Albo na mszę dam! W końcu teraz mam trochę pieniędzy nadwyżkowych z zaliczek.

Tyle nowin. Jakoś w weekend przyjrzę się kwestiom transportowym i opiszę je w tym wątku.
ku3a pisze: następnym razem kopnąć panią kierowniczkę w d.
Jeśli znajdziesz dla nas inne miejsce na przyszłe zloty, to pozwalam przeszkadzać.bobby-x pisze:Może trochę poprzeszkadzamy tej grupie?
Chyba miałeś na myśli dostanie się z Myśliwieckiej do Śródborowa? Bo na Myśliwiecką to zapewne pieszo...LLucky pisze:musicie mieć takie bilety, żeby dostać się w piątek na Myśliwiecką.
Wiesz, że ja zawsze jestem na TAKku3a pisze: co Wy na to, żeby z okazji 20. zlotu zanieść na Listę jakiś tort?
tak, tak. nie napisałem tego, ale oczywiście taki był zamysł. oczywiście z dokładnością do tego, że z kropką po "20"jollyroger72 pisze:Wiesz, że ja zawsze jestem na TAKku3a pisze: co Wy na to, żeby z okazji 20. zlotu zanieść na Listę jakiś tort?Tylko koniecznie z dekoracyjnym napisem: 20 ZLOT FORUM LP3
Albo dwudziestka rzymska - wtedy bez kropkiku3a pisze:oczywiście z dokładnością do tego, że z kropką po "20"
Chyba coś mocniej, bo wyszukiwarka połączeń nie znajduje bezpośrednich w żadnych godzinach, a wszystkie do Śródborowa kursują przez Centralny. Czyżby jakiś remont?ku3a pisze:po prostu o tej porze nie ma bezpośredniego czy w ogóle coś mocniej pozmieniali?
Jak pieszo, to nie musicie mieć żadnych biletów - póki co chodzenie po Warszawie jest za darmo.jollyroger72 pisze:Chyba miałeś na myśli dostanie się z Myśliwieckiej do Śródborowa? Bo na Myśliwiecką to zapewne pieszo...LLucky pisze:musicie mieć takie bilety, żeby dostać się w piątek na Myśliwiecką.
Rezygnujemy z Metro, natomiast sprawdziłem już pizzerię, która jest po drodze do Śródborowa i proszę o zapoznanie się z tym menu.uzi pisze:a jak robimy z pizzą, skąd ją zamawiamy?
Nieraz już bywało tak, że coś było ustalone, a tego brakowało (w pamięć zapadł mi najbardziej brak czajnika). Wydaje mi się, że oni ogólnie mają problem z realizacją przez personel ustaleń zamawiającego z kierowniczką. Wobec tego owszem, postaram się w najbliższym czasie skontaktować z nią, ale mimo to proszę, żebyście przywieźli własne ręczniki.ku3a pisze:LLucky, mógłbyś się dowiedzieć u szanownej pani kierowniczki czy w pokojach będziemy mieć ręczniki? czy może zostaną one przeznaczone dla tej lepszej grupy? ostatnio teoretycznie miały być, a w pokoju nie mieliśmy i musieliśmy sobie inaczej poradzić...
Potwierdzam - łatwiejszego dojazdu nie będzie. To jak, chcecie wyjeżdżać wcześniej?wwas pisze:Chyba coś mocniej, bo wyszukiwarka połączeń nie znajduje bezpośrednich w żadnych godzinach, a wszystkie do Śródborowa kursują przez Centralny.ku3a pisze:po prostu o tej porze nie ma bezpośredniego czy w ogóle coś mocniej pozmieniali?
jollyroger72 pisze:[...] z dekoracyjnym napisem: 20 ZLOT FORUM LP3
ku3a pisze:oczywiście z dokładnością do tego, że z kropką po "20"
Gdy nie ma wątpliwości co odmiany liczebnika, to ponoć ta kropka jest zbędna nawet gdy liczba jest cyframi arabskimi.wwas pisze:Albo dwudziestka rzymska - wtedy bez kropki
jak dla mnie bardzo dobry wybór, co więcej, mam w Telepizzy 55% zniżki, więc umówmy się tak, że ja zapłacę za to zamówienie moją kartą (bo tak to działa) i przy składaniu zamówienia trzeba będzie im powiedzieć, że płatność będzie kartą Credit Agricole i (ponieważ nieraz próbują zrobić w konia) dopytać czy uwzględniają zniżkę dla KAŻDEJ pizzy (bo potrafią policzyć dla jednej) i powiedzieć, że jeśli dają zniżkę na jedną pizzę to będziemy dzwonić w sprawie każdej pizzy z osobnym zamówieniem.LLucky pisze:Rezygnujemy z Metro, natomiast sprawdziłem już pizzerię, która jest po drodze do Śródborowa i proszę o zapoznanie się z tym menu.
