Spadek o 5 miejsc uznajesz za wysoką pozycję?jerzyko70 pisze:"Modlitwa" dziś wysoko. I dobrze.
9. Polski Top Wszech Czasów (3 maja 2016)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: 9. Polski Top Wszech Czasów (3 maja 2016)
Modlitwa u mnie bez głosu (ale na 65 miejscu) podobnie jak 36 Ogień. A zdecydowanie najlepsze Co się stało kwiatom na 16 czyli z moim głosem, który niewiele dał.
Spróbuj, by dotarł, może wówczas i odbiór muzyki się zmieni.kajman pisze:Przyznam się, że tam muzycznie jest tak źle, że text do mnie w ogóle nie dotarł.
Od zeszłego roku nie mogę pogodzić się z brakiem SBB oraz "Zaprzepaszczonych..." Comy. Czyżby były to za długie kawałki na ten top. W końcu w poprzednich latach miały się całkiem dobrze.
Godzinka się nie zakończyła, ale Modlitwa przebija wszystko co się do tej pory pojawiło w tej godzinie, jak i to co się pojawi
Nawet gdyby to było nowe Lao 

Nie biorę pod uwagę przy ocenie utworu, co nie znaczy, że nie zwracam uwagi. A dobry traktuję jako bonus. Akurat text Wików czy Studni pamiętam całkiem dobrze.adameria pisze:A Ty podobno na teksty nie zwracasz uwagi, więc nie dziwota, że do Ciebie nie docierają.
Gorzej jakby to był spadek o 25 miejsc...FOXD pisze:Spadek o 5 miejsc uznajesz za wysoką pozycję?jerzyko70 pisze:"Modlitwa" dziś wysoko. I dobrze.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Bardzo wysoki debiut lub jego brak. Trzymam jednak kciuki za to pierwszekrzychu78 pisze:jakie ? jeśli można spytaćEVENo pisze:Cóż, nie chcę nikogo straszyć, ale o tej Wojence nadal ani widu, ani słychu. Ja jednak wciąż biorę pod uwagę dwa skrajnie różne scenariusze.

zwłaszcza , że SBB wypadło chyba z miejsca 27 jak dobrze pamiętam , myślałem , że może powrócą w tegorocznym Topie ale niestetyjerzyko70 pisze:Od zeszłego roku nie mogę pogodzić się z brakiem SBB oraz "Zaprzepaszczonych..." Comy. Czyżby były to za długie kawałki na ten top. W końcu w poprzednich latach miały się całkiem dobrze.

- Zibion
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Tadek to lista wielkich nieobecnych, którzy grają w Orkiestrze św. Piotra. [***]
To fakt, brak SBB od lat jest dla mnie jedną z niezrozumiałych dla mnie sytuacji na PWTCjerzyko70 pisze:Od zeszłego roku nie mogę pogodzić się z brakiem SBB ...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
"Modlitwa"-wreszcie coś dla mnie.Redaktor Stelmach zapytał retorycznie/w podtekście wyrażając troskę,czy jego ulubiona Republika czy Kasia Nosowska będą jeszcze słuchani/,czy tego rodzaju zestawienie będzie choćby w części podobne za 50 lat do dzsiejszego.Otóż nie sadzę.Kiedyś Agnieszka Osiecka powiedziała,że wszystko przeminie i jest tylko kwestią czasu,kiedy to nastapi.
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2016 5:45 pm przez melancholik, łącznie zmieniany 2 razy.
- dannar
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012
Tekst jest dobry, ale, wracając do pierwotnego pytania, czy jest pozytywny? Nie sądzę.adameria pisze:Muzycznie jest rewelacyjnie. Tekstowo też. A Ty podobno na teksty nie zwracasz uwagi, więc nie dziwota, że do Ciebie nie docierają.kajman pisze:Przyznam się, że tam muzycznie jest tak źle, że text do mnie w ogóle nie dotarł.
Jak pisałem przed chwilą adamerii text nie ma żadnego wpływu na ocenę utworu, więc tym bardziej na odbiór muzyki. No są wyjątki (do policzenia na palcach jednej ręki) ale to tylko na minus.słoik pisze:Spróbuj, by dotarł, może wówczas i odbiór muzyki się zmieni.kajman pisze:Przyznam się, że tam muzycznie jest tak źle, że text do mnie w ogóle nie dotarł.
Biorąc pod uwagę powrót jeden kawałek, i awans innego, to jednak ten spadek słabo zrozumiałyjerzyko70 pisze:Gorzej jakby to był spadek o 25 miejsc...FOXD pisze:Spadek o 5 miejsc uznajesz za wysoką pozycję?jerzyko70 pisze:"Modlitwa" dziś wysoko. I dobrze.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: notowania 1016.
22. DAAB - "W moim ogrodzie".

Tylko że znowu nie w oryginalnej wersji.

Tylko że znowu nie w oryginalnej wersji.

Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2016 5:43 pm przez LokiWawa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
Nie przemawia do mnie akurat ta wersja piosenki zespołu Daab
Ale głosowałem na to

jeszcze raz pozdrawiam Panią od łaciny przy drugim Jej najulubieńszym zespole
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Kolejny utwór w wersji...
Zeńczewski jest OK, ale to Strojnowski i jego wokal nadał temu utworowi charakter.
Zeńczewski jest OK, ale to Strojnowski i jego wokal nadał temu utworowi charakter.
- dannar
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012
To jest jakaś inna wersja jeszcze lepsza od tej?!
Świetna wiadomość

Świetna wiadomość
Daab, w jakiejś pokracznej wersji, ale trzeba przyznać, że z jednym kawałkiem i się trzymają hardo w PWTC 

Fakt. Gorsza wersja. Ale utwór ponadczasowy.wzorowezero pisze:Nie przemawia do mnie akurat ta wersja piosenki zespołu DaabAle głosowałem na to
Dla mnie to bardzo męczące nagranie. I to nie dlatego, że regałów nie trawię bo na przykład ich Wielką przestrzeń odbieram pozytywnie (i spokojnie mogłoby zamiast Ogrodu być w tym topie na tym miejscu).
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
Jakby to była ta wersja utworu zespołu Daab, to byłoby wyżej u mnie w topie godziny
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
To zależy jak rozumiesz "pozytywność".dannar pisze:czy jest pozytywny? Nie sądzę.