Nasza Lista III
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Nasza Lista III
A skąd ja będę wiedział jaka była lista propozycji do Topu Wszechczasów np. w 1995, 1999, 2003... ?Grycek pisze:- osoba zgłaszająca wybiera 3 utwory zespołów, które nigdy nie miały utworu na LP3, Topie Wszech Czasów i Liście do głosowania na Top Wszech Czasów
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Heh, bardzo dobre pytanieHERMMAN pisze:A skąd ja będę wiedział jaka była lista propozycji do Topu Wszechczasów np. w 1995, 1999, 2003... ?Grycek pisze:- osoba zgłaszająca wybiera 3 utwory zespołów, które nigdy nie miały utworu na LP3, Topie Wszech Czasów i Liście do głosowania na Top Wszech Czasów

Grycku, w tej sytuacji decyzja należy do Ciebie.Miszon pisze:Ja na przykład pamiętam, że podana tutaj już propozycja, czyli "I don't like mondays" była kiedyś w propozycjach do Topu.
Mało znam propozycji wrzucanych do Naszej Listy, ale chyba o to chodzi żeby promowac nowości a nie zespoły ogólnie znane, ale akurat z całej dyskografii Eloy sluchalem tylko jednej plyty i z tej plyty nagralem sobie, jeszcze wtedy na kasete, tylko ten utwór. Ciesze się że znalazł sie w propozycjach, szczególnie że wykonawcy niemieccy, raczej kojarza sie z komerchą.stavanger pisze: Eloy - Rainbow
Niemiecki zespół i piosenka z roku 1988, krążek "Ra"
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
W sumie niefortunnie sformułowałem regulamin. Nie można wrzucać zespołów, które obecnie znajdują się na liście do głosowania na Top Wszech Czasów.kajman pisze:Grycku, w tej sytuacji decyzja należy do Ciebie.Miszon pisze:Ja na przykład pamiętam, że podana tutaj już propozycja, czyli "I don't like mondays" była kiedyś w propozycjach do Topu.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
-
Ale jeśli zespół nie miał utworu na LP3 to można wrzucić utwór tego zespołu.dominik_fi pisze:Oczywiście, że nie można. Skoro na liście była piosenka tej wokalistki.mateusz15 pisze:Można wstawiać propozycje zespołów które już nie istnieją, ale wokalistka w tym przypadku działa sam i jej piosenka byla na liscie?
-
Co o tym sądzą inni?tadzio3 pisze:JA bym tutaj zmienił na subiektywny wybór prowadzącego. Powinien miec do tego prawoGrycek pisze: 3. O kolejności piosenek po rundzie eliminacyjnej decydować będą:
g) losowanieNigdy nie byłem zwolennikiem losowania, które nie jest miarodajne. Ewentualnościa może byc króciutkie "referendum" wszystkich bądź tych, którzy akurat nie oddali na zaden z zainteresowanych utworów.
Myślę jednak, że taka sytuacja jest tylko hipotetyczna i mało prawdopodobna.
Przetestujmy jak ten system(eurowizyjny) się sprawdzikajman pisze:To sobie trochę ponarzekam.
1 miejsce -12 pkt.
2 -10pkt
3- 8pkt
4- 7pkt
Po pierwsze primo:
Uważam, że powinny być różnice albo 1-punktowe, albo jeże;i różnice rosną, to różnica między pierwszym a drugim miejscem powinna być większa niż między pierwszym a drugim:
Po drugie primo:
Uważam, że w zeszłym notowaniu sprawdziła się (ok. połowa głosujących to uczyniła) możliwość decydowania przez głosujących o ilości przyznawanych punktów na kolejne piosenki. Chociaż przy takich różnicach jak podałeś to pozostały tylko 2 alternatywne warianty: 13, 9 za 2 pierwsze lub 11,10,9 za 3 pierwsze, co faktycznie niewiele zmienia.

