Lepiej nie, bo walkower obustronny należałoby zastosowaćtemik3 pisze:Jeśli tak to ma wyglądać to proszę o zaliczenie moich meczy z rywalami jako walkower dla przeciwników.

Lepiej nie, bo walkower obustronny należałoby zastosowaćtemik3 pisze:Jeśli tak to ma wyglądać to proszę o zaliczenie moich meczy z rywalami jako walkower dla przeciwników.
nie bardzo mogę zrozumieć jaki jest sens tego pytania. ja może też nie wyraziłem się precyzyjnie, bo ... to nie jest takie proste do przyswojeniaMiszon pisze:Hmm... skoro serio typujemy tylko wyniki do przerwy???
dla mnie na pierwszy rzut oka Adam powinien ze mną wygrać, nie sprawdzałem dlaczego jest remis, bo po prostu nie umiem tego wyliczyćSundrajta pisze:Zasady zabawy w Forumowy Turniej EURO 2016:
(...)
9. Za dokładne trafienie rezultatu końcowego i tego do przerwy są 4 pkt., za trafienie tylko wyniku końcowego / za trafienie zwycięzcy bądź remisu i dokładnego wyniku do przerwy - 3 pkt., za trafienie jedynie zwycięzcy bądź remisu - 2 pkt., a za trafienie tylko dokładnego wyniku do przerwy - 1!
no i tylko za te 2 mecze powinieneś mieć już 8 punktów , przynajmniej tak mi się zdajeYacy pisze: postaram się już nie zajmować rzeczami, na które nie mam wpływu... ważne, że udało mi się trafić dokładnie dwa mecze w naszej grupie!
tak? może. chociaż...dannar pisze:Punkt przytoczony przez Yacego dotyczy chyba tylko fazy pucharowej. Chyba...![]()
Sundrajta pisze:7. I od fazy pucharowej rozgrywek liczą się już pełne typy z wynikiem bramkowym, gdzie za dokładnie trafiony wynik otrzymujemy 2 pkt. a za trafienie tylko zwycięzcy lub remisu - jeden.
I właśnie dlatego odpuściłem.Yacy pisze:tak? może. chociaż...Sundrajta pisze:7. I od fazy pucharowej rozgrywek liczą się już pełne typy z wynikiem bramkowym, gdzie za dokładnie trafiony wynik otrzymujemy 2 pkt. a za trafienie tylko zwycięzcy lub remisu - jeden.
Będę czekał jak na zbawienie.Miszon pisze:jak mówię: po 25 mam urlop, może wtedy policzę wyniki wg zasad "dla ludzi" (3-1-0 w fazie grupowej, 3-2-1-0 w fazie pucharowej).
Czyli liczy się połowa typowanych meczów, a nie jak to zrozumiał Yacy typy do połowy meczu.Sundrajta pisze:4. Każda z "drużyn" zdobywa w danym meczu tyle bramek ile prawidłowych rozstrzygnięć meczów wytypuje dany forowicz. I tutaj nie ma znaczenia wynik bramkowy (z wyjątkiem typu na naszą drużynę, za który punkty naliczę tak samo jak w 1/4 i 1/8 finału)! Liczy się trafienie zwycięzcy lub remisu. Czyli na wynik pierwszego "meczu" na forum, składa się sześć typów w Znawcy na mecze rozegrane na ME we Francji w pierwszej turze. Odpowiednio dla uczestników z grup A, B i C wyniki w tych grupach, i dla uczestników z grup D, E i F podobnie. Tak samo będzie w pozostałych dwóch kolejkach.
Sundrajta pisze:8. Od 1/8 finału, ci którzy pozostają w grze typują wyniki spotkań fazy pucharowej na PW do wybranego uczestnika zabawy (jeśli się nie zakwalifikuję do tej rundy, to ja nim będę). A dodatkowo od półfinałów i meczu finałowego, czwórka uczestników, która dotarła do tej rundy typuje rezultat wraz z prognozą wyniku do przerwy. Pozostali uczestnicy typują po staremu.
Obaj trafiliście po cztery mecze w grupach A, B i C, a jeszcze dodatkowo dokładnie wytypowliście wynik meczu Polska - Irlandia Pn. (1-0). I za to był ten punkt ekstra! Bo typ na mecz Turcja - Chorwacja w Waszym pojedynku się nie liczy (tu rzeczywiście lepszy był adameria). Za takie trafienia jak już wcześniej pisałem punkty będą w Znawcy, ale te zeprezentuję dopiero po zakończeniu pierwszej kolejki.Yacy pisze:dla mnie na pierwszy rzut oka Adam powinien ze mną wygrać, nie sprawdzałem dlaczego jest remis, bo po prostu nie umiem tego wyliczyćstawiam piwo komuś (poza autorem) kto mi rozpisze i wskaże skąd się wzięło 5:5
postaram się już nie zajmować rzeczami, na które nie mam wpływu... ważne, że udało mi się trafić dokładnie dwa mecze w naszej grupie!
