Poszukiwcze zaginionych utworów
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 96 z 18.02.1984
Poszukiwcze zaginionych utworów
Poszukuję kilku polskich w większości nagrań. Chodzi mi o nagrania w dobrej jakości, których gorsze wersje chodzą gdzieś w sieci. Mam nadzieję, że prawdziwi fani Listy Trójki pomogą mi w poszukiwaniach.
Oto trochę przydługawa lista moich życzeń:
Arbeiter Klasse - Gry i zabawy towarzyskie
Air Force One - Zabijasz mnie
Argus - Bal masek
Casus - Recepta
Crush - Christine
Crush - Adore me
De Mono - P jak pieniądze
De Mono - Do ciebie mówię
De Mono - Psychokiller
Fo-Pa - Jest teraz
Fo-Pa - Coś stało się
Formacja Nieżywych Schabuff - Pieśń o Josarianie Szabalala
The Friends Of Doctor Caba - Postwar lullaby
Garden Party - China Town
Oto trochę przydługawa lista moich życzeń:
Air Force One - Zabijasz mnie
Argus - Bal masek
Casus - Recepta
Crush - Christine
Crush - Adore me
De Mono - P jak pieniądze
De Mono - Do ciebie mówię
De Mono - Psychokiller
Fo-Pa - Jest teraz
Fo-Pa - Coś stało się
Formacja Nieżywych Schabuff - Pieśń o Josarianie Szabalala
The Friends Of Doctor Caba - Postwar lullaby
Garden Party - China Town
Argus - Bal masek
Witam, jak nie będziesz wybredny to jakość Ci się spodoba. Trochę lepsza jest w "Trójce"
http://rapidshare.com/files/43661274/Ar ... k.mp3.html
Pozdrawiam
Mariusz

http://rapidshare.com/files/43661274/Ar ... k.mp3.html
Pozdrawiam
Mariusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 96 z 18.02.1984
Wielkie dzięki
Wielkie dzięki za Argus. Jakość bardzo bardzo w porządku. Może mogę się czymś zrewanżować?
-
Re: Poszukiwcze zaginionych utworów
Nie kojarzę. Były na liście?Dekodi pisze:
Fo-Pa - Jest teraz
Fo-Pa - Coś stało się
To ja moze troszke wiecej napisze, bo w sieci chyba nie ma zbyt wiele informacji.
Arbeiter Klasse i „Gry i zabawy towarzyskie” debiutowaly jeszcze w 1989 r. na liscie, a dzieki informacji Robinsona i leszkano wiem, ze piosenka „Zwykla historia” znalazla się w 1990 r. w nieszczesliwej. Zespol pochodzil z Lublina. Był chyba triem. Liderem zespolu był D. Maruszak. Zespol gral fajna melodyjna nowofalowa muzyke, ale wlasciwie tylko przez chwile, bo nagral tylko (!) cztery piosenki:
01. Gry i zabawy towarzyskie
02. Europo (Już tylko kosmos)
03. Zwykla historia (Polacy, Chcial zablysnac)
04. Be my Madonna
Duzym atutem zespolu były melodie, które komponowal Dariusz i niebanalne teksty. Oto ich probka:
„Mieszkal tuz obok, zawsze o swicie, rozwozil mleko – sposób miał na zycie
Jedyny problem to brak kobiety, nie był przystojny, inne miał zalety
W duzym mieszkaniu, na wszytskich scianach, zdjecia z Playboya – swiat pozadania (....)”
[Europo]
Prowadzil magiel, gdzies w centrum miasta, gruby jak wieprz był i przy jedzeniu mlaskal,
W dusznej piwnicy spedzal każdy dzien,
Spocona dlonia przecieral czolo, spiewal Pistolsow – tutaj to robi z zona,
Ciezko pracowal przez caly dzien.
[Zwykla historia]
„Kiedy pilismy wino w hotelowym barze, rozmawialas tak dlugo z pokojowym malarzem,
Ja tez miewam rozne sny jak Ty.
Kiedy Ty rysowalas wymarzona sukienke w myslach rozbieralem pewna ekspedientke
Ja tez miewam rozne sny jak Ty.”.
[Gry i zabawy towarzyskie]
„Give me your hand, come with me, forever now for everything, I wanna show you how to live, wanna show you how to live (.....) take a chance, don’t be afraid, just me, my heart is beating only for you, be my, be my Madonna, My Madonna......”
[Be my Madonna]
Czyli jak widac, fajne bezkompromisowe teksty (wcale nie monotematyczne!!!!!
), ladnie korespondujace z muzyka zespolu.
A zespol FoPa
To byl wlasciwie taki jednorazowy projekt, ktory od grudnia 1992 r. do pazdziernika 1993 r. w studiu CCS zarejestrowal 15 utworow (w tym kilka instrumentalnych, kilka po angielsku). Utwory powstaly w latach 1987 – 1993 r.
Zespol tworzyli doświadczeni muzycy: T.Furmanek, P.Mielnik, T.Hryciuk, D.Miller, S. Mystek i J.Zawadzki. Grali melodyjny pop, czasami nawet troszke jazzowali przy uzyciu saksofonu a nawet funkowali. Slowa pisal glownie Furmanek, a muzyke on oraz Mielnik, Hryciuk, Miller – roznie. Nagrali m.in. fortepianowa wersje piosenki Niny Simone “He’s got the whole world in his hand”. Na liscie Trojki mieli dwie piosenki w 1994 r. – funkujacy “Jest teraz” i troszeczke jazzujacy “Cos stalo sie” z najdluzszym chyba w historii muzyki odglosem burzy (dluzszym niz w Riders on the storm The Doorsow).
Arbeiter Klasse i „Gry i zabawy towarzyskie” debiutowaly jeszcze w 1989 r. na liscie, a dzieki informacji Robinsona i leszkano wiem, ze piosenka „Zwykla historia” znalazla się w 1990 r. w nieszczesliwej. Zespol pochodzil z Lublina. Był chyba triem. Liderem zespolu był D. Maruszak. Zespol gral fajna melodyjna nowofalowa muzyke, ale wlasciwie tylko przez chwile, bo nagral tylko (!) cztery piosenki:
01. Gry i zabawy towarzyskie
02. Europo (Już tylko kosmos)
03. Zwykla historia (Polacy, Chcial zablysnac)
04. Be my Madonna
Duzym atutem zespolu były melodie, które komponowal Dariusz i niebanalne teksty. Oto ich probka:
„Mieszkal tuz obok, zawsze o swicie, rozwozil mleko – sposób miał na zycie
Jedyny problem to brak kobiety, nie był przystojny, inne miał zalety
W duzym mieszkaniu, na wszytskich scianach, zdjecia z Playboya – swiat pozadania (....)”
[Europo]
Prowadzil magiel, gdzies w centrum miasta, gruby jak wieprz był i przy jedzeniu mlaskal,
W dusznej piwnicy spedzal każdy dzien,
Spocona dlonia przecieral czolo, spiewal Pistolsow – tutaj to robi z zona,
Ciezko pracowal przez caly dzien.
[Zwykla historia]
„Kiedy pilismy wino w hotelowym barze, rozmawialas tak dlugo z pokojowym malarzem,
„Give me your hand, come with me, forever now for everything, I wanna show you how to live, wanna show you how to live (.....) take a chance, don’t be afraid, just me, my heart is beating only for you, be my, be my Madonna, My Madonna......”
[Be my Madonna]
Czyli jak widac, fajne bezkompromisowe teksty (wcale nie monotematyczne!!!!!

