Notowanie 1807 - 16.09.2016 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
Re: Notowanie 1807 - 16.09.2016 - Marek Niedźwiecki
jak typowaliście nową piosenkę Bowiego?
Problem w Twoim wywodzie leży w tym, że zakładaz określoną tezę w moim rozumowaniu, a mianowicie, że w ogóle miałem pojęcie czy to pani czy też zespół. Tydzień temu LP bardziej kojarzyłem z jakimś zespołem niż pojedynczą osobą, i moje domysły krążyły raczej wokół Lady Pank; ) Stąd było naturalnym odruchem dopytanie o rozwinięcie skrótukajman pisze:Zaczęło się to tak:FOXD pisze:Ja tam nie widziałem żadnej próby wytłumaczenia, a jedynie odsyłania na inne strony i rzucanie ostatecznie fochemWyraźnie jest napisane jak ta pani się nazywa i nic o żadnym skrócie nie ma. I nic nie ma do tłumaczenia. Ale jeszcze ktoś napisał, że o LP, a Ty nadal swoje. Jeżeli to nie jest wytłumaczenie to nie wiem co nim jest.FOXD pisze:Rozwin ów skrót (LP) proszę, bo nie jarzę o kogo chodziNicoletta pisze:ta pani LP się nazywa, ma taką piosenkę Lost on you. ona by świetnie zaśpiewała tą piosenkę Beth.

Skubas bardzo klimatycznie

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Różnie, 0d 4 do po za 30 szerzej w wątku znawcy np.Nicoletta pisze:jak typowaliście nową piosenkę Bowiego?
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Nooo, okolice Grodźca to zupełnie blisko mnieNicoletta pisze:aaaaa a ja myślałam , że Ty tam wiesz ... okolicznym przewodnikiem jesteśjollyroger72 pisze: On mi podziękował za wrzucenie Poczekalni

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
niestety nie.Nicoletta pisze: a wibracji nie czułeś? nic ?
ale ja będę i jeżeli chcesz tego uniknąć, to poświęć proszę swój głosiklady pisze:To znaczy nie będę płakać, gdy wypadnie

kajman, pliiiz, nie bądź bardziej naiwny ode mnie!kajman pisze:[...] Wyraźnie jest napisane jak ta pani się nazywa i nic o żadnym skrócie nie ma. I nic nie ma do tłumaczenia. Ale jeszcze ktoś napisał, że o LP, a Ty nadal swoje. Jeżeli to nie jest wytłumaczenie to nie wiem co nim jest.

Nie można się bać rzeczy przyjemnych.Tomekk pisze:skoro się nie boisz, to zagłosuj na swoją imienniczkęlady pisze:A ja się nie bojęTomekk pisze:boję się, że za tydzień może zabraknąć kilku głosów i Ania wypadnie.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Ja na 12.Nicoletta pisze:jak typowaliście nową piosenkę Bowiego?
Raczej odruchowy nawyk, niż faktyczny przejaw takiej emcji, choć nie zawszeLLucky pisze: Ale mam do Ciebie pytanie a propos porozumienia: dlaczego każde zdanie kończysz ikoną "z przymrużeniem oka"?

- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
to ignorancja z Twojej strony. słuchasz listy, piosenek i nie wiesz nawet co to jest? jak oddawałeś głos na piosenkę, jak nawet nie widziałeś co to?FOXD pisze: Problem w Twoim wywodzie leży w tym, że zakładaz określoną tezę w moim rozumowaniu, a mianowicie, że w ogóle miałem pojęcie czy to pani czy też zespół. (...)
ja niektórych zespołów nie lubię, nie słucham nawet niecierpię ale przynajmniej wiem, co to jest. nie bądź taki arogancki w stosunku do listy, mimo wszystko.
a co myślicie o tym nowym Marillion/? w ogóle sa tu jacyś fani tego nowego M?
-
ja na 20.lady pisze:Ja na 12.Nicoletta pisze:jak typowaliście nową piosenkę Bowiego?
-
Lubię Cię, ale aż tak się nie poświęcęTomekk pisze: ale ja będę i jeżeli chcesz tego uniknąć, to poświęć proszę swój głosik

- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
W ten sposób sprawiamy, że LP jest jeszcze bardziej wszędzie, niż byłaLLucky pisze:kajman, pliiiz, nie bądź bardziej naiwny ode mnie!kajman pisze:[...] Wyraźnie jest napisane jak ta pani się nazywa i nic o żadnym skrócie nie ma. I nic nie ma do tłumaczenia. Ale jeszcze ktoś napisał, że o LP, a Ty nadal swoje. Jeżeli to nie jest wytłumaczenie to nie wiem co nim jest.Wszyscy wiedzą, jak było, i każdy będzie to interpretował to po swojemu. Nie ma sensu wałkować tematu!