Spoko wodzaadameria pisze:Ja mam wrażenie, że nikt ich nie rozumie (włącznie z autorem), ale to naprawdę mnie nie obchodzi.
Yacy, a remisuj sobie, możesz nawet ze mną wygrać.
Natomiast poproszę o tzw. normalną listę strzelców... ktoś coś?
Będę czekał jak na zbawienie.Miszon pisze:jak mówię: po 25 mam urlop, może wtedy policzę wyniki wg zasad "dla ludzi" (3-1-0 w fazie grupowej, 3-2-1-0 w fazie pucharowej).![]()
Właśnie, a pisałeś że się w ogóle nie znasz! Ładnie to tak nas oszukiwać?adameria pisze:+1ku3a pisze:łooooot??
Ale w sumie to nie jest istotne. Mam nadzieję, że oprócz punktacji według tego zawiłego algorytmu/regulaminu pojawi się także lista z liczbą
dokładnych trafień? Z tego co się orientuję to trafiłem pierwsze dwa i mecz Polski z Irlandią Płn. i właściwie to mogę już nic nie trafiać. Mam więcej niż 0 trafień.To mi wystarczy.
no a jaki wynik miał być w finale skoro tylko jeden mecz jest do typowania ??Sundrajta pisze:Raczej nowatorski pomysł.![]()
Ale każdy rozumie jak chce. Chodzi mi przede wszystkim żeby każdy mecz turniejowy miał podobny wynik, a nie tak jak było wcześniej że w fazie grupowej były wyniki np. 11-8 gdy już w samych półfinałach czy finale np. zaledwie 1-0!
Niby jeden mecz jest w finale, ale typując z wynikiem do przerwy można zdobyć wiele bramek...krzychu78 pisze:no a jaki wynik miał być w finale skoro tylko jeden mecz jest do typowania ??![]()
Też mam nadzieję, że tym razem Euro zacznie się dopiero od fazy pucharowej (oby dla naszych piłkarzy wówczas się nie skończył).Miszon pisze:Na razie to poziom a Copa jest sporo wyższy niż na Euro
Poodpadają ogórki to się zaczną właściwe mistrzostwa. Na razie taka trochę rozgrzewka dla najlepszych a dla najgorszych radocha że w ogóle są.
to mogłeś wprowadzić zasadę, że w grupie wyniki dzielimy na 2 albo nawet 3, a w finale mnożymy razy 2.Sundrajta pisze:Raczej nowatorski pomysł.![]()
Ale każdy rozumie jak chce. Chodzi mi przede wszystkim żeby każdy mecz turniejowy miał podobny wynik, a nie tak jak było wcześniej że w fazie grupowej były wyniki np. 11-8 gdy już w samych półfinałach czy finale np. zaledwie 1-0!
O ile mnie wzrok nie myli to Francja-Rumunia i Albania-Szwajcaria też dokładnie wytypowałem, ale nie wnikam w to co i jak policzyłeś. Bo pewnie czegoś nie wiem.Sundrajta pisze:a jeszcze dodatkowo dokładnie wytypowliście wynik meczu Polska - Irlandia pn. (1-0)
To dopiero byłyby ułamki.Miszon pisze:to mogłeś wprowadzić zasadę, że w grupie wyniki dzielimy na 2 albo nawet 3, a w finale mnożymy razy 2.Sundrajta pisze:Raczej nowatorski pomysł.![]()
Byłoby uczciwiej i prościej.
1) Ale to był mecz Waszych drużyn (po szyldem których występujecie w tej zabawie), a w fazie grupowej jest reguła (która już w fazie pucharowej będzie obowiązywać przy każdym typowanym meczu) że za dokładnie trafiony typ bramkowy są 2 pkt., a nie jeden jak przy innych spotkaniach (taki bonus żeby czuć się bardziej związanym ze swoją reprezentacją).adameria pisze:O ile mnie wzrok nie myli to Francja-Rumunia i Albania-Szwajcaria też dokładnie wytypowałem, ale nie wnikam w to co i jak policzyłeś. Bo pewnie czegoś nie wiem.Sundrajta pisze:a jeszcze dodatkowo dokładnie wytypowliście wynik meczu Polska - Irlandia pn. (1-0)
Tak, nie znam się...
Ba, nadal do końca nie wiem kiedy jest spalony, a kiedy nie... i jak mało kto, potrafię się do tego przyznać, że jestem dziamdziak w tej materii.
Natomiast fakt, że Islandia przeszła przez eliminacje jak burza - to wiem. Bo tyle to przyzwoitość nakazuje.![]()
Uważam też, że Niemcy to już nie jest tak dobrze naoliwiona maszyna, jaką była jeszcze kilka lat temu, dlatego nie przekreślam Polski.