Oczywiściekajman pisze: 3. O kolejności piosenek po rundzie eliminacyjnej decydować będą:
c) najwyższe miejsce uzyskane przez piosenkę u któregokolwiek z głosujących
d) największa ilość najwyższych pozycji
e) większa ilość 11 miejsc
Uważam, że powinno decydować (przed p. e) najwyższe kolejne miejsce, a potem największa ilość tychże i tak do końca.
5. Po 1/8 finału będzie możliwość głosowania na utwory , które przegrały w swoich pojedynkach.
Oczywiście podasz do nich także zestawy par?
Wrzucę samą muzykę.kajman pisze:Mam nadzieję, że wrzucisz samą muzykę, a nie teledysk.Grycek pisze:God Is An Astronaut - Fragile
Utwór z teledyskiem, który porusza mnie za każdym razem. Dla mnie wspanialy muzyczny pejzaż.
- tadzio3
- Kontakt:
Czyli teoretycznie mógłbym wprowadzić piosenkę Ryśka Riedla solo?Grycek pisze:Ale jeśli zespół nie miał utworu na LP3 to można wrzucić utwór tego zespołu.dominik_fi pisze:Oczywiście, że nie można. Skoro na liście była piosenka tej wokalistki.mateusz15 pisze:Można wstawiać propozycje zespołów które już nie istnieją, ale wokalistka w tym przypadku działa sam i jej piosenka byla na liscie?
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Z tego co widzę, to Eloy nie jest tak bardzo znanym zespołem, a Rainbow był jednym z 3 kandydatówArtur pisze:Mało znam propozycji wrzucanych do Naszej Listy, ale chyba o to chodzi żeby promowac nowości a nie zespoły ogólnie znane, ale akurat z całej dyskografii Eloy sluchalem tylko jednej plyty i z tej plyty nagralem sobie, jeszcze wtedy na kasete, tylko ten utwór. Ciesze się że znalazł sie w propozycjach, szczególnie że wykonawcy niemieccy, raczej kojarza sie z komerchą.stavanger pisze: Eloy - Rainbow
Niemiecki zespół i piosenka z roku 1988, krążek "Ra"

- tadzio3
- Kontakt:
Pytałem tylko teoretycznie, bo raczej nie myślałem (przynajmniej w najbliższych edycjach) o wstawieniu Ryśka, ale warto wiedzieć.Grycek pisze:Tak.tadzio3 pisze:Czyli teoretycznie mógłbym wprowadzić piosenkę Ryśka Riedla solo?Grycek pisze: Ale jeśli zespół nie miał utworu na LP3 to można wrzucić utwór tego zespołu.
Grycu, jeżeli dojdzie kiedykolwiek do głosowania (:lol:), to niech "organizator" ma to prawo wyboru... jeszcze trochę i zaczniemy wymagać sprawiedliwego głosowania albo bezstronnego sędziego... uch... aż się otrąsnąłem
Na pewno wezmę udział w liście jako głosujący
Nie wiem czy wynajdą coś fajnego na czas, żeby wrzucić 
Na pewno wezmę udział w liście jako głosujący

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
A ja uważam, że powinno być tak, że decyduje ilość osób które głosowały na ten kawałek.Nivo pisze:Grycu, jeżeli dojdzie kiedykolwiek do głosowania (:lol:), to niech "organizator" ma to prawo wyboru... jeszcze trochę i zaczniemy wymagać sprawiedliwego głosowania albo bezstronnego sędziego... uch... aż się otrąsnąłem
witam, pora, żebym i ja coś dorzucił, pomysłów miałem dużo, w sumie to do ostatniej chwili nie wiedziałem na 100%, ale ostateczny skład jest następujący:
1)Steppenwolf - Born To Be Wild
Kawałek świetny i chyba świetnie znany, jeden z moich bardziej lubianych, aż dziwne, ze nie było go na liście...(prawie tak dziwne jak to, ze nie było Nightwisha)
2)Plain White T's - Hey There Delilah
Usłyszałem niedawno i mi się bardzo spodobało, mam nadzieję, że forumowiczom też się spodoba
3)Henkus - Phoney
Taki nieznany a ładny kawałek ośmieliłem się wrzucić...
Propozycje do naszej trzeciej edycji wyglądają na interesujące i nieznane, więc mam nadzieję, że będzie ciekawie...
1)Steppenwolf - Born To Be Wild
Kawałek świetny i chyba świetnie znany, jeden z moich bardziej lubianych, aż dziwne, ze nie było go na liście...(prawie tak dziwne jak to, ze nie było Nightwisha)
2)Plain White T's - Hey There Delilah
Usłyszałem niedawno i mi się bardzo spodobało, mam nadzieję, że forumowiczom też się spodoba
3)Henkus - Phoney
Taki nieznany a ładny kawałek ośmieliłem się wrzucić...
Propozycje do naszej trzeciej edycji wyglądają na interesujące i nieznane, więc mam nadzieję, że będzie ciekawie...

-
Upss. Rzeczywiście 15.Robinson pisze:A nie 15? Liczyłeś siebie?
To przedłużamy do poniedziałku wieczorem.Artur pisze:Ja jestem za gdyż własne propozycje moge wrzucic dopiero w poniedzialek wieczorem jak bede mial dostep do netu.Grycek pisze:Zostało niewiele ponad 36 godzin do końca oddawania utworów. Czy ktoś jest za tym by przedłużć możliwość zgłaszania propozycji o dodatkowe 12/24 h?