Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)
Świetny zestaw i nie wiem na co głosować. Przynajmniej 30 utworów z formularza UWIELBIAM
1 RUNNING UP THAT HILL - Placebo
2 MŁODA URODA - Basia Gąsienica-Giewont
3 RUBY - Kaiser Chiefs
4 MY HUMPS - Alanis Morissette (tradycyjnie utwór promujący wyżej, ale niestety ja wolałem wersję Black Eyed Peas - za co na tym forum powinienem się wstydzić)
5 MAKES ME WONDER - Maroon 5
6 LOVE TODAY - Mika
7 MOHEROWY NINJA - L-Dópa
8 EASY RIDER - Hunter & Krzysztof Daukszewicz
9 14 - Paula Cole
10 ŹRÓDŁO - Habakuk
Ale równie dobrze moje głosy mogły pójść na Nosowską, Arctic Monkeys, Annę Marię Jopek, Lady Pank... Za dobry ten zestaw.
iqh pisze:ta morissette to tragedia...poziom furtado, a teledysk to już zupełne dno...nie będę nań głosował...przykro mi, takie jest moje zdanie
JC pisze:Moim zdaniem, Alanis raczej jest ok, choc zdaje mi sie, ze kiedys miala o wiele wiecej rzeczy muzycznie i tekstowo do przekazania.
Nie za poważnie podchodzicie do tego utworu? Przecież to tylko jednorazowa zgrywa, i to całkiem fajna
Póki co ta zgrywa niespecjalnie się wybiła z tłumu ponad 2000 świezych utworów ktore posiadam w "bazie danych" Ale ja zaluje ze w zestawie nie bylo przerobki utworu "Love Machine" grupy Girls Aloud, wykonywanego przez... Arctic Monkeys! To dopiero wymiata. Zresztą w ogóle "BBC Radio 1 Live Lounge" prezentuje bardzo dobry poziom.
1. RELEASE ME - Laura (-)
2. BLINDED BY THE LIGHT - Bruce Springsteen (+2)
3. ELITA - Buldog (-1)
4. MOHEROWY NINJA - L-Dojpa (-1)
5. JEDNA TAKA SZANSA NA STO - Strachy Na Lachy (+1)
6. 2 000 000 GLOSÓW - El Dopa (-1) 7. AUTUMNSONG - Manic Street Preachers (N)
8. HELLO (I LOVE YOU) - Roger Waters & Howard Shore (N)
9. LOVE TODAY - Mika (N)
10. EASY RIDER - Hunter & Krzysztof Daukszewicz (-1)
zbyszu pisze:Ahoj!
A wiadomo co dodano a co usunięto z zestawu do głosowania? Kajman? Od tygodni jest to dla mnie bardzo pozyteczna informacja.
Usłużnie poprosze...
Do nasłuchania
Jak powstawał zestaw to brakowało tylko tego, co wypadlo z 30. Wczoraj nie sprawdzałem, bo nie było warto, a dzisiaj... zaraz zajrzę.
Bez zmian - nic nie dodano, nic nie wyrzucono. Myślę, że jutro pojawią się zmiany.
prz_rulez pisze:4 MY HUMPS - Alanis Morissette (tradycyjnie utwór promujący wyżej, ale niestety ja wolałem wersję Black Eyed Peas - za co na tym forum powinienem się wstydzić)
6 LOVE TODAY - Mika
To raczej za Mikę powinieneś się wstydzić. To jest horror. Jak na razie w tym roku tylko Music inferno Madonny było gorsze, nawt przeróbka Doorsów i Tatiana Okupnik bardziej się nadawały do słuchania.
Zawsze mnie troche draznia takie kategoryczne stwierdzenia - to jest dobre, a to jest zle. 'Music inferno' i 'Don't hold back' to nie jest akurat muzyka w moim guscie, ale bylem na koncercie Madonny, gdzie Music inferno zabrzmialo bardzo fajnie a i 'Don't hold back' moze sie podobac bywalcom dyskotek itd. Wszystko ma swoj czas i miejsce.
JC pisze:Zawsze mnie troche draznia takie kategoryczne stwierdzenia - to jest dobre, a to jest zle. 'Music inferno' i 'Don't hold back' to nie jest akurat muzyka w moim guscie, ale bylem na koncercie Madonny, gdzie Music inferno zabrzmialo bardzo fajnie a i 'Don't hold back' moze sie podobac bywalcom dyskotek itd. Wszystko ma swoj czas i miejsce.
Dyskoteka jest miejscem to tańczenia i ewentualnie podrywania a nie do słuchania muzyki. Pewnie połowa uczestników by uciekła, gdyby była zmuszona się w nią wsłuchiwać.
Uwierz mi, ze listy sluchaja rozni ludzie, w roznych miejscach, na ogniskach, na imprezach itd i kazdy znajduje w muzyce to co chce znalezc. Ale oczywiscie szanuje Twoje zdanie, tym bardziej ze Torun ma chyba taka przypadlosc wskazywania wlasciwej drogi i jedynie slusznych pogladow. Sorry za aluzje, szczerze -fajnie ze masz swoje zdanie.