A zespol FoPa
To byl wlasciwie taki jednorazowy projekt, ktory od grudnia 1992 r. do pazdziernika 1993 r. w studiu CCS zarejestrowal 15 utworow (w tym kilka instrumentalnych, kilka po angielsku). Utwory powstaly w latach 1987 – 1993 r.
Zespol tworzyli doświadczeni muzycy: T.Furmanek, P.Mielnik, T.Hryciuk, D.Miller, S. Mystek i J.Zawadzki. Grali melodyjny pop, czasami nawet troszke jazzowali przy uzyciu saksofonu a nawet funkowali. Slowa pisal glownie Furmanek, a muzyke on oraz Mielnik, Hryciuk, Miller – roznie. Nagrali m.in. fortepianowa wersje piosenki Niny Simone “He’s got the whole world in his hand”. Na liscie Trojki mieli dwie piosenki w 1994 r. – funkujacy “Jest teraz” i troszeczke jazzujacy “Cos stalo sie” z najdluzszym chyba w historii muzyki odglosem burzy (dluzszym niz w Riders on the storm The Doorsow).
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Pamiętam ten utwór. Bardzo mi się podobał.JC pisze:„Kiedy pilismy wino w hotelowym barze, rozmawialas tak dlugo z pokojowym malarzem,
Czy ten kawałek jest do ściągnięcia czy nie?
Zawsze, kiedy widzę nowy post w tym temacie łudzę się, że ktoś zapodał jakiś rzadki utwór. Tym razem pomyślałem sobie, że Robinson coś udostępnił, a On tylko napisał:
Ten rarytasik mam, tylko że w bardzo kiepskiej jakości

Robinson pisze:Pamiętam ten utwór. Bardzo mi się podobał.
Czy ten kawałek jest do ściągnięcia czy nie?

Ten rarytasik mam, tylko że w bardzo kiepskiej jakości