1333 (17.08.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

herMMan

Post autor: herMMan »

JaceK pisze:Kto pisał dzisiaj na Listę? czyje emajle zostały odczytane? Proszę się nie czaić... ja posłałem — bez odzewu.
Dziś niestety nie pisałem :oops:
HJones

Post autor: HJones »

Rok temu też Nelly była na pierwszym miejscu 8)

4 numery jeden w ciągu roku!!!!

Czy ktoś juz tak miał??
ku3a

Post autor: ku3a »

jszmiles pisze:dzis notowanie bardzo zmienne. tylko jedno bez zmian, w pierwszej 30.
dobrze, ze tego nie widzialem bedac w domu i sluchajac normalnie Listy, bo bym Cie prześwięcił :lol:
ku3a

Artur pisze:A moja pierwsza płyta CD która kupiłem to Alan Parsons Project "Ammonia Avenue"
dzwoniles moze dzisiaj do Trojki??
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

I jak ze studia Trójki brzmiał Manic Street Preachers po takim ładnym skoku? :wink: :)
jszmiles

Post autor: jszmiles »

sprostowanie: tak Ku3a dzis odbieral sobie telefony :)

oras Aliny juz na pewno nie bedzie.

do chyba za tydzien...
ku3a

trzpaw pisze:
jszmiles pisze:
Artur pisze:pijecie coś czy co?
a czy trzeba pic, zeby bylo super?
super jest na przyklad odebrac telefon i powiedziec "Trojka, slucham" :D
Ku3a przy telefonie Listy???
tak, tamten tekst ja pisalem :-)
podziekowania dla jszmilesa i Helen za umozliwienie mi tego. Naprawde przeogromna frajda!
ku3a

mrsap pisze:I jak ze studia Trójki brzmiał Manic Street Preachers po takim ładnym skoku? :wink: :)
na miejscu brzmialo bardzo fajnie, choc bez takich emocji zwiazanych z oczekiwaniem, skoro juz o 19 wiedzialo sie, ze taki skok bedzie.

po przeczytaniu Waszych komentarzy mam kilka uwag:
1. przede wszystkim starajmy sie umieszczac wiecej tresci w tresci... Niektore posty kompletnie nic nie dodaja do dyskusji. Jesli piszemy co jest na jakim miejscu, to napiszmy tez cos wiecej - jakies wrazenia, skojarzenia, cokolwiek
2. jesli piszemy o wydarzeniach sportowych to najlepiej umieszczajmy to razem z informacjami dotyczacymi Listy, a nie same. I starajmy sie ograniczac posty dotyczace jednego wydarzenia sportowego. W koncu to forum LP3...
3. ech, a co tam, napisze po raz setny - tnijmy cytaty!
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

ku3a pisze:tak, tamten tekst ja pisalem :-)
podziekowania dla jszmilesa i Helen za umozliwienie mi tego. Naprawde przeogromna frajda!
No i co? Za dwa tygodnie już na innym miejscu? :wink:
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

ku3a pisze:
Artur pisze:A moja pierwsza płyta CD która kupiłem to Alan Parsons Project "Ammonia Avenue"
no niestety nie dzwoniłem
ku3a

mrsap pisze:
ku3a pisze:tak, tamten tekst ja pisalem :-)
No i co? Za dwa tygodnie już na innym miejscu? :wink:
za 2 tygodnie? tak w calkowicie innym miejscu.
wreszcie na urlopie ;-).
Artur pisze:
ku3a pisze:
no niestety nie dzwoniłem
aha, bo ktos dzwonil i mowil, ze wlasnie ta plyta byla jego pierwsza CD.

a moja pierwsza do "Appetite For Destruction" - Guns N'Roses (prezent na gwiazdke). Pierwsza kupiona samemu: "Brothers In Arms" - Dire Straits (jakze moglo byc inaczej :-) ). Kupiona w warszawskim Digitalu, jak ktos jeszcze cos takiego pamieta.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

A żeby było ciekawiej dodam ze moja pierwsza płyta analogowa to Lady Pank - "Tacy sami", kosztowała zawrotną sumę 1000 zł.
Awatar użytkownika
DarekM
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)

Post autor: DarekM »

Ciekawostka poniewczasie: w not. 1333 były 2 nowości, 1 utwór utrzymał pozycję, 14 do góry i 13 w dół. To dopiero drugi taki przypadek w historii. Poprzedni miał miejsce ponad 20 lat temu - w not. 208 z 15.03.1986.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

ku3a pisze:Kupiona w warszawskim Digitalu, jak ktos jeszcze cos takiego pamieta.
Tnę cytaty zgodnie z sugestią, nie dość że pamiętam, to mam kilkanaście kaset z nagranymi całymi płytami i kasety z pojedyńczymi kompilowanymi własnoręcznie na miejscu nagraniami. Ba nawet katalog się zachował pt " CD KATALOG PŁYT 1991 ROK - 3500 PŁYT" a na okładce tułowie gościa we fraku?, kamizelce? w czarno-żółte pasy, w białych rękawiczkach trzyma poziomo przed sobą czerwoną poduszkę a na niej leży płyta kompaktowa.

A czy pamiętacie firmę Combo z Ochoty, też gdzieś mam ich katalog płyt. To były czasy...
JC

Post autor: JC »

Moja pierwsza plyte kupilem w 1991 r. podczas wyjazdu do Niemiec. Byla to Propaganda - '1,2,3,4'. Do tej pory czesto do niej wracam.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

trzpaw pisze:ktoś kiedyś na bieżąco podawał poszczególne dziesiątki zestawienia, szkoda, że już tego nie ma na forum
Ten ktoś był na 2-tygodniowym urlopie nad Bałtykiem i myślę, że ów forumowicz będzie to kontynuował. ;)
ODPOWIEDZ