No nie jest zbędna, ale nie zawsze musi być stosowana, a to duża różnica. Jakby co, to dołożę się do tej kropki na torcie, jeśli macie wątpliwości, czy ją stawiaćLLucky pisze:Gdy nie ma wątpliwości co odmiany liczebnika, to ponoć ta kropka jest zbędna nawet gdy liczba jest cyframi arabskimi.
Szczegolnie Helen. Tylko jak zje kawałek to potem przez tydzień nic do ust nie weźmie.ku3a pisze:rozczęstowałoby się Balonika, Helen
czajnik też?LLucky pisze:żebyście przywieźli własne ręczniki
konwicki1980 pisze:dołożę się do tej kropki na torcie, jeśli macie wątpliwości, czy ją stawiać
Jeżeli można nie stosować to nie stosujmy. Kropka po liczbie straszmie nieestetycznie wygląda.ku3a pisze:bo jeśli tylko o tej porze, to... może spróbować zdążyć na jakiś wcześniejszy?
Nie, sorry Łukasz, to tak nie działa. To ośrodek MUSI zapewnić nam takie rzeczy. Na pewno jeśli wcześniej potwierdzą, że w pokojach to jest. Czy tapczan też mam ze sobą targać? No a nuż akurat tego jednego miejsca zabraknie, bo coś tam. Przesadzam? Dobra. Czy pościel mam w razie czego ze sobą wieźć? Czy, wspomniany przez kajmana, czajnik też? Czy szklanki, łyżeczki też? I tak dalej. Nie. No za co my tam płacimy? Za pokój bez łazienki, bez przyborów toaletowych, a teraz jeszcze że ręcznik może być, ale w sumie to może nie być? Sorry, ale niech kierowniczka zejdzie na ziemię.LLucky pisze:Nieraz już bywało tak, że coś było ustalone, a tego brakowało (w pamięć zapadł mi najbardziej brak czajnika). Wydaje mi się, że oni ogólnie mają problem z realizacją przez personel ustaleń zamawiającego z kierowniczką. Wobec tego owszem, postaram się w najbliższym czasie skontaktować z nią, ale mimo to proszę, żebyście przywieźli własne ręczniki.ku3a pisze:LLucky, mógłbyś się dowiedzieć u szanownej pani kierowniczki czy w pokojach będziemy mieć ręczniki? czy może zostaną one przeznaczone dla tej lepszej grupy? ostatnio teoretycznie miały być, a w pokoju nie mieliśmy i musieliśmy sobie inaczej poradzić...
jeśli mielibyśmy głosować, to ja byłbym jak najbardziej za.LLucky pisze:Potwierdzam - łatwiejszego dojazdu nie będzie. To jak, chcecie wyjeżdżać wcześniej?wwas pisze:Chyba coś mocniej, bo wyszukiwarka połączeń nie znajduje bezpośrednich w żadnych godzinach, a wszystkie do Śródborowa kursują przez Centralny.ku3a pisze:po prostu o tej porze nie ma bezpośredniego czy w ogóle coś mocniej pozmieniali?
nie, wcale nie miałem na myśli obarczać Cię dodatkowymi obowiązkami. chciałem tylko wysondować czy pomysł się podoba. a potem jakoś by się ustaliło kto co by mógł zrobić. ale myślę, że to musiałoby być zrobione błyskawicznie. tym bardziej, że "po drodze" jest dzień wolny od pracy. nie wiem na ile wcześniej trzeba taki tort zamówić, ale myślę, że 3-4 dni to minimum. jeśli mówimy o zamawianym, bo robiony własnoręcznie to wiadomo, że inaczej, ale nie wiadomo czy ktoś by się tego podjął. więc na razie może niech możliwie dużo osób się wypowie czy chciałoby takiego tortu (załóżmy, że kupnego) i byłoby gotowych złożyć się na niego po kilka złotych (zakładam, że do 10 zł).LLucky pisze:I co, i ja mam też ten tort zamawiać? Czy może ktoś mógłby dopilnować tego za mnie?
Fajnie by było, gdybyś zadeklarował uiszczenie opłaty za całą dwudziestkę z kropkąkonwicki1980 pisze: Jakby co, to dołożę się do tej kropki na torcie, jeśli macie wątpliwości, czy ją stawiać