Kto prowadził 1331 i 1332.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Kto prowadził 1331 i 1332.
Pojawiają się różne komentarze — może po tygodniu, nasze przemyślenia dotyczące ,,zastępczej listy'' są ciut inne, i trochę inaczej patrzymy na kwestię zastępstwa i formy prezentowania utworów.
Poruszam temat, gdyż pociągnie on za sobą zmianę w Archiwum — zastępcze notowania ,,Dookoła listy'' z prezentacją bieżącego notowania w wersji skróconej zaliczone zostaną Piotrowi Baronowi, z odpowiednim, dodatkowym komentarzem.
Liczę, że zachowają się nagrania dzisiejszego wydania, więc będzie można kiedyś wesprzeć się ,,słyszalnymi'' dowodami.
Poruszam temat, gdyż pociągnie on za sobą zmianę w Archiwum — zastępcze notowania ,,Dookoła listy'' z prezentacją bieżącego notowania w wersji skróconej zaliczone zostaną Piotrowi Baronowi, z odpowiednim, dodatkowym komentarzem.
Liczę, że zachowają się nagrania dzisiejszego wydania, więc będzie można kiedyś wesprzeć się ,,słyszalnymi'' dowodami.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Zapytałem w innym poście dlaczego notowanie 1331 bez emisji.
Skoro notowanie 50 gdzie Niedźwiedź chyba w 20 minut przedstawił notowanie a potem półtorej godziny prezentował "złotą pięćdziesiątkę" czyli pods 50 notowań (to z notatek Leszka) zostało zaliczone Markowi....
Skoro jedna lista z 83 roku też jakoś była w skrócie i przedstawiono Pierwszą listę festiwalową (tu musiałby Leszek potwierdzić czy czegos niepokręciłem)...
Skoro notowanie 716 było od 19:30 do 20:30 i też prowadzący został wliczony...
... to nie rozumiem czemu 1331 notowanie nie zostało wliczone Balonikowi.
Tylko pytam - nie kwestionuję interpretacji.
Można w takim razie zapytać czemu w 1230 notowaniu nie wliczono Szydłowskiej, przynajmniej ja Jej nie wliczyłem...
Odpowiedź jest prosta jeśli wliczam Szydłowską to wliczam Brodkę w poczekalni, jeśli podaję listę bez emisji wywalam Brodkę i koryguję listę według wskazówek Niedźwiedzia.
Skoro notowanie 50 gdzie Niedźwiedź chyba w 20 minut przedstawił notowanie a potem półtorej godziny prezentował "złotą pięćdziesiątkę" czyli pods 50 notowań (to z notatek Leszka) zostało zaliczone Markowi....
Skoro jedna lista z 83 roku też jakoś była w skrócie i przedstawiono Pierwszą listę festiwalową (tu musiałby Leszek potwierdzić czy czegos niepokręciłem)...
Skoro notowanie 716 było od 19:30 do 20:30 i też prowadzący został wliczony...
... to nie rozumiem czemu 1331 notowanie nie zostało wliczone Balonikowi.
Tylko pytam - nie kwestionuję interpretacji.
Można w takim razie zapytać czemu w 1230 notowaniu nie wliczono Szydłowskiej, przynajmniej ja Jej nie wliczyłem...
Odpowiedź jest prosta jeśli wliczam Szydłowską to wliczam Brodkę w poczekalni, jeśli podaję listę bez emisji wywalam Brodkę i koryguję listę według wskazówek Niedźwiedzia.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Namotałeś, że już kompletnie nie wiadomo czego problem dotyczy -- na szczęście jest temat przewodni, więc można się względnie połapać w czym problem. (Co ma Brodka do Szydłowskiej? czy trzeba założyć nowy temat?)bobby-x pisze:(...) Można w takim razie zapytać czemu w 1230 notowaniu nie wliczono Szydłowskiej, przynajmniej ja Jej nie wliczyłem...
Reasumując: 1331 -- bez emisji, 1332 -- Piotr Baron.
- bobby-x
Namotałem? Hmm wydawało mi się, że piszę prostym, nieskomplikowanym językiem. Jesli podałbym Szydłowską jako prowadzącą w tym notowaniu to podałbym dane, które przytoczyła (między 18:00 a 19:00 jak mnie pamięć nie myli) czyli poczekalnię podałbym z "nieprawidłowo" spadającą Brodką na 41 miejsce z podstawowego zestawu. Jeśli natomiast podaję notowanie bez emisji to podaję dane skorygowane przez Niedźwiedzia. Czego w tym nie rozumiesz???JaceK pisze:Namotałeś, że już kompletnie nie wiadomo czego problem dotyczy -- na szczęście jest temat przewodni, więc można się względnie połapać w czym problem. (Co ma Brodka do Szydłowskiej? czy trzeba założyć nowy temat?)
