„Ojciec założyciel„ Listy, jej twórca i wieloletni główny Prezenter. Pomysłodawca Topu Wszech Czasów. Przez ostatnie trzy dekady (z drobnymi przerwami) jest cotygodniowym gościem w naszych domach...
ku3a pisze:nie no, pewnie ze tak, pytanie tylko czy wciskamy sie bez kolejki.
dzisiaj konczy sie top Red Hot.
sytuacja wyjatkowa, wiec mysle, ze trzeba.
ku3a pisze:moze wsrod naszych Topów zrobimy Top ulubionych powiedzonek Marka? Na osiemnastym "slaba silna wola", ..., na dwunastym "sezamki obojetne dla zebow" itd.
Kol. Grycek -- do roboty! ,,Lista Markowych cytatów...''
Spokojnie może trochę poczekamy trzeba się oswoić z myślą, że Marka Niedźwieckiego już nie będzie. Nie ma co już się tak bawić na razie.
Teraz jest "żałoba" trójkowa słuchaczy.
już może troszkę nie przesadzajmy...Po drugie taki top może trwać dlugo np 2 miesiące....i zbiegnie sie to na pewno z ostatnia audycja, a wtedy na taki TOP bedzie czas akurat (tzn teraz). Bo myslę, że tych powiedzonek nie będzie już p. Marek używał w Złotych Przobojach.
ku3a pisze:moze wsrod naszych Topów zrobimy Top ulubionych powiedzonek Marka? Na osiemnastym "slaba silna wola", ..., na dwunastym "sezamki obojetne dla zebow" itd.
Mi ciągle po głowie obija się "dzień dobry wieczór państwu".
mateusz15 pisze:
już może troszkę nie przesadzajmy...Po drugie taki top może trwać dlugo np 2 miesiące....i zbiegnie sie to na pewno z ostatnia audycja, a wtedy na taki TOP bedzie czas akurat (tzn teraz). Bo myslę, że tych powiedzonek nie będzie już p. Marek używał w Złotych Przobojach.
Być może już jutro będzie ta ostatnia audycja Marka Niedźweckiego w 3
ku3a pisze:nie no, pewnie ze tak, pytanie tylko czy wciskamy sie bez kolejki.
dzisiaj konczy sie top Red Hot.
sytuacja wyjatkowa, wiec mysle, ze trzeba.
mateusz15 pisze:
Być może już jutro będzie ta ostatnia audycja Marka Niedźweckiego w 3
Yacy pisze:Czy ktoś ma jeszcze taki wpływ na ludzi, którzy słuchaja muzyki, radia...?
na onecie 1637 komentarzy
na forum gazeta.pl 180 postów
Zbyszu słucha Markomani
Ja słucham Moja Lista Marzeń - Marek Niedźwiecki
tu na forum lista powiedzonek...
czy gdzieś - RZP - znajdzie takich wiernych słuchaczy? Właściwie nie bedzie musiał zukac bo pewnie wielu pójdzie za Nim Czy On zdaje sobie z tego sprawę ?
Szkoda
Ja właśnie słucham Led Zeppelin - płyty od I do IV. Chyba pan Marek lubi? A w razie czego na koniec zostawiłem sobie płytę, którą na pewno lubi, czyli "Hotel California" The Eagles.
Mam nadzieję, że p. Marek o nas nie zapomni. Ale nie wiem, czy już będę słuchał radia. Złotych Przebojów nie odbieram, a pozostałych audycji (Poranek z Mannem, Tanie Granie i nocne audycje jazzowe) słucham rzadziej niż Listy. Zobaczymy. Posłucham do końca roku, a potem spróbuję. Jak nie to nie, ale zawsze pozostanie ta pustka.
Decyzja Niedźwieckiego zaskoczyła Wojciecha Manna. - Marek był tak zrośnięty z Trójką jak adres Myśliwiecka 3/5/7 - powiedział dziennikarz portalowi Gazeta.pl. - Ale każdy z nas, kto pracował tak długo w jednym miejscu, myślał o zmianie. Sam kilka lat temu odszedłem z Trójki żeby założyć własne radio. Decyzję Marka na razie trudno ocenić. Dopiero po pewnym czasie da się powiedzieć czy to dobra zmiana.
- Prawdziwy radiowiec na zawsze pozostanie radiowcem, niezależnie od tego, dla jakiego radia pracuje - komentuje decyzję Niedźwieckiego Roman Rogowiecki. - Możliwe, że Marka bolało trochę serce, że po tylu latach odchodzi z Trójki. Jestem jednak przekonany, że pozostanie on sobą i będzie mógł dalej rozwijać swój talent. Wierzę, że wybrał najlepszą opcję, i że pomoże Radiu Złote Przeboje. Życzę mu powodzenia.
- Jestem kompletnie zaskoczony przejściem Marka - mówi Paweł Sztompke. - Dla mnie Marek to głos Trójki. A że jestem jego redakcyjnym kolegą, wolałbym, żeby tak było nadal.
Ja myślę, że decyzja dojrzewała w Panu Marku długo ...
Już kiedyś chciał odejść do Zetki ...
