Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
1. KAZIK NA ŻYWO - "Celina"
2. REPUBLIKA - "Telefony"
3. JACEK KACZMARSKI - "Nasza klasa"
4. KLAUS MITFFOCH - "Jezu, jak się cieszę"
5. MAANAM - "Kocham Cię, kochanie moje"
6. BOGUSŁAW MEC - "Jej portret"
7. BUDKA SUFLERA - "Cień wielkiej góry"
8. KULT - "Baranek"
9. GRZEGORZ TURNAU - "Naprawdę nie dzieje się nic"
10. STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO - "Czarny blues o czwartej nad ranem"
11. COMA - "Leszek Żukowski"
obserw99 pisze:Ciekawe czy takie tornado podobałoby by Wam się w 24TWC?
Zależy co konkretnie. Taki wypadek Brothers poza top 10 mnie ucieszył (chociaż ten utwór lubię).
Espanii dla forevera nie za bardzo lubię.
No a tego Wysockiego bardzo (chociaż w ogóle to średnio mnie przekonuje). Nie wiem czy w oryginalne bo chyba nie słyszałem, ale Kaczmarski ma tutaj 10. Najlepsze rozpoczęcie godziny jak na razie.
Tak, wiem, że to jest piosenka polityczna, ale jeśli interpretować ją dosłownie, jako utwór o makabrze polowania na zwierzęta, to jest jeszcze bardziej wstrząsająca. Marzy mi się jakaś obława na myśliwych. Polowanie to niewyobrażalne zło.
1. GRZEGORZ TURNAU - Naprawdę nie dzieje się nic
2. BUDKA SUFLERA - Cień wielkiej góry
3. JACEK KACZMARSKI - Nasza klasa część I
4. MAANAM - Kocham cię kochanie moje
5. BOGUSŁAW MEC - Jej portret
6. REPUBLIKA – Telefony
7. COMA - Leszek Żukowski
8. KULT- Baranek
9. STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO - Czarny blues o czwartej nad ranem
10. KAZIK NA ŻYWO - Celina
11. KLAUS MITFFOCH - Jezu, jak się cieszę
albarn pisze:Tak, wiem, że to jest piosenka polityczna, ale jeśli interpretować ją dosłownie, jako utwór o makabrze polowania na zwierzęta, to jest jeszcze bardziej wstrząsająca. Marzy mi się jakaś obława na myśliwych. Polowanie to niewyobrażalne zło.
albarn pisze:Tak, wiem, że to jest piosenka polityczna, ale jeśli interpretować ją dosłownie, jako utwór o makabrze polowania na zwierzęta, to jest jeszcze bardziej wstrząsająca. Marzy mi się jakaś obława na myśliwych. Polowanie to niewyobrażalne zło.
a polowanie na ludzi jest jeszcze gorsze. Polowanie w sensie metaforycznym (za ich poglądy, wyznanie, rasę, narodowość).
Tomekk pisze:a polowanie na ludzi jest jeszcze gorsze. Polowanie w sensie metaforycznym (za ich poglądy, wyznanie, rasę, narodowość).
Oczywiście że jest straszne. I coraz częściej się takie polowania przeprowadza, o czym trzeba mówić... Ale też nigdy nie zapominajmy o naszych braciach mniejszych.
CharlesBukowski pisze:Czyli już mogę nie liczyć na "Życie to teatr
Czemu? 20 utworów zaliczyło większy awans.
Jeden z dwóch największych przebojów Perfectu na LP3. Lepszy od tego drugiego, ale i tak tylko na 3,5. A myślę, że jakieś do 10 utworów Perfectu dostałoby u mnie minimum 9.