Ponownie Jingle i zagadywki

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

hejno

Ponownie Jingle i zagadywki

Post autor: hejno »

Witam,
Jestem słuchaczem listy , do tego stopnia że spotkałem się z Markiem N. i dostałem od niego autograf na pierwszej stronie jego pierwszej książki o liście przebojów.
Mam pytanie - poszukuje dwóch nagrań z listy tj.

Axell F. - Harold Faltermeyer - pod tym podkładem Alina telefonowała z Holandi , ale nie wiem jak ta wersja się nazywała ?

kolejny podkład - to ten na którym Pan Marek czytał pozycje od 50 do 21 ,tzw autorski pracownika trójki - może ktoś posiada to nagranie w całości,

Prosiłem kiedyś Pana Marka osobiście by takie jingle i podkłady wydane zostały na płycie z przebojami listy - no ale cóż pewnie zapomniał lub były jakieś problemy z prawami autrskimi.

Pozdrawiam wszystkich fanów listy i poproszę o jakis odzew.
JC

Post autor: JC »

Co do Axel F. to chyba w Trojce chodzila radiowa wersja tego utworu.

A co do jingla, podczas ktorego Marek swego czasu czytal miejsca od 50 do 21, to jest ponizej do niego link

http://download.yousendit.com/2AB85837503B69EB
hejno

Post autor: hejno »

JC pisze:Co do Axel F. to chyba w Trojce chodzila radiowa wersja tego utworu.

A co do jingla, podczas ktorego Marek swego czasu czytal miejsca od 50 do 21, to jest ponizej do niego link

Dzięki wodzu ,ale co do Axell F. to była to taka wersja "latino"
Kiedyś udało mi się zgrać prawie cały podczas podsumowania 500 list ,no ale Pan Marek zgadał koniec tego nagrania i klapa.

Ściągałem już różne wersje tego instrumentala ,ale nie trafiłem na ten właściwy,
Ponawiam więc prośbę o Axell F. w wersji ala Latinoktóra trwa znacznie ponad 6 minut lub nawet 7.
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Post autor: Megalomaniac 3-owy »

JC pisze:Co do Axel F. to chyba w Trojce chodzila radiowa wersja tego utworu.

a ten jingiel ma tytuł 'BLOW'
DJSign

Re: Ponownie Jingle i zagadywki

Post autor: DJSign »

Witam

Mam prośbę. Czy ktoś mógłby zarzucić linkiem, z którego byłbym w stanie ściągnąć podkład muzyczny (zdaje się że chodzi mi o ten "blow" ;) ). Chodzi mi o ten utwór brzmiący jak posklejany z jakiś różnych kawałków muzycznych, który towarzyszył czytaniu skrótu listy przed pierwszą dziesiątką. Chyba tak to było jakoś... ;) Wiem - minęło trochę czasu... ale marzy mi się od wielu lat by ten muzyczny rarytas zdobyć... I nigdy mi się to nie udało (nawet kiedy podczas któregoś z jubileuszowych wydań listy pan Marek puścił go w całości, bez zagadywania... dla "nagrywaczy" ;) - akurat wtedy nie mogłem tego nagrac... do dziś żałuję). Może któs mógłby sprawić mi taki prezent? Postaram się odwdzięczyć :)

Arek
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Re: Ponownie Jingle i zagadywki

Post autor: danco28 »

DJSign pisze:(...) Mam prośbę. (...)
Sprawdź swoje PW.
ODPOWIEDZ