twórczości zespołu przetworzony sposób, nawiązujący do wielu gatunków muzycznych. Za produkcję płyty ponownie odpowiada Piotr "Emade" Waglewski oraz Filip "Wieża" Różański. Do zespołu dołączył nowy muzyk - Karol Gola (saksofon barytonowy, klawisze, flet) znany między innymi z zespołów Pink Freud czy Jazzombie.
Tytułowa Wiedza o Społeczeństwie to saga o ludzkich perypetiach. Poczynania ludzi – ich słabości, obawy, wątpliwości, uczucia, spostrzeżenia i marzenia ukazane z perspektywy Człowieka, Polaka, Ziemianina.
Biorąc pod uwagę, że każda kolejna płyta Lao Che zawiera muzykę na najwyższym poziomie oraz że od wydania ich ostatniego krążka minęło już sporo czasu, można się spodziewać, iż zapowiadany album nie będzie miał sobie równych w nadchodzącym roku