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 4:39 pm przez JC, łącznie zmieniany 1 raz.
popieram zdanie JC ... świat nie składa się z białych i czarnych kolorów - istnieje pośrodku wiele odcieni szarości ... mi też się podobają różne rzeczy, czasem nawet nie wiem dlaczego, po prostu wpadają w ucho i są ... a na pewno nie można stwierdzić, że jeśli ktoś słucha czegoś innego to jest dyskwalifikujące ... szanujmy się nawzajem
prz_rulez pisze:4 MY HUMPS - Alanis Morissette (tradycyjnie utwór promujący wyżej, ale niestety ja wolałem wersję Black Eyed Peas - za co na tym forum powinienem się wstydzić)
6 LOVE TODAY - Mika
To raczej za Mikę powinieneś się wstydzić. To jest horror. Jak na razie w tym roku tylko Music inferno Madonny było gorsze, nawt przeróbka Doorsów i Tatiana Okupnik bardziej się nadawały do słuchania.
Mi póki co 5/6 utworów wykonywanych przez Mikę się bardzo podoba. Tylko "Big Girl" jeszcze mnie jakoś specjalnie nie przekonało, no ale to może dlatego że zbyt często tego nie słuchałem.
JC pisze:Zawsze mnie troche draznia takie kategoryczne stwierdzenia - to jest dobre, a to jest zle. 'Music inferno' i 'Don't hold back' to nie jest akurat muzyka w moim guscie, ale bylem na koncercie Madonny, gdzie Music inferno zabrzmialo bardzo fajnie a i 'Don't hold back' moze sie podobac bywalcom dyskotek itd. Wszystko ma swoj czas i miejsce.
Dyskoteka jest miejscem to tańczenia i ewentualnie podrywania a nie do słuchania muzyki.
Niestety wiekszosc tak mysli, dlatego generalnie nie bywam na dyskotekach. Tańczyć i tak specjalnie nie umiem, a podrywać mogę gdzie indziej - bilans zyskow i strat wylacznie ujemny.
1. (1.) RUNNING UP THAT HILL - Placebo
2. (2.) MY HUMPS - Alanis Morissette
3. (3.) MAP OF THE PROBLEMATIQUE - Muse
4. (4.) TARANTULA - The Smashing Pumpkins
5. (-) AUTUMNSONG - Manic Street Preachers
6. (5.) SURRENDER - Billy Talent
7. (9.) MOHEROWY NINJA - El-Dojpa
8. (6.) ICKY THUMP - The White Stripes
9. (8.) 2000000 GŁOSÓW - L Dópa
10. (-) WHAT I'VE DONE - Linkin Park
Płyty:
- "Send Away The Tigers" - Manic Street Preachers
- "Because Of The Times" - Kings Of Leon
- "Razorlight" - Razorlight
- "Icky Thump" - The White Stripes
kajman pisze:Dyskoteka jest miejscem to tańczenia i ewentualnie podrywania a nie do słuchania muzyki.
Niestety wiekszosc tak mysli, dlatego generalnie nie bywam na dyskotekach. Tańczyć i tak specjalnie nie umiem, a podrywać mogę gdzie indziej - bilans zyskow i strat wylacznie ujemny.
Ja także nie bywam na dyskotekach, ale to przede wszystkim dlatego, że moje uszy tego nie są w stanie wytrzymać. A tańczy mi się najlepiej przy Floydach.
kajman pisze:Ja także nie bywam na dyskotekach, ale to przede wszystkim dlatego, że moje uszy tego nie są w stanie wytrzymać. A tańczy mi się najlepiej przy Floydach.
A mnie przy Akuracie albo jakimś pogo, Nirvana czy coś .
kajman pisze:Ja także nie bywam na dyskotekach, ale to przede wszystkim dlatego, że moje uszy tego nie są w stanie wytrzymać. A tańczy mi się najlepiej przy Floydach.
A mnie przy Akuracie albo jakimś pogo, Nirvana czy coś .
Swego czasu chodziłem na rockoteki, a tam same swietne kawałki do tańczenia w różnych stylach rockowych. Trochę setu mocnego metalu, troche rocka tradycyjnego, punka, ska, reggae, nawet troche skocznego pop-rocka (bądz transowego rocka w stylu The Prodigy).
A przy Akuracie świetnie się tańczy. Ulubioną ich piosenką na rockotece zawsze był "Hahaczyk". Wszyscy śpiewają: "Dyskoteka gra!"
A Nirvana to wykonawca obowiązkowy ("Lithium", Smells...")
1.TARANTULA - The Smashing Pumpkins
2.SMOKERS OUTSIDE THE HOSPITAL DOORS - Editors
3.TEENAGERS - My Chemical Romance
4.ERA RETUSZERA - Nosowska
5.WISH UPON THE DOG STAR - Perry Farrell's Satellite Party
6.THE HEINRICH MANEUVER - Interpol
7.THNKS FR TH MMRS - Fall Out Boy
8.SURRENDER - Billy Talent
9.ICKY THUMP - The White Stripes
10.I'M NOT SORRY - Pigeon Detectives