Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
kajman pisze:Krawczyka rozumiem, ale Rybiński nigdy nie był gwiazdą i jako solista niewiele dokonał (chyba, że chodzi Ci o nagrania z Elizą). A jak Krawczyk to też Trubadurzy.
Oczywiście, że duetu Andrzej i Eliza również brakuje i też byłbym za tym, aby to dać do zestawu. No przecież dorosły laik skojarzy sobie chociaż "Pocieszankę" i "Czas relaksu"
albarn pisze:Najpiękniejszy polski utwór o miłości?
Ty Skaldów. Genialny text, muzycznie też rewelacja. Zresztą Skaldowie mieli mnóstwo pięknych piosenek na ten temat (Wspólny nasz świat, Wszystko mi mowi, że mnie ktoś pokochał, Cała jesteś w skowronkach, Jaskółka z textem Szymborskiej, Życzenia z całego serca).
Marzy mi się coś takiego, aby corocznie organizować topy dekad. 60., 70., 80., 90. i 00., a 10., możnaby zacząć jak by się skończyła dekada. Lub też można starsze dać. Fajny byłby to wyznacznik na dodanie utworów do obydwu zestawów
adameria pisze:Lady, to wymień ze dwa... Z przyjemnością przyznam Ci rację albo też zrobię greena.
Patrząc z punktu widzenia takiego jak wzorowe zero to Modern Talking i Kelly Family czy Y.M.C.A. Villagów Piplów. Bony M chyba są bo jeżeli nie to także.
albarn pisze:Najpiękniejszy polski utwór o miłości?
Ty Skaldów. Genialny text, muzycznie też rewelacja. Zresztą Skaldowie mieli mnóstwo pięknych piosenek na ten temat (Wspólny nasz świat, Wszystko mi mowi, że mnie ktoś pokochał, Cała jesteś w skowronkach, Jaskółka z textem Szymborskiej, Życzenia z całego serca).
Zdecydowanie dodałbym tu "Nie widzę Ciebie w swych marzeniach" - zarówno tekstowo, jak i też muzycznie, a przede wszystkim wokalnie - świetne.
kajman pisze:Teraz jeden z najgorszych utworów T Love.
Może nie najgorszych, ale straszelnie zgranych i dlatego źle się tego słucha (podobnie jak "Kocham Cię, kochanie moje").
A teraz kawałek za którym nie przepadałem, ale teraz brzmi mi dobrze.
adameria pisze:Lady, to wymień ze dwa... Z przyjemnością przyznam Ci rację albo też zrobię greena.
Patrząc z punktu widzenia takiego jak wzorowe zero to Modern Talking i Kelly Family czy Y.M.C.A. Villagów Piplów. Bony M chyba są bo jeżeli nie to także.
YMCA i Kaomę mamy w zestawie Jeszcze mamy Earth, Wind and Fire, ale te były od dłuższego czasu
Raz, Dwa, Trzy... Ani lubię, ani nie lubię, ale brzmi okej
kajman pisze:Patrząc z punktu widzenia takiego jak wzorowe zero to Modern Talking i Kelly Family czy Y.M.C.A. Villagów Piplów. Bony M chyba są bo jeżeli nie to także.
Niestety, naciągasz rzeczywistość, to jest polski top. A ja pytałem Lady, tak poza tym...