Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Im mniej Stelmacha, tym lepiej.
Ale jest to rzeczywiście irytujące, że audycję muzyczną wymieniają na kolejną gadaninę. Tym bardziej, że w paśmie 12-16 jest już jedna taka audycja redaktora Strzyczkowskiego (i Olszańskiego w piątki).
A z przykrością po kilkunastu tygodniach od premiery stwierdzam, że audycja Moniki B. jest bardzo mierna. Przykre, że odebrała red. Stelmachowi godzinę z audycji, która naprawdę jest kulturotwórcza i nie sprowadza się do puszczania swoich ulubionych piosenek z drętwym komentarzem.
Bjarke pisze: ↑wt gru 13, 2016 8:39 pm
Jak możesz, audycje Stelmacha są genialne!
A z przykrością po kilkunastu tygodniach od premiery stwierdzam, że audycja Moniki B. jest bardzo mierna. Przykre, że odebrała red. Stelmachowi godzinę z audycji, która naprawdę jest kulturotwórcza i nie sprowadza się do puszczania swoich ulubionych piosenek z drętwym komentarzem.
Zazgrzytałem zębami na wieść o tym, że w tym miesiącu nie będzie pełni Księżyca, ale cóż, niebo zasnute chmurami... Oby się rozpogodziło...
I dziwi mnie też, że wraz z początkiem roku szkolnego znika jedna z najbardziej edukujących muzycznie audycji, czyli HCh. Natomiast z powrotu Brodki nawet się cieszę, bo jest bardziej wyrazista od Pietruchy.
Yacy pisze: ↑czw wrz 07, 2017 11:39 pm
z Pełnią i HCH się zgadzam, ale z ostatnim zdaniem zdecydowanie nie.
jeśli już to mogli oddać godzinę Stelmiemu...
Ano mogli, też nie byłoby źle.
Prawdę mówiąc to największe obiekcje w sprawie zatrudniania artystów w miejsce redaktorów miałem wtedy, kiedy pojawił się Magiel Wagli. "Przecież tyle jest w Trójce dobrych redaktorów, więc dlaczego zatrudniają kogoś, kto nie ma doświadczenia radiowego?" - myślałem. Ale z czasem okazało się, że Waglewscy radzą sobie bardzo dobrze, więc od tamtej pory do kolejnych takich pomysłów podchodzę z większym kredytem zaufania.
Mnie najbardziej wkurza (dosłownie!), że W Tonacji Trójki nie powróciło na 15-tą z minutami...
A co do reszty nie wypowiadam się, bo po prostu nie słucham.