Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
gżegoż pisze:Po cichu bardzo liczyłem, że wykona spory skok do góry. Ale im później, tym mniej wydaje się to prawdopodobne Raczej bym obstawiał, że jest na... 114 miejscu.
A nie, nie, jak chodzi o ten utwór, to u mnie jest raczej w kategorii "Nie znoszę". Coś jak u Ciebie "Wilki dwa".
A u kajmana "Następna stacja" (która notabene powinna już się znaleźć w zestawie, skoro są utwory nowsze od niej)
Rozumiem, że tekst "Sorry Polsko" może być uznawany za kontrowersyjny (gdyby go odbierać w 100% dosłownie), ale muzycznie to dla mnie czołówka wszech czasów Zwłaszcza jego początek
Pisałem o Perfectach za minimum 9 i oto jest za 9,5. Świetny kawałek, chociaż chyba najlepszy ich kawałek z zestawu został wyrzucony (nie w ogóle, ale ten z z zestawu).
Anvil pisze:O rewelacja! Takie nowości to ja rozumiem
Może nie będzie tak źle.
Na żaden utwór Perfectu ostatecznie nie zagłosowałem, ale "Wyspę, drzewo, zamek" brałbym pod uwagę, gdyby można było oddać do 100 głosów, więc też jestem zadowolony z tej nowości.
1. BREAKOUT - Kiedy byłem małym chłopcem
2. VARIUS MANX - Do ciebie (Pocałuj noc)
3. JACEK KACZMARSKI – Obława
4. TILT - Jeszcze będzie przepięknie
5. PERFECT - Niepokonani
6. RAZ, DWA, TRZY - Trudno nie wierzyć w nic
7. RÓŻE EUROPY & EDYTA BARTOSIEWICZ - Jedwab
8. T.LOVE - Warszawa
9. CZESŁAW NIEMEN - Bema pamięci żałobny rapsod
gżegoż pisze:tekst "Sorry Polsko" może być uznawany za kontrowersyjny (gdyby go odbierać w 100% dosłownie), ale muzycznie to dla mnie czołówka wszech czasów
I muzycznie i tekstowo - porażka u mnie raczej. Co do "Podstępnej frustracji" czy jak to tam kajman przekręca(ł) na koszmarliście, to w pełni się z Tobą zgadzam.
Ten skok oznacza, że wyżej może dziać się wszystko.
O, kolejny zaskok. Pan Marek promował, promował i wypromował...
Kurcze, ale początek godziny. Wprawdzie utwór słabszy od dwóch poprzednich ale i tak dostaje ode mnie 9,0. Na razie wszystkie trzy nowości w top 100 są świetne (chociaż żadna nie dostała mojego głosu).