Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
CharlesBukowski pisze:Ale Niemen i Kult w tym roku spada... (oprócz Krwi Boga)
Niedobrze, niedobrze...
Spada prawie wszystko więc dlaczego akurat te budzą takie reakcje. Szczególnie że Krew to jeden z nielicznych awansów.
TSA jak najbardziej na plus za całe 9,0.
barb42 pisze:Kazik doskonale opisywał polskie realia, tym bardziej widzę przepaść w stosunku tego, co ostatnio na Liście.
Za tekst o dworcu w Kutnie ma stały abonament na uwielbienie.
Jak dla mnie opisywał w sposób przejaskrawiony i mocno niezgodny z rzeczywistym. A dworzec w Kutnie zawsze mi się podobał i nie wiem, co Kazik miał do niego.
Dla mnie te teksty nadal są aktualne, więc albo ten komunizm nie był taki zły, albo nie wiem
teksty Kazika prawie nie tracą na aktualności.
A jak się słucha "Spokojnie" to właściwie jakby powstała teraz.
I tak swoja drogą to uważam że "Niejeden" i "Tan" też się powinny w głosowaniu znaleźć.
Szczególnie "Tan" który kiedyś jedynie Rozgłośnia Harcerska odważała się nadawać.
Ostatnio zmieniony wt maja 02, 2017 6:13 pm przez August, łącznie zmieniany 1 raz.
CharlesBukowski pisze:Ale Niemen i Kult w tym roku spada... (oprócz Krwi Boga)
Niedobrze, niedobrze...
Spada prawie wszystko więc dlaczego akurat te budzą takie reakcje. Szczególnie że Krew to jeden z nielicznych awansów.
TSA jak najbardziej na plus za całe 9,0.
U mnie wywołuje takie reakcję, ponieważ mam do nich sentyment
1. AYA RL - Skóra
2. EDMUND FETTING - Nim wstanie dzień
3. KULT - Polska
4. STAN BORYS - Jaskółka uwięziona
5. KULT - Do Ani
6. EDYTA BARTOSIEWICZ - Ostatni
7. CZESŁAW NIEMEN - Sen o Warszawie
8. DAAB - Ogrodu serce
9. BUDKA SUFLERA - Sen o dolinie
10. GRZEGORZ TURNAU - Bracka
Ostatnio zmieniony wt maja 02, 2017 6:16 pm przez djjack, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze, że się SBB pojawia, szkoda tylko że w tak słabym utworze, pełnym dłużyzn. Lubię długie utwory ale wtedy jak coś ciekawego się w nich dzieje. Zdecydowanie bardziej ciekawym utworem jest Z miłości jestem (z których krwi krew moja).
2 fenomeny w naszej muzyce rozrywkowej są dla mnie niezrozumiałe - uwielbienie dla SBB i dla Sojki.
Cenie, ale niczego super w tym odnaleźć nie potrafię.
Dziwne to tegoroczne głosowanie...
A więc jednak to nie "Bema pamięci" dzierży w tym roku palmę pierwszeństwa pod względem długości . Mam nadzieję, że w tej kategorii będzie można kiedyś zagłosować także np. na "Ten najpiękniejszy dzień" Exodusu (zresztą też A.D. 1980).
Ostatnio zmieniony wt maja 02, 2017 6:19 pm przez GregF, łącznie zmieniany 2 razy.
kajman pisze:Dobrze, że się SBB pojawia, szkoda tylko że w tak słabym utworze, pełnym dłużyzn. Lubię długie utwory ale wtedy jak coś ciekawego się w nich dzieje. Zdecydowanie bardziej ciekawym utworem jest Z miłości jestem (z których krwi krew moja).
słabym utworze, pełnym dłużyzn - żarty żartami, ale bez przesady...
kajman pisze:Dobrze, że się SBB pojawia, szkoda tylko że w tak słabym utworze, pełnym dłużyzn. Lubię długie utwory ale wtedy jak coś ciekawego się w nich dzieje. Zdecydowanie bardziej ciekawym utworem jest Z miłości jestem (z których krwi krew moja).
1. KULT - Do Ani
2. EDYTA BARTOSIEWICZ - Ostatni
3. CZESŁAW NIEMEN - Sen o Warszawie
4. BUDKA SUFLERA - Sen o dolinie
5. KULT - Polska
6. GRZEGORZ TURNAU - Bracka
7. EDMUND FETTING - Nim wstanie dzień
8. STAN BORYS - Jaskółka uwięziona
9. AYA RL - Skóra
10. DAAB - Ogrodu serce