Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...
po uslyszeniu dzisiaj utworu MESIBAT KITA - Haivrit sie zastanawiam, co by moglo dojsc do playlisty trójki, a w konsekwencji do zestawu głosującego. wybaczcie, ale niestety pierwsze utwory jakie mi przychodzą do głowy to:
Marija Sestic - Rijeka bez imena
Magdi Ruzsa - Unsubstantial Blues
i może karolina goceva - mojot svet.
to bardzo subiektywna opinia, ale uwazam ze dwa pierwsze swietnie by sie komponowaly do Trójkowej playlisty. Poza tym moglby sie tam pojawic nowy singiel Jay Chou, coś z Japonii (rynek tam jestr przeogromny, dałoby się coś wybrać) i "Glamour" ukraińskiej grupy Skryabin (brzmią chwilami jak Depeche Mode)
ech, wiem, zaraz czeka mnie tu ostra krytyka, ale wyrazam tylko swoja opinie.
Popieram, też chętnie bym zobaczył na LP3 coś egzotycznego. Bałkany, Ukraina, Rosja, Afryka. Albo może wiecej muzyki z Francji Tym bardziej, że LP3 potrafi kreować przeboje i wykonawców.
Pamiętacie może, jak dosyc szybko pojawil sie utwor francuski z Romea i Julii podajze o nazwie leroi dimond (to na pewno jest źle literowo )? Był dosyć krótko na liście. Na Węgrzech był przez rok na liście airplay
Właśnie, napiszcie może jakie były ciekawe utwory w innych językach na liście trójki?
Carlit pisze:Popieram, też chętnie bym zobaczył na LP3 coś egzotycznego. Bałkany, Ukraina, Rosja, Afryka. Albo może wiecej muzyki z Francji Tym bardziej, że LP3 potrafi kreować przeboje i wykonawców.
Byle nie z Francji. Oni chyba mają najgorszą muzykę na świecie. Mogą być ew. Bałkany czy Rosja, a już zdecydowanie Afryka.
prz_rulez pisze:Pamiętacie może, jak dosyc szybko pojawil sie utwor francuski z Romea i Julii podajze o nazwie leroi dimond (to na pewno jest źle literowo )? Był dosyć krótko na liście. Na Węgrzech był przez rok na liście airplay
Dla mnie za długo, chociaż w zdecydowanie lepsze od przeciętnej francuzczyzny. Było nie stety także koszmarne If.
Ostatnio zmieniony pn sie 20, 2007 7:47 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman pisze:Byle nie z Francji. Oni chyba mają najgorszą muzykę na świecie. Mogą być ew. Bałkany czy Rosja, a już zdecydowanie Afryka.
Ja tam lubię francuszczyznę. Charlotte Gainsbourg, Phoenix, Air, Daft Punk, Julie Delpy, Les Savy Fav, St.Germain, Etienne De Crecy... sami znakomici wykonawcy "If" też bardzo przypadło mi do gustu, podobnie jak emitowany w Trójce chyba w tym samym czasie "Tatouage blue" Bena Onono. Jeśli chodzi o inne kraje to ciekawe rzeczy dzieją się na Antypodach i Skandynawii, tyle że to ostatnie to raczej mekka jazzu i elektroniki.