XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016 - wyniki
1. GUNS N' ROSES - November Rain
2. DEEP PURPLE - Child in Time
3. KING CRIMSON - Epitaph
4. METALLICA - Nothing Else Matters
5. NIRVANA - Smells Like Teen Spirit
6. LED ZEPPELIN - Kashmir
7. JOHN LENNON / THE PLASTIC ONO BAND - Imagine
2. DEEP PURPLE - Child in Time
3. KING CRIMSON - Epitaph
4. METALLICA - Nothing Else Matters
5. NIRVANA - Smells Like Teen Spirit
6. LED ZEPPELIN - Kashmir
7. JOHN LENNON / THE PLASTIC ONO BAND - Imagine
TOP 12 godziny - tu już nie ma przypadku:
1 Deep Purple CHILD IN TIME
2 King Crimson EPITAPH
3 Metallica NOTHING ELSE MATTERS
4 Led Zeppelin KASHMIR
5 Guns N' Roses NOVEMBER RAIN
6 John Lennon IMAGINE
7 Nirvana SMELLS LIKE TEEN SPIRIT
1 Deep Purple CHILD IN TIME
2 King Crimson EPITAPH
3 Metallica NOTHING ELSE MATTERS
4 Led Zeppelin KASHMIR
5 Guns N' Roses NOVEMBER RAIN
6 John Lennon IMAGINE
7 Nirvana SMELLS LIKE TEEN SPIRIT
- Carlit
- Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
- Kontakt:
A poza tym przynajmniej jak dla mnie jest po prostu słaba. Miejsce w drugiej setce dla tej piosenki byłoby akuratniejsze.TomaszBr pisze:Imagine, utopijna piosenka lewicowców :')
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Chciałeś napisać Lemon tylko ci się palec omsknął, bo jeśli chodzi o Lennon to mógłby być choć raz na 1.August pisze:i jest Lenon. Jak dla mnie jednak za wysoko.
Z Floydów to chyba jeszcze został WYWH ?
Takkrajas pisze:Z Floydów to chyba jeszcze został WYWH ?

Tak.krajas pisze:Z Floydów to chyba jeszcze został WYWH ?
-
Była szansa żeby "Again" Archive na koncertach było w kobiecej wersji, śpiewałaby wtedy pewnie Maria Q, która w tym roku świętuje 10 lat pobytu w zespole.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Stawiam, że Zeppelini wygrają, a Pink Floyd na drugim.
Ten utwór w wersji radiowej mnie nie rusza (a przynajmniej znacznie słabiej). Najlepsze dzieje się potem. Ale w ogóle to wolę 18 minut rewelacyjnego Lights. Tam ani chwili na oddech nie ma.dannar pisze:A moja niechęć do Again bierze się z długości. Radio edit jest słuchalny i przyjemny, sam mam go na playliście. Ale wydłużanie utworu o 11 minut, na które nie ma się żadnego pomysłu to przesada. Po prostu jest to nudne i odpychające.
- EVENo
- Kontakt:
O żesz w mordę, ale mi to obstawianie wyszłoEVENo pisze:Stawiam, że Zeppelini wygrają, a Pink Floyd na drugim.

PudłoEVENo pisze:Stawiam, że Zeppelini wygrają, a Pink Floyd na drugim.

Ja też chętnie posłucham dłuższej wersji.kajman pisze:Ten utwór w wersji radiowej mnie nie rusza (a przynajmniej znacznie słabiej). Najlepsze dzieje się potem. Ale w ogóle to wolę 18 minut rewelacyjnego Lights. Tam ani chwili na oddech nie ma.dannar pisze:A moja niechęć do Again bierze się z długości. Radio edit jest słuchalny i przyjemny, sam mam go na playliście. Ale wydłużanie utworu o 11 minut, na które nie ma się żadnego pomysłu to przesada. Po prostu jest to nudne i odpychające.
Zamykamy Floydów

- DarkenHue
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Ile to lat Stairway czeka na 1-sze miejsce? Chyba jakoś ze 3 albo 4 

Dużo postawiłeś? Floydzi jak słychać na 5, zobaczymy gdzie dziś wyląduje Cepelin.EVENo pisze:Stawiam, że Zeppelini wygrają, a Pink Floyd na drugim.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Na FB psują zabawę, umieszczając kilka (3-5 sekund) info o miejscu jeszcze przed tym jak pan Piotr to powie - zasugeruje co to jest.
Oj, PF z WYWH też coś "szklanego sufitu" nie może przebić ostatnimi laty;) Ale mój głos ma 

Sporo podróżuję i wysyłam znajomym pozdrowienia z szerokiego świata. Często piszę na kartkach pocztowych tytuł ten piosenki. Wish you were here.
- dannar
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012
Lights też lubię. Tam czas nie gra roli. Ale Again nudzi - nic na to nie poradzę.kajman pisze:Ten utwór w wersji radiowej mnie nie rusza (a przynajmniej znacznie słabiej). Najlepsze dzieje się potem. Ale w ogóle to wolę 18 minut rewelacyjnego Lights. Tam ani chwili na oddech nie ma.dannar pisze:A moja niechęć do Again bierze się z długości. Radio edit jest słuchalny i przyjemny, sam mam go na playliście. Ale wydłużanie utworu o 11 minut, na które nie ma się żadnego pomysłu to przesada. Po prostu jest to nudne i odpychające.
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
o nie dobrze jak PF są tu ....
a to nie hejt na Again, ale np. wg mnie ta piosenka nie zasługuje na bycie hitem wszech czasów.
uważam, że to ogromne nieporozumienie stawiać Again w tym samym rzędzie co Bohemian Rhapsody, WYWH czy nawet znudzone już BiA.
co nie znaczy, że piosenka Again jest zła. po prostu nie to miejsce, nie ta dziesiątka, nie ten top?
a to nie hejt na Again, ale np. wg mnie ta piosenka nie zasługuje na bycie hitem wszech czasów.
uważam, że to ogromne nieporozumienie stawiać Again w tym samym rzędzie co Bohemian Rhapsody, WYWH czy nawet znudzone już BiA.
co nie znaczy, że piosenka Again jest zła. po prostu nie to miejsce, nie ta dziesiątka, nie ten top?

TrzyDarkenHue pisze:Ile to lat Stairway czeka na 1-sze miejsce? Chyba jakoś ze 3 albo 4

- EVENo
- Kontakt:
Ta piątka dla Floydów to niestety duże rozczarowanie. Pozostało mi liczyć na to, że na podium dziś Zeppelini z Queen i Dire.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
No to czekamy na chwilę prawdy...
No niestety Pinki dopiero na piątym. Mieli także mój głos (w top 5 aż trzy utwory go miały, ale oni byli najniżej, bo na 60).EVENo pisze:Stawiam, że Zeppelini wygrają, a Pink Floyd na drugim.
57-39-16 (pierwszy raz po lewej ponad 50% i to się nie zmieni, a może nawet poprawi).