Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Posłuchaj sobie całej debiutanckiej płyty Daabu, jeśli jeszcze nie znasz. Nie wiem na ile lubisz regały, ale to jest fundamentalny album... jak chodzi o polską muzykę rozrywkową.
kajman pisze:Jak pisałem przed chwilą adamerii text nie ma żadnego wpływu na ocenę utworu, więc tym bardziej na odbiór muzyki. No są wyjątki (do policzenia na palcach jednej ręki) ale to tylko na minus.
Mimo wszystko oceniać utwór w oderwaniu o tekstu (i muzyki), to jednak swoiste wypaczenie moim zdaniem Tekst, muzyka, wakal, aranż tworzą pewną całość. Rozumiem ocenę negatywną tekstu i sferę muzyczną odrębnie (bo sam często to robię), ale w oderwaniu od kompletności utworu jakos słabo to wychodzi
PERFECT — Autobiografia
OBYWATEL G.C. — Nie pytaj o Polskę
DŻEM — List do M.
REPUBLIKA — Biała flaga
CZESŁAW NIEMEN — Dziwny jest ten świat
SZTYWNY PAL AZJI — Wieża radości, wieża samotności
KULT — Polska
TSA — 51
AYA RL — Skóra
KULT — Arahja
TURBO — Dorosłe dzieci
BUDKA SUFLERA — Jolka, Jolka pamiętasz
MAREK GRECHUTA — Dni, których nie znamy
MYSLOVITZ — Długość dźwięku samotności
KAZIK — 12 groszy
KULT — Do Ani
CHŁOPCY Z PLACU BRONI — Kocham wolność
MAANAM — Krakowski spleen
ANDRZEJ ZAUCHA — Byłaś serca biciem
PERFECT — Autobiografia
OBYWATEL G.C. — Nie pytaj o Polskę
DŻEM — List do M.
REPUBLIKA — Biała flaga
CZESŁAW NIEMEN — Dziwny jest ten świat
SZTYWNY PAL AZJI — Wieża radości, wieża samotności
KULT — Polska
TSA — 51
AYA RL — Skóra
KULT — Arahja
TURBO — Dorosłe dzieci
BUDKA SUFLERA — Jolka, Jolka pamiętasz
MAREK GRECHUTA — Dni, których nie znamy
MYSLOVITZ — Długość dźwięku samotności
KAZIK — 12 groszy
KULT — Do Ani
CHŁOPCY Z PLACU BRONI — Kocham wolność
MAANAM — Krakowski spleen
ANDRZEJ ZAUCHA — Byłaś serca biciem
Przeanalizowałem przed chwilą cały tekst i rzeczywiście nie jest aż tak dołujący jak myślałem.
Życie introwertyka zawsze jest trochę trudniejsze. Szczególnie w sferze uczuć. Całościowo piosenka jednak jest dość pozytywna.
Ale numer, jednak Zaucha się uchował Fajnie, bo Andrzejkowi się należy cosik na Polskim TOP-e, choć porywających kawałkow nie tworzył Ten też jest tylko taki sobie