Reasumując u Bobbiego jest: 1331 -- Piotr Baron, 1332 -- Piotr Baron.JaceK pisze:Reasumując: 1331 -- bez emisji, 1332 -- Piotr Baron.
Nie wiem jak zapisali ten przypadek w swoich notatkach inni słuchacze, ja zrobiłem tak jak podałem linijkę wyżej. Podkreślam, że to jest tylko? forum na którym słuchacze listy wymieniają sie swoimi uwagami i spostrzeżeniami więc wcale nieoznacza to, że coś powinno zostać zmienione

Włączę sie do tej dyskusji, choć wiem że niewiele to pomoże bo rozmawialiśmy o tym na tym czy poprzednim zlocie. Przy Szydłowskiej mam to co pojawiło się na stronie trójki (bez Brodki). Notowania 1331 nie słuchałem bo byłem za granicą i podparłem się opisem Jacka, czyli bez emisji. I tu wracają prowadzący kolego Bobby, powtórzę to o czym rozmawialiśmy na zlocie już w kwietniu, a chyba nie pojawiło się na forum: Dlaczego np. Ku3a ma dwa notowania jako prowadzący (jak dla mnie jest współprowadzącym. Możesz napisać tutaj swoją teorię, ale ja i tak się z nią nie zgadzam.JaceK napisał:
Namotałeś, że już kompletnie nie wiadomo czego problem dotyczy -- na szczęście jest temat przewodni, więc można się względnie połapać w czym problem. (Co ma Brodka do Szydłowskiej? czy trzeba założyć nowy temat?)
Namotałem? Hmm wydawało mi się, że piszę prostym, nieskomplikowanym językiem. Jesli podałbym Szydłowską jako prowadzącą w tym notowaniu to podałbym dane, które przytoczyła (między 18:00 a 19:00 jak mnie pamięć nie myli) czyli poczekalnię podałbym z "nieprawidłowo" spadającą Brodką na 41 miejsce z podstawowego zestawu. Jeśli natomiast podaję notowanie bez emisji to podaję dane skorygowane przez Niedźwiedzia. Czego w tym nie rozumiesz???
JaceK napisał:
Reasumując: 1331 -- bez emisji, 1332 -- Piotr Baron.
Reasumując u Bobbiego jest: 1331 -- Piotr Baron, 1332 -- Piotr Baron.
Nie wiem jak zapisali ten przypadek w swoich notatkach inni słuchacze, ja zrobiłem tak jak podałem linijkę wyżej. Podkreślam, że to jest tylko? forum na którym słuchacze listy wymieniają sie swoimi uwagami i spostrzeżeniami więc wcale nieoznacza to, że coś powinno zostać zmienione
- bobby-x
Skoro na wstępie piszesz, że się nie zgodzisz z moją "teorią" to po co mam ją wypisywać ???grzesost pisze:Dlaczego np. Ku3a ma dwa notowania jako prowadzący (jak dla mnie jest współprowadzącym. Możesz napisać tutaj swoją teorię, ale ja i tak się z nią nie zgadzam.
Czy sugerujesz, że powinno się podzielić druhów na prowadzących i współprowadzących ??? Napisz proszę jak powinno być według Ciebie, gdy były dwie osoby w studio - może jest to warte zastanowienia się ???
Zapomniałem dopisać, że ja mam 4 swoje teorie jak można by liczyć prowadzących. W książce na górze strony dotyczącej tego tematu napisaliśmy jakimi kryteriami kierowaliśmy się przy ustalaniu ilości druhów. Możesz się niezgadzać z tym sposobem liczenia ale zawsze przy zastosowaniu innej metody ogólna liczba przy każdej z nich powinna się zgadzać u Ciebie, mnie i u innych statystyków.
Ja też mam kilka teori i widzę że w tym względzie zawsze będziemy się mijali. Ja cię poprosiłem o wyjaśnienie na forum twoich teorii, to czemu się wykręcasz, że masz 4 różne sposoby i tym samym nie miej pretensji do różnych osób, że coś interpretują po swojemu bo niestety "statystycznych" jest kilkudziesięciu udzielających się na forum i może kilkuset którzy tego nie robią bo nie chcą. Wiesz doskonale, że twoja baza, Jacka, Kajmana czy moja różnią się od siebie "szczegółami" i tak zostanie. Jak jest w drugiej książce "od początku do końca przez dwóch redaktorów (lub redaktora i słuchacza) zostały zaliczone każdemu z osobna jako jedna pełna audycja np. 1186". To czemu nie potraktować tego po sportowemu że np. notowanie z 21.09.2007 prowadził Baron + Martyrka + Basia + Bobbby + Yacy + ..., bo ktoś inny jak Baron miał udział w tym notowaniuSkoro na wstępie piszesz, że się nie zgodzisz z moją "teorią" to po co mam ją wypisywać ???
