egzotyka w trójce?

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

egzotyka w trójce?

Post autor: prz_rulez »

po uslyszeniu dzisiaj utworu MESIBAT KITA - Haivrit sie zastanawiam, co by moglo dojsc do playlisty trójki, a w konsekwencji do zestawu głosującego. wybaczcie, ale niestety pierwsze utwory jakie mi przychodzą do głowy to:
Marija Sestic - Rijeka bez imena
Magdi Ruzsa - Unsubstantial Blues
i może karolina goceva - mojot svet.
to bardzo subiektywna opinia, ale uwazam ze dwa pierwsze swietnie by sie komponowaly do Trójkowej playlisty. Poza tym moglby sie tam pojawic nowy singiel Jay Chou, coś z Japonii (rynek tam jestr przeogromny, dałoby się coś wybrać) i "Glamour" ukraińskiej grupy Skryabin (brzmią chwilami jak Depeche Mode)
ech, wiem, zaraz czeka mnie tu ostra krytyka, ale wyrazam tylko swoja opinie.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

spoko, ale dzien w którym bym takie hity uslyszal bylby ostatnim, w którym bym sluchal Trójki
prz_rulez
Kontakt:

Nie dziwi mnie Twoja opinia.
Niestety nie ma zadnego radia gdzie graliby muzyke balkanska :( Dobrze ze chociaz !Deladap czasami leci w Trójce...

ale tak sobie mysle: czym sie rozni Katie Melua np. od Sopho Khalvashi?
Awatar użytkownika
iqh
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: iqh »

zapewne nazwiskiem....aa i katie była na audiencji u królowej...

sam bym chętnie posłuchał czegoś nie angielskiego...np uwielbiam rosyjski splin...streha r&r wolna od angola jest o zdecydowanie zlej porze...
prz_rulez
Kontakt:

Popieram. Ale nie wyobrazam sobie np., zeby po 16 w Trójce leciały "Zuby, zuby, zuby" :lol: już prędzej "Wild Thing".
Awatar użytkownika
Carlit
Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
Kontakt:

Post autor: Carlit »

Popieram, też chętnie bym zobaczył na LP3 coś egzotycznego. Bałkany, Ukraina, Rosja, Afryka. Albo może wiecej muzyki z Francji :) Tym bardziej, że LP3 potrafi kreować przeboje i wykonawców.
prz_rulez
Kontakt:

Pamiętacie może, jak dosyc szybko pojawil sie utwor francuski z Romea i Julii podajze o nazwie leroi dimond (to na pewno jest źle literowo :P)? Był dosyć krótko na liście. Na Węgrzech był przez rok na liście airplay :P
Właśnie, napiszcie może jakie były ciekawe utwory w innych językach na liście trójki?
ku3a

Post autor: ku3a »

to bylo "Les Rois Du Monde"
kajman

Post autor: kajman »

Carlit pisze:Popieram, też chętnie bym zobaczył na LP3 coś egzotycznego. Bałkany, Ukraina, Rosja, Afryka. Albo może wiecej muzyki z Francji :) Tym bardziej, że LP3 potrafi kreować przeboje i wykonawców.
Byle nie z Francji. Oni chyba mają najgorszą muzykę na świecie. Mogą być ew. Bałkany czy Rosja, a już zdecydowanie Afryka.
kajman

prz_rulez pisze:Pamiętacie może, jak dosyc szybko pojawil sie utwor francuski z Romea i Julii podajze o nazwie leroi dimond (to na pewno jest źle literowo :P)? Był dosyć krótko na liście. Na Węgrzech był przez rok na liście airplay :P
Dla mnie za długo, chociaż w zdecydowanie lepsze od przeciętnej francuzczyzny. Było nie stety także koszmarne If.
Ostatnio zmieniony pn sie 20, 2007 7:47 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman

prz_rulez pisze:Właśnie, napiszcie może jakie były ciekawe utwory w innych językach na liście trójki?
Kiedyś był wątek o różnych językach na LP3. Znaleźliśmy ich sporo.
prz_rulez
Kontakt:

kajman pisze:
prz_rulez pisze:Właśnie, napiszcie może jakie były ciekawe utwory w innych językach na liście trójki?
Kiedyś był wątek o różnych językach na LP3. Znaleźliśmy ich sporo.
Można prosić odnośnik?

A co do "If" to całkiem to lubiłem, nawet krótko było na mojej liście :)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

prz_rulez pisze:Można prosić odnośnik?
TUTAJ
Awatar użytkownika
piotreklp3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2005 roku
Kontakt:

Post autor: piotreklp3 »

Dziś Baron w swojej audycji puszczał muzykę jakiegoś zespołu ze Słowenii (nazwa wyleciała mi z głowy). Przyjemne.
prz_Rulez pisze:MESIBAT KITA - Haivrit
Bardzo mi się to spodobało :D
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

kajman pisze:Byle nie z Francji. Oni chyba mają najgorszą muzykę na świecie. Mogą być ew. Bałkany czy Rosja, a już zdecydowanie Afryka.
Ja tam lubię francuszczyznę. Charlotte Gainsbourg, Phoenix, Air, Daft Punk, Julie Delpy, Les Savy Fav, St.Germain, Etienne De Crecy... sami znakomici wykonawcy :) "If" też bardzo przypadło mi do gustu, podobnie jak emitowany w Trójce chyba w tym samym czasie "Tatouage blue" Bena Onono. Jeśli chodzi o inne kraje to ciekawe rzeczy dzieją się na Antypodach i Skandynawii, tyle że to ostatnie to raczej mekka jazzu i elektroniki.
ODPOWIEDZ