Teraz ma nadzieję robić swoje audycje, według na pewno swojego projektu. Nie czarujmy się, że gra w tej chwili w Trójce to co lubi. Sam przyznał, że już dawno jego gusta rozminęły się z gustami słuchaczy ...
Ja też należę do ludzi, którzy nie wyobrażają sobie Listy bez Niego, ale On ma do tego prawo i możemy mieć nadzieję, że znalazł sobie kogoś kto godnie go zastąpi (mam nadzieję, że nie Metz ). Teraz w rękach i gustach słuchaczy leży dalsze istnienie Listy (o nasze forum się nie martwię, bo w dużej mierze żyje ono własnym życiem). W każdym bądź razie on zawsze będzie moim MISTRZEM ...
PS. Trzeba poszukać zakresu Radia Złote Przeboje ...
Co do złotych przebojów...To p.Marek jest moim ulubionym dziennikarzem radiowym i chyba będę musiał poszukać tej stacji...kiedys próbowałem słuchać..no ale sie nie da ... (powód: dziennikarze)
Zreszta ja nie wiem czy z tym radiem nie jest tak, że jest podzielony na oddziały tzn Warszawa, Lublin ... i czy będzie dla wszystkich dostępny p. Marek
Gary pisze:Ja właśnie słucham Led Zeppelin - płyty od I do IV. Chyba pan Marek lubi? A w razie czego na koniec zostawiłem sobie płytę, którą na pewno lubi, czyli "Hotel California" The Eagles.
ja niestety nie jestem w stanie nic innego niz Damien Rice
fastred pisze:A może zorganizować kolejny manifest?
tez sobie o tym myslalem po poludniu - zrobic jakas pikiete albo taki milczacy marsz, kilkadziesiat albo kilkaset osob zgromadzonych przed budynkiem Trojki. Ale nie po to, zeby protestowac, bo to nic nie da. Po to, zeby pokazac ilu osobom to nie wszystko jedno. Dla Marka, zeby zobaczyl ile znaczy dla ludzi.
fastred pisze:PS: Co z tym topem powiedzonek?
czekam na Wasze reakcje i na to czy jesli ew. mialby byc, to czy mialby sie wtracic na poczatek bez kolejki.
Gary pisze:Ja właśnie słucham Led Zeppelin - płyty od I do IV. Chyba pan Marek lubi? A w razie czego na koniec zostawiłem sobie płytę, którą na pewno lubi, czyli "Hotel California" The Eagles.
ja niestety nie jestem w stanie nic innego niz Damien Rice
Pikieta to super pomysł, trzeba tylko sprawdzić do kiedy p.Marek będzie w 3 i się któregoś dnia w wakacje zebrać i skandować jego imię może by wyszedł.
A Radio złote przeboje to radio podzielone na radia regionalne, zobaczcie na wikipedii. Z netu mam tylko oddział w poznaniu a jestem z mazowsza choć w necie niema to znaczenia
dominik_fi pisze:A Radio złote przeboje to radio podzielone na radia regionalne, zobaczcie na wikipedii. Z netu mam tylko oddział w poznaniu a jestem z mazowsza choć w necie niema to znaczenia
Teraz np. w RZP w Krakowie leci... Tora Tora Tora Numero uno -- kiedyś to było regionalne Radio Wanda bodajże...
Robinson pisze:A niech się wtrąca - przecież to wyjątkowa sytuacja.
Pewnie że tak. Top powiedzonek bez kolejki
Na pikietę też bym przyjechała.
mateusz15 pisze:Zreszta ja nie wiem czy z tym radiem nie jest tak, że jest podzielony na oddziały tzn Warszawa, Lublin ... i czy będzie dla wszystkich dostępny p. Marek
Dobrze by było gdyby nadawali audycje Pana Marka we wszystkich oddziałach
O rany! Trójka już nigdy nie będzie taka sama. Zdecydowanie popieram pomysł pikiety.
Radio Złote Przeboje nie kojarzy mi się najlepiej. Mam nadzieję, że Pan Marek nie zapowie tam piosenki Fancy...
No i przede wszystkim Lista Trójki musi przetrwać. Trzeba zapytać Pana Marka, czy widzi możliwość jej dalszego prowadzenia.
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2007 6:59 pm przez andrew01, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja to bym chciał, żeby ktoś młody prowadził listę w przypadku rezygnacji p.Marka chyba że na liste by przychodził do 3 tak jak to robią inni redaktorzy 3.
A najlepiej było by jakby po jego odejściu listę prowadziła Ola Kaczkowska - charakterystyczna barwa głosu może zbyt miękka, ale ona mogła by być, albo ten redaktor który puszcza jak prowadzi w zastępstwie od tyłu jakąś zawsze piosenkę (nie wiem jak się nazywa Stelmach?).
Uważam, że w przypadku odejścia Pana Marka, Piotr Stelmach byłby zdecydowanie najlepszy jako prezenter Listy Trójki. Ola Kaczkowska też może być. Byleby tylko nie była to Agnieszka Szydłowska, bo zacznie nadawać hip hop
Marcin Łukawski też mógłby być, choć on chyba nie jest dziennikarzem muzycznym.
Jeśli nie Pan Marek, to albo Piotr Stelmach, albo Aleksandra Kaczkowska, albo ostatecznie Marcin Łukawski.