Czego słuchamy?

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
daroo

Czego słuchamy?

Post autor: daroo »

ja należę do fanów Bon Jovi i słucham tego zespołu od 3 lat, czyli odkąd kiedy wydali krążek Crush z przebojem It's my life na czele,oczywiście słucham jeszcze wielu innych zespołów jak choćby Metallica czy U2, ale Jon i społa zajmują u mnie pewne pierwsze miejsce, a wy czego słuchacie? :?:
Gość

Preferencje

Post autor: Gość »

A ja bardzo lubię amer. i bryt. rock: U2, RHCP, Oasis, Coldplay, Radiohead, Stinga, a z pol. składów Myslovitz i Lady Pank. Bon Jovi jest dla mnie trochę zbyt popowe ale nie przeszkadza mi że ktoś tego słucha. W wolnych chwilach znajduję czas na jazz
dajmonion

Post autor: dajmonion »

Nastąpiła mała pomyłka. To ja jestem autorem postu powyżej nie jakiś Gość
Gość

Post autor: Gość »

Czy ktoś pamieta zespół Kissing The Ping :oops:
A szczególnie album "The Last Film" :?: :roll:
Witch

Post autor: Witch »

Ja jestem z zamiłowania słuchaczką i odczuwaczką muzyki gotyckiej :D
adlugozima

Post autor: adlugozima »

a ja slucham roznej muzyki, ale najwiecej muzyki mam Neneh Cherry, Sarah Brightman :)
dodoni

a ja słucham

Post autor: dodoni »

a ja słucham 70, 80 i częściowo 90. nie przypominam sobie aby coś mną wstrząsnęło w ciągu ostatnich 3-4 lat. lubię różne rzeczy - depeche mode, marillion oczywiście z fishem, genesis, talk talk, sisters of mercy, kate bush, clannad z "robin hooda", grunge, stare popiszcze typu: nik kershaw, howard jones, kajagoogoo, soft cell, alphaville i miliony innych rzeczy. muza umarła, dobrze, że są stare płyty a nawet sporo kaset. pamiętam notowania listy z 84, 85 roku - to była moja VI i VII klasa podstawówki i czadowe przeżycia.
demerzel

Post autor: demerzel »

ogólnie słucham tego co powyżej (dziwna zbieżność gustów :D ) a najczęściej w ostatnich latach Rage Against The Machine
weteran

Post autor: weteran »

Anonymous pisze:Czy ktoś pamieta zespół Kissing The Ping :oops:
A szczególnie album "The Last Film" :?: :roll:
JA PAMIĘTAM (83 ROK). Chętnie bym tego posłuchał, alle gdzie ? Na pewno nie w TROJCE !!!
Randall

Re: Czego słuchamy?

Post autor: Randall »

Ja słucham głównie czarnej muzyki (najchętniej hip hop i jazz), ale też dużo punk rocka i z niewiadomych przyczyn lubię new romantic :D
Ch@mpion

Post autor: Ch@mpion »

Ja w większości słucham dobrego polskiego rocka z lat 80. i też 70. i 90. (Budka Suflera, Maanam, Kombi, Bajm, Perfect, OZ, Lady Pank, Elektryczne Gitary, Lombard, 2+1), lubię także czasem posłuchać rocka lat 70. w stylu Pink Floyd czy Deep Purple, kawałków z końca lat 50. i początku 60., łagodnego metalu, a także starych dyskotekowych utworów. Generalnie w kręgu starszej muzyki.
malkovicH
Kontakt:

Post autor: malkovicH »

Witojcie !
W temacie muzyki to mnie kręci to:
http://michaczos.net/muzyka/

8)
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

a myślę, że warto odkopać ten temat ;)

To ze slucham muzyki miedzynarodowej to juz wiecie, ale poza tym mam ogromnie zamilowanie do orkiestry symfonicznej w utworach rockowych, "mistycznych" klimatów, piszczących dziewczyn ( :wink: ), utworów z punktem kulminacyjnym i genialnych tekstów...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

A tego to nie wiedzieliśmy :)
prz_rulez
Kontakt:

tadzio3 pisze:A tego to nie wiedzieliśmy :)
A no widzisz ;) Teraz Twoja kolej, Tadzio
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No to ja też się dołączę :).
Ogólnie - słucham dobrej muzy, bez znaczenia na gatunek i czas. Od Chopina (czy nawet Vivaldiego, jeśłi już ma być chronologicznie) do TOOL, od Beatlesów do Jagodzińskiego.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Piotr Kaczkowski spytany kiedyś o swoją ulubioną płytę, odpowiedział: "Ta którą w danej chwili słucham"

Coś w tym jest :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

prz_rulez pisze:
tadzio3 pisze:A tego to nie wiedzieliśmy :)
A no widzisz ;) Teraz Twoja kolej, Tadzio
Czego ja słucham? Długo by wymieniać. W gruncie rzeczy przez lata mój gust się zmieniał i probowałem słuchac prawie wszystkich gatunków. Były takie etapy w życiu jak epoki w kulturze nowozytnej :) Był okres słuchania punku, potem nadszedł okres metalu, kiedy mi przeszło zacząłem śłuchac prog-rocka. Itd. Teraz lubię klasyczny rock.
W sumie to czego słucham widac na mojej prywatnej liscie.
Awatar użytkownika
luk14

Post autor: luk14 »

stavanger pisze:Piotr Kaczkowski spytany kiedyś o swoją ulubioną płytę, odpowiedział: "Ta którą w danej chwili słucham"

Coś w tym jest :)
zgadza się aktualnie- Soyka
prz_rulez
Kontakt:

Teraz większość Trójkowiczów słucha nostalgicznej muzyki...
ODPOWIEDZ