MŚ 2006 NIEMCY

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
ku3a

Post autor: ku3a »

nemesis71 pisze:Teraz pozostało mi kibicować innym drużynom.
Bo niby jeszcze dwa mecze,ale...w cuda nie wierzę
jeszcze wszystko sie moze zdarzyc. Pewnie, ze jest juz nieporownywalnie trudniej, ale moze jakis wyszarpany remis z Niemcami i zwyciestwo z Kostaryka...
nemesis71 pisze:Forza Wybrzeże Kości Słoniowej
obstawialem ich w polfinale i nie zawodza mnie. Zagrali genialny mecz! Widzialem juz wiele meczow, mam zaliczonych kilka mistrzostw jako kibic i slowo daje, ze nie pamietam, zeby Argentyna nie istniala w meczu tak jak to bylo w meczu z WKS. Strzelili jedna bramke, druga dostali w prezencie od sedziego, zamurowali bramke i szczesliwie dowiezli niezasluzone zwyciestwo do konca.
zeta

Post autor: zeta »

hmmm, Ku3a, nie bardzo rozumiem, to w końcu wg Ciebie grali rewelacyjnie czy to było niezasłużone zwycięstwo?
Ja się nie wypowiadam, ponieważ nie widziałam i nie słyszałam relascji
ku3a

przeskoczylem z opinii o WKS na opinie o Argentynie :-). WKS - genialni, Argentyna - w tym meczu farciarze.
zeta

Wyszła na jaw moja nieznajomość tematu. Wystarczyło znać wynik meczu i wszystko byłoby jasne. Sam widzisz jaki ze mnie kibic, potrzebuję dopingu, żeby kibicować :wink:
ku3a

Napisalem ze skrotem myslowym i nie pomyslalem, ze ktos moze nie zrozumiec, a ze pisalem o godzinie poznej to mozna bylo sądzic, ze juz mi sie cos miesza ;-).
zeta

Pooolskaaa, białoo-czerwoni!!!
Dzisiejszego meczu nawet ja nie przepuszczę. Idę dopingować naszym, bo to juz niedługo :)
Do piątkowej listy!
Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

No i sie zaczęło. Mecz Polska - Niemcy. Jakie wyniki obstawiacie dzisiaj?? Ja myślę, że będzie 3:0 dla Niemiec. Mówiąc krótko NIE MAMY ŻADNYCH SZANS. Ale mecz obejrzę. Z sentymentu za dawną Polską Piłką:]
zeta

i po meczu, buuuuuuuuuu ..... ciągle boli ten gol. Wierzyłam, że uda nam się zdobyć jedną bramkę, która zadecyduje o zwycięstwie.
A Janas zamiast bić się w piersi, że nie dał chłopakom odetchnać i zbyt długo trzymał ich na boisku, odwrócił uwagę od siebie i skierował na Sobolewskiego, że to był taki głupi faul. Nie traktuję poważnie tego co powiedział, chyba wynik meczu był dla niego zbyt dużym szokiem i nie przemyślał swojej wypowiedzi, tylko tak palnąl z biegu. Jeśli ten faul był głupi, to tylko w znaczeniu przypadkowy lub niechcący. Jasne, szkoda, że wogóle miał miejsce, ale w gruncie rzeczy trzeba przyznać, że Sobolewski skutecznie powstrzymał groźny atak Niemców. Było mi strasznie przykro, jak pewnie wszystkim polskim kibicom, ale zauważmy pozytywy, nasi starli się i mimo wszystko dawali Niemcom radę. Było lepiej niż podczas rozgrywek z Ekwadorem, co do tego nie ma wątpliwości. I ciągle jeszcze są szanse.
To rzekła Zeta, "kibic niedzielny" (co nie znaczy tchórzliwy :wink: )
smutas

Post autor: smutas »

To nie była żadna gra!!!!!!
Chciałoby się wyskoczyć z okna, taka załamka. Człowiek czeka, czeka, ma nadzieję, że może tym razem, myśli, że wszystko będzie dobrze, cieszy się jak dziecko, a tu............ach!!!!!!! chwila nieuwagi i to w ostatniej minucie!!!!!!!!!!! Cały wekend będzie zepsuty. I co z tego, że się starali? Liczy się efekt. Jak dostał jedna żółtą kartkę, to trzeba było uważać, a nie zapominać się i liczyć, że jak tak długo dobrze szło to musi się udać. Myślenia to tam chyba wogóle nie było.
Venezza

Post autor: Venezza »

Przecież nic się nie stało. Dobrze, że wierzyłeś w naszych, trzeba wierzyć w ludzi. Nawet wtedy, gdy wszystko wydaje się być przeciwko nam, nie można tracić nadziei. Jeszcze kiedyś z nimi wygramy, zobaczysz.
ku3a

mnie jedynie jakos pocieszylo to, ze nawet jakby byl remis to i tak by to nic nie dalo (oprocz satysfakcji, ze sie nie dalismy jednej z najlepszych druzyn na swiecie i jednemu z najwiekszych kandydatow do mistrzostwa), bo Ekwador wygral z Kostaryka.
ku3a

No to Mistrzostwa wchodza w decydujaca faze. Przed turniejem typowalem wszystkie mecze i jesli dzisiaj wygraja Brazylia i Hiszpania to bede mial odgadnietych szesciu cwiercfinalistow.
Kogo w tym momencie obstawiacie na mistrza? Bo moim zdaniem jedynie Niemcy w kazdym meczu prezentuja sie bardzo dobrze. Pozostali maja dluzsze fragmenty, a nawet cale mecze, bardzo slabe. Moich faworytow juz nie ma - Polska, Holandia, Czechy, Wybrzeze KS out.
szakal35
Listy Przebojów Trójki słucham od: 856

Post autor: szakal35 »

Z moich faworytów w 1/8 finału ostała się jeno Ukraina.Ekwador,Ghana,Hiszpania już poza mundialem.Kibicujmy braciom ze wschodu-gdy zdobędą mistrzostwo,może Euro2012 zawita do kraju nad Wisłą,momo totalnego braku infrastruktury stadionowej :P [/url]
Piłkarz

Post autor: Piłkarz »

może Euro2012 zawita do kraju nad Wisłą,mimo totalnego braku infrastruktury stadionowej
No właśnie - brak logiki w twojej wypowiedzi
ku3a

ja jak zwykle zaczynam miec ten sam problem - kibicowac swoim ulubiencom, czy kibicowac tym druzynom ktore obstawialem, ze daleko zajda, a tym samym bede zdobywac punkty w konkursie typowania, ktory razem z kilkoma kolegami prowadzimy. No ale czy moglbym z czystym sercem kibicowac Niemcom albo Anglii? No way! :P
ODPOWIEDZ