- bobby-x
I bardzo dobrze... niech tak zostanie.grzesost pisze:Wiesz doskonale, że twoja baza, Jacka, Kajmana czy moja różnią się od siebie "szczegółami" i tak zostanie.
Zaczynasz cudować Grzegorzu. Dlatego nie "Baron + Martyrka + Basia + Bobbby + Yacy + ...," ponieważ pozdrowienie kogoś i zapowiedzenie jednej czy w kilku przypadkach dwóch piosenek, powiedzenie chórem przed 22:00 MICHAEL BUBLE i zaśpiewanie sto lat nie daje podstaw do zaliczenia nam forowiczom tego notowania. Ku3a w dwóch notowaniach dwukrotnie był długi czas przy mikrofonie i tak samo drugi słuchacz.grzesost pisze:Jak jest w drugiej książce "od początku do końca przez dwóch redaktorów (lub redaktora i słuchacza) zostały zaliczone każdemu z osobna jako jedna pełna audycja np. 1186". To czemu nie potraktować tego po sportowemu że np. notowanie z 21.09.2007 prowadził Baron + Martyrka + Basia + Bobbby + Yacy + ..., bo ktoś inny jak Baron miał udział w tym notowaniu
- bobby-x
Ojej czemu chcesz zakończyć temat. Chciałbym poznać Twoje metody liczenia. Jak liczysz współprowadzących? czy jako 1/2 człowieka czy MN + KU3A jako osobny twór. A jak traktujesz notowania podwójne a czy wliczasz numerowane notowania okolicznościowe czy wliczasz wszystkie notowania i podsumowania okolicznościowe (pods roku, pods 1000, pods lata itp...)??grzesost pisze:I proponuję zakończyć na tym ten temat
- bobby-x
Nie mam pretensji że "ktoś" interpretuje "coś" i liczy po swojemu. Nie musisz sie zgadzać z metodą liczenia prowadzących podaną w książce (to akurat zostało ustalone z Markiem bo mieliśmy wątpliwosci jaki sposób liczenia wybrać). Czy mozesz zaprezentować swoją metodę to chętnie zobaczę czy wynik będzie taki sam.grzesost pisze:Ja też mam kilka teori i widzę że w tym względzie zawsze będziemy się mijali. Ja cię poprosiłem o wyjaśnienie na forum twoich teorii, to czemu się wykręcasz, że masz 4 różne sposoby i tym samym nie miej pretensji do różnych osób, że coś interpretują po swojemu bo niestety "statystycznych" jest kilkudziesięciu udzielających się na forum i może kilkuset którzy tego nie robią bo nie chcą. Wiesz doskonale, że twoja baza, Jacka, Kajmana czy moja różnią się od siebie "szczegółami" i tak zostanie. Jak jest w drugiej książce "od początku do końca przez dwóch redaktorów (lub redaktora i słuchacza) zostały zaliczone każdemu z osobna jako jedna pełna audycja np. 1186".
Piszesz, że bazy Jacka, Kajmana, moja Twoja różnią się od siebie. Pojęcie "baza" jest zbyt ogólne bo można założyć, że:
1. pisownię podaje się według róznych sposobów: trójkowych, singlowych, albumowych
2. sposób liczenia prowadzących jest różny - ale wynik każdego ze sposobów powinien byc taki sam (mój i Jacka nadal jest inny - ale nie mogę sie odnieść bo brakuje podania interpretacji, którą Jacek sie kierował)
3. czy do szczegółów zaliczasz także różną ilość utworów (przy załozeniu tej samej ilości pozycji w każdym notowaniu) bo dla mnie w tym przypadku niewpisanie jakiegos utworu jest błędem.
Czy możesz podać jak zaliczyłeś notowania 1331, 716 i 50.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
To może ktoś zaproponuje jakiś ujednolicony sposób traktowania notowań bez emisji. Dawniej w zasadzie nie było takiego problemu, bo notowania bez emisji były raczej głównie w przypadku żałoby. Dopiero w ostatnich latach pojawiły się jakieś takie notowania "niepełne", częściowo czytane, a częściowo grane i to chyba one sprawiają największe problemy w jednoznacznym ich określeniu.
Chyba jedynym starym notowaniem "niepełnym" jest to not. 50, o którym pisze Bobby, ale raczej mało kto to notowanie pamięta.
Chyba jedynym starym notowaniem "niepełnym" jest to not. 50, o którym pisze Bobby, ale raczej mało kto to notowanie pamięta.