1338 (21.09.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

A ja mam jeszcze takie pytanie.
Wiadomo, że widzieliście na "airplay list" ile trwa intro utworu, np. 12, 22, 30 sekund. Ale czy osoba zapowiadająca widziała też w trakcie zapowiadania ile z tych sekund upłynęło?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Teoretycznie tak bo wisi sobie zegar i patrząc w kierunku Miśka, było widać upływający czas... Ale zaryzykuję stwierdzenie, że zdecydowana większość z nas z tego nie korzystała. :-)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ja kompletnie o tym nie myslałem. W ogóle zacząłem mówić w nieodpowiednim momencie.
ku3a

Post autor: ku3a »

Yacy pisze:Teoretycznie tak bo wisi sobie zegar i patrząc w kierunku Miśka, było widać upływający czas... Ale zaryzykuję stwierdzenie, że zdecydowana większość z nas z tego nie korzystała. :-)
taaaa, ja myslalem i nawet poprosilem Fanatyka, zeby mi odslonil zegar, ale co z tego kiedy mialem napisane, ze Strajpsi maja 22 sekundy do wejscia wokalu, wiec mowilem szybko, zeby z wszystkim zdazyc, a potem sie okazalo, ze jeszcze z pol minuty bylo wolnego :evil: .
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

To właśnie jest umiejętnosć prowadzącego - żywe radio. Prowadzący wie jedynie ile ma sekund (np. 23 sek.); zna mniej więcej dany utwór i planuje sobie co w tym czasie powie. Wiadomo, ze raczej nie powinien wejśc na tzw. "śpiewane" bo przeciez np. rozmowa nie polega na jednoczesnym mówieniu.

Ale pokićkałem. Dziekuję za uwage. Lecę do Angeli ;-)

Do nasłuchania
ODPOWIEDZ