Marillion coraz lepiej mi brzmi 

-
wiem, wiem, żartujęlady pisze:Lubię Cię, ale aż tak się nie poświęcęTomekk pisze: ale ja będę i jeżeli chcesz tego uniknąć, to poświęć proszę swój głosik

Archive dołuje, liczę na to, że Sting wręcz przeciwnie, co najmniej z 5 do góry...
Ja na 9, ale rekord to 4, a dwie osoby nie spodsziewały się debiutu w top 30.Nicoletta pisze:jak typowaliście nową piosenkę Bowiego?
Oj, można.kajman pisze:Nie można się bać rzeczy przyjemnych.
- Nicoletta
spoko jak będę to dam znać!jollyroger72 pisze: Nooo, okolice Grodźca to zupełnie blisko mnieMogę Cię oprowadzić
kajman pisze:Ja na 9, ale rekord to 4, a dwie osoby nie spodsziewały się debiutu w top 30.Nicoletta pisze:jak typowaliście nową piosenkę Bowiego?
ja nie typowałam, ale mam przeczucie, że będzie wysoko ...Tomekk pisze:ja na 20.lady pisze:Ja na 12.Nicoletta pisze:jak typowaliście nową piosenkę Bowiego?
-
LLucky pisze:Oj, można.kajman pisze:Nie można się bać rzeczy przyjemnych.

Kolejny raz zakładasz coś, a nie wiesz jak jestNicoletta pisze:to ignorancja z Twojej strony. słuchasz listy, piosenek i nie wiesz nawet co to jest? jak oddawałeś głos na piosenkę, jak nawet nie widziałeś co to?FOXD pisze: Problem w Twoim wywodzie leży w tym, że zakładaz określoną tezę w moim rozumowaniu, a mianowicie, że w ogóle miałem pojęcie czy to pani czy też zespół. (...)
ja niektórych zespołów nie lubię, nie słucham nawet niecierpię ale przynajmniej wiem, co to jest. nie bądź taki arogancki w stosunku do listy, mimo wszystko.

Intrygujący ten Cave

Ostatnio zmieniony pt wrz 16, 2016 8:33 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj, ja też w poprzednim notowaniu usłyszałem piosenkę LP po raz pierwszy i też puściłem mimo uszu - prawie dokładnie tak samo jak FOXD. Tylko ja nie dopytywałem się nie mogąc skojarzyć, a sam od razu sprawdziłem w internecie, więc nie naraziłem się na ośmieszenie. Czy też jestem ignorantem?Nicoletta pisze:to ignorancja z Twojej strony. słuchasz listy, piosenek i nie wiesz nawet co to jest?FOXD pisze: Problem w Twoim wywodzie leży w tym, że zakładaz określoną tezę w moim rozumowaniu, a mianowicie, że w ogóle miałem pojęcie czy to pani czy też zespół. (...)
Ja w Twoim rozumowaniu nic nie zakładam. A jeżeli ktoś pisze, że pani nazywa się LP, a ktoś inny pisze, że chodzi o LP to sorry dla mnie jest oczywiste, że chodzi o kogoś (albo o coś) co nazywa się LP i nie ma już nic do wyjaśniania. To tyle. Proste i jednoznaczne tłumaczenie.FOXD pisze:zakładaz określoną tezę w moim rozumowaniu
- Nicoletta
wnioski wyciągam na podstawie tego co piszesz, a pisałeś wiele razy, że nie wiesz nawet czy to ona czy zespół.FOXD pisze: Kolejny raz zakładasz coś, a nie wiesz jak jest
brak konsekwencji jeszcze.
eh ...
ja się poddaję.
Noo, czyli nadal zakładasz swoję tezę, nie pytając o intencje autora słówkajman pisze:Ja w Twoim rozumowaniu nic nie zakładam. A jeżeli ktoś pisze, że pani nazywa się LP, a ktoś inny pisze, że chodzi o LP to sorry dla mnie jest oczywiste, że chodzi o kogoś (albo o coś) co nazywa się LP i nie ma już nic do wyjaśniania. To tyle. Proste i jednoznaczne tłumaczenie.FOXD pisze:zakładaz określoną tezę w moim rozumowaniu

Jeszcze płyty w całości nie słyszałem, ale z tego co co mi się obiło o uszy to może być najlepszy Marilion z czasów bez Fisha.Nicoletta pisze:a co myślicie o tym nowym Marillion/? w ogóle sa tu jacyś fani